Duygudaşlık, empatinin Everest tepesidir. Zirvedir. Empati ise, balyozu eline alıp, ön yargıyı yıkar. Çünkü, duygu dili, evrensel bir dildir.
Kitap dozu fazla kaçarsa kelimelere takılıyor galiba insan.

Duygudaşlık, empatinin Everest tepesidir. Zirvedir. Empati ise, balyozu eline alıp, ön yargıyı yıkar. Çünkü, duygu dili, evrensel bir dildir.
Kitap dozu fazla kaçarsa kelimelere takılıyor galiba insan.
Aynı şey değil. Duygudaşlık bir insanla aynı duyguları paylaşmaktır, herkesle duygudaş olunmaz. Emoati kendini karşı tarafın yerine koyarak onun yaşadığı duyguları anlamaktır
Cevap
8Cevap
Aynı şey değil bence. Empati yapmadan aynı duyguyu yaşayabilir insanlar. Empati düşünce ile olur duygu ile değil🤔
Duygudaslik ayni seyi yasama ve onu hissetme. Empati ise yasasaydim kanali bir nevi. Ayni sey degil.
Duygudaşlık ne ln 😂
😂😂 öğreniyoruz işte oku cevapları
Eş anlamlıdır.
Evet ama alttaki paragraf netten bulduğum bişey kelime ile yeni tanıştım o nedenle tam olarak anladığımı sanmıyorum. Eş anlamlı ise neden farklı ibarelerle betimlenmiş?
Duygudaşlığa erişebilmek adına bir çok basamak atlanmalı. Yazıya istinaden söylüyorum ki, öncelikle ön yargıları yıkabilmek adına empati ile yola girilmeli. Bunu şöyle de açıklayabilirim sanırım, mesela bir erkek bebek ile erkek adam, kağıt üzerinde farklı da olsa neticede insandır. Sıfatları ve işlevleri değişse de, nihayetinde cinsiyet telaffuzu söz konusu olduğunda ikisi de eş anlamlıdır. Ancak basamakları tırmanırken büyüyen bebek, adam olur, yetişkin olur. Evet, tam olarak eş anlamlı olmasa da, örnekleme olarak aklıma başka bir şey gelmedi.
Sonuç olarak, duygudaş demek, sırdaş gibi; aynı sırrı paylaşan mânâsı taşımaz mı? Yani aynı duyguları taşımak, empati de karşıdaki insanın yerine kendini koymak sûretiyle onun duygularını anlama girişimi değil midir?
Öyle ki, empati kurarak, karşımızdaki kişinin duyguları ile hemhâl oluruz, zirvede ise tam anlamıyla onun duygusunun sahibi!
Teşekkür ederim gayet açıklayıcı.
Burada doz kaçsa ne olur güzel 🙂
Kafam yandı.
Bugün bundan bahseden 2. Kişisin valla tebrikler.
Eskiyoruz işte, idare et.
Eskitenler idare etse? Çok mantıklı bak.🤔
İdare et kısmını hadsizliğime ver.
Estağfurullah. 🙂
Ama çok mantıklı haklısın.
Biliyorum, gözlüksüz övüneceğim 😌
Aman.
Benzer
Aynı değil
Aynı değil bende
Hayır değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?