Ülkemiz başta olmak üzere dünyada da kültürel ve sanatsal birikimiyle görülmeye değer yüzlerce müze var. Peki siz en çok hangilerini gezmek isterdiniz?
Gezmek istesem, en çok Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni görmek isterdim. Çünkü bu toprakların ne kadar derin bir geçmiş taşıdığını bir arada görmek bana tarifsiz bir his veriyor. Her taşın, her eşyayı sessizce anlatan çatlağın, zamanın içinden gelen bir sesi var gibi geliyor. Bir vitrinin önünde dakikalarca durup, kim bilir kimlerin elinden geçmiş bir parçayı izlemek… Sanki sadece tarihle değil, insanla, duyguyla da bağ kuruyormuşum gibi. O müze, geçmişi sadece öğretmiyor; hissettiriyor. Ve ben böyle yerlere sadece bilgi almak için değil, biraz da kendimi bulmak için gidiyorum.
Türkiye'deki birçok müzeyi gezdim. Asıl görmek istediklerim ise yurtdışında. Liste başında Viyana Sanat Tarihi Müzesi var. Sonra Louvre Müzesi. Hemen ardından Ermitaj Müzesi. Sonrasında ise yeni yerine taşınan Mısır Müzesi var. Bu dörtlü sonrasında da çok iyi yerler var ama liste başı bunlar.
Ben açıkçası Louvre Müzesi’ni gezmek isterdim. Sadece Mona Lisa’yı yakından görmek için değil, tarihin katmanları arasında kaybolmak, antik uygarlıklardan modern sanata kadar uzanan o büyüleyici geçişi yaşamak için. Her salon ayrı bir hikâye, her eser başka bir zaman gibi... Düşünsene, yüzyılların izini sürüyorsun, hem de tek bir binada.🫠
Müze değilde mısırda o sanatsal yapıyı piramitleri o dokuyu yazıları elimle tek tek o büyüye o aklın beyinin nasıl işlemiş olduğuna canlı kanlı gidip görmek yaşamak isterdim..
Ayy Suvenir, tam benlik soru sormuşsun! Sanat Tarihi okuduğum için deli gibi müze gezmeyi seviyorum 🤩 Türkiye’de kesinlikle İstanbul’daki Pera Müzesi’ni çok gezmek isterim, zaten ismimle de örtüşüyor hani 😂. Ama dünyada bir tanesini seç dersen direkt Van Gogh Müzesi’ni görmek isterdim, Van Gogh’un eserlerini canlı canlı görebilmek bence harika olurdu 💫. Senin favorin hangisi güzelim, beraber gidelim mi?
Ülkemdeki tüm müzeleri gezemedim. Önce kendi kültür ve medeniyetimizi kavrayabilmek için kendi ülkemdeki müzeleri görmem daha iyi olur diye düşünüyorum
1 gününü tamamen ayırman gerek zira yoksa gezerek bitmez çok büyük İlk başlarda bir heves ile tek tek bakarsın sonra artık koşarak gidersin 😂 Mona lisa’nın sırasını görünce beklemeyip çıkışa yönelirsin demedi deme 😂
Daha önce senden korktuğumu söylemiştim ya hani Sanat sever birinden korkulmaz şu an korkularım kayboldu😂 Gittiğinde muhakkak 1. kapı 2. soldan girince 9. esere bakmayı ihmal etme 😂
Neden söylemeyesin daha çok mu korkutacaksın 🥴🤒🤨😱🤪 Korkudan ne yaptığımı biliyor muyum? Yönlendir işte ne var hem korkutuyorsun Hem çıkışı göstermiyorsun 🤕🤣🤨