Sevgililer Günü hediyesi Dilber elbisesi almış, şimdi de Dilber dansı kursuna yazdırayım seni, sen de öyle dans et diyor.
Bu nasıl olay, ne yapmalıyım?
Sevgililer Günü hediyesi Dilber elbisesi almış, şimdi de Dilber dansı kursuna yazdırayım seni, sen de öyle dans et diyor.
Bu nasıl olay, ne yapmalıyım?
Lütfen; sizi yozlaştıran, sömüren, olmanız gerekenden uzaklaştıran televizyondan ve sosyal medyadan uzak durun. Bu ve bir çok ülkeye bunu yapmalarının sebebi, onlar kadar gelişememeiz için. Biraz vaktinizi ayırıp dizilerin arkasındaki şirketleri araştırın. Yabancı ülkelerde üretilmiş ve artık ciddi bir gelir kaynağı olan "formatların" da bu dizilerde kullanıldığını, bu dizileri üreten firmaların Türk gibi görünen ve aslında alakası olmayan yabancı kaynaklı göreceksiniz. Hem bizi yozlaştırıyorlar hem de bundan ciddi bir gelir elde ediyorlar. Elbette her zaman yaptığımız gibi, görmemezlikten gelmeyi seçim uyumaya devam da edebiliriz. Geleceğimizi; çocuklarımızı ve gelecek nesilleri kafaya takmadan...
Bu dizi aslında toplumsal kokuşmanın ne boyutta olduğunu gösterdi bize. Meğer ne çok erkek varmış karısını pavyonda çalışan hayat kadınlarıyla eşdeğer gören. Ne çok erkek varmış pavyonların süslü yüzleri arkasındaki rezillikleri bilmeden o hayata özenen. Ne çok kadın varmış pavyon hayatına özenen.
Kesinlikle katiliyorum sana
İyi hoş diyorsun da pp maşallah atıyorum diye bağırıyor
@problem_değil çok haklısın 😂
@problem_değil Benim profile koyduğum fotolar pavyon değil BDSM kültürüyle alakalı şeyler. Sen ve @elmaasekeriiii bunun farkını idrak edemiyorsanız bu sizin kültürel eksikliğinizdir.
@SwordOfDemocles
Bdsm de kültür oldu iyi mi, pavyon kültürünün kardeşi mi ne . d
Fazla merak cildi bozar deyip geçmek lazım.
@problem_değil Hiçbir şey bilmiyorsun ama bilmediğin konuda fikrin var. İkisi birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan şeyler. Seni ikna etmeye çalışmak gibi bir ulvi vazife üstlenmedim. Sen kendi doğrularınla hayatına devam et, ben de kendi doğrularımla. :)
@SwordOfDemocles
Ediyorum zaten, bildiğim için ortada bi çelişki görüyorum, ota laf edip bka gidenlere de anca acıyorum
@problem_değil kullandığın kelimelere bakınca varoşluğun ortada. Senin seviyene inmek gibi bir derdim yok.
@SwordOfDemocles aynen tamam öyledir aynennnnnnn ama keşke profilin öyle olmasaymış daha inandırıcı gelirdi
@SwordOfDemocies paylaştığınız yorum harika ancak yanlış anlamayın, rahatsız etmek için değilde meraktan soracağım. O kelimeyi yazmak istemiyorum da, onun bir kültür olduğunu neye dayanarak söylediniz? Kişisel tercih deseydiniz anlardım da kültür olayını çok anlayamadım. Çünkü kültür benim bildiğim "Bir toplumu diğer toplumlardan farklı kılan, geçmişten beri değişerek devam eden, kendine özgü, sanatı, inançları, örf ve adetleri, anlayış ve davranışları ile onun kimliğini oluşturan yaşayış ve düşünüş tarzıdır" demektir. Bir kişinin yaşayış biçimi nasıl tüm toplumu ilgilendiren bir kültür olabilir? Sizin tercih ettiğiniz yaşantı biçiminin toplumumuzun hepsini ilgilendiren kültürümüzün bir parçası olmadığını düşünüyorum. Hoşgörü ile yanıtlarsanız sevinirim.
'40 alimi 1 delille yendim, 1 cahili 40 delille yenemedim.'
@yürüyürükodabebeğim valla çok haklısın @SwordOfDemocles tamam abi sende haklısın ama (kendine göre) 😂 neyse yaaa ciddi olamıyorum zaten
@yürüyürümodabebeğim füzeden daha etkili oldu 🤣🤣🤣
@problem_değil 😂😂
@flawsome25 sizin bildiğinizden fazla benim unuttuğum vardır. Konuşuyırsunuz ama boş konuşuyorsunuz.
@problem_değil hHhJjajJajsj
@SwordOfDemocles hadi git bdsm izle sen başka işin gücün yok bdsm kültürünü öğren iyice 🤣🤣
Umarım fakedir. Yoksa millet iyice zıvanadan çıkmış. Her türlü rezilliği moda etmeye başladılar. Allahın aşkına dansı izlemedim bile ama nette denk geldiğim 2 3 saniyelik (daha uzun izlenebilecek gibi degildi) anlarda rezaletten başka bir şey görmedim. Bakın şu pavyon kültürü normal bir şey değil. Normal insanlar bunu iğrenç buluyor. Bu rezilliği normal görüp bahseden insanlara da iyi gözle bakılmıyor.
Cevap
138Cevap
ayrılın direk.
İyice saçma sapan şeyler yaşıyorsunuz. İnsanlar hala buna dilber şöyle dilber böyle. Dilber güzel falan da değil ayrıca da iğrenç oynuyor. Bir kadinin hayatının çöküşü orası ama türk millete olarak aklımız başka yere çalıştığı için farklı anlamlar çıkartıyoruz suçsuz yere hapis yatan bir adam hayatı dağılan çocuklar hayatı dağılmış bir kadın. Korumasız güçsüz. Kendi oğluna bile kavuşamayan. Bizim milletimiz hala olaya farklı açıdan bakıyor. Eminim hayat kadını olsa pavyon dansçısı değil de ya da dayak yiyen bir kadın olsa bu kadar dikkat çekmezdi. O kadar güzel türk milletini harmanliyor ki.
Türkiyede diziler ve Televizyon yayınları kadınları erkeklere karşı ,
erkekleride kadınlara karşı KIŞKIRTAN ahlaksızlık sapkınlık kötülük ve fitne dolu yayınlar yapmaya başladılar.
Ailesini seven , sevdiklerini TVlerden ve pislik kötülük yayan yerli dizilerden uzak tutsun.
Eskiden SAĞ-SOL savaşı çatışmaları vardı bunu köürklerler ve insanları birbirlerine düşürürlerdi, şimdi yeni plan ve yeni trend : kadın - erkek savaşı , kadınları erkeklere karşı kışkırtmak.
Küreselciler Türkiyede KADIN - ERKEK savaşı çıkartmaya yönelik ciddi ve planlı adımlar atıyorlar. Amaçları aile yapısını yıkmak !
puhahahah adama bak karısına pavyon kadınının kıyafet ve dansını layık görüyo hayat kadını özeniyo bunları koca diye çok arayıpta mı evleniyosunuz merak ediyorum kızlar bana böyle bi şey söylense osmanlı tokadını suratına döşer s. ktiri çekerim
Yazık sana
@Barbarosakman Sana daha çok yazık
Yazık, aslında Yılmaz Erdoğan gibi gerçekten kaliteli bir yazarın, böyle bir senaryoyu kaleme almasındaki amacı anlayamayan, karısını pavyon danslarıyla izlemek isteyen ne kadar küçük ve küflenmiş beyinli zihniyette erkek varmış bu ülkede. Evet, karısından cilve beklemekte, kişisel tatmin noktasında isteklerde bulunmakta hakkı var erkeğin, ancak bir dizi karakteriyle bütünleştirmek mide bulandırıcı.
Çalıntı zaten senaryo
Uyarlanacak milyonlarca şey var
Benim tercihim değil isteyen povyon izlesin isteyen atom parçalasın d
Sen şaka mısın 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ ya dans etmeni istemesi çok anormal karşılanmaz belki ama Dilber dansı dediğin twerkten farksız. Estetikten çok çok uzak bi dans ya oryantal bile çok daha estetik onu deseymiş o bile daha iyiymiş pavyon dansına nazaran 😂 Dilber dansı dediğin dansta p. poyu geri geri verip dans etmekten başka bir şey yok Senin koca yollu sevdalısıymış boşa kız valla bak koca moca olman ondan
Pavyonlar yeni cikmadi hep vardi
onedenle bence bu dizi toplumuzda olan vede konusmadigimiz gercegi gözümüze sokuyor.
Insanlar diziden etkilenip hayatlarini şenlendirme cabasinda isede oda o kisinin hayatini (seks hayatini) dar oldugunu gösterir, ilk gördügü seylede canlanacagini inandigini gösterir.
Kisaca dizi, Inci taneleri, Toplumumuzun iki yüzlülügünü anlatiyor
Bir psikolog olarak bu değerlendirmeyi yapıyorum öncelikle. Partnerizin nasıl bir ortamda yetiştiği ve statüsü ile doğrudan etkili bir durum bu. Kendini keşfetme sürecinde, oldukça küçük ve yeniliklere kapalı bir ortamda büyüdüyse, dürtülerini kendi içinde yönlendirebilmesi bir hayli zor. Cinsel kimliğinin gelişmesinde şekillendirici bir faktör olmadığı için uçsuz bucaksız bir kültür karmaşasında harmanlaşması gayet olası. Bu durum eleştiriye açık değil, önemli olan sizin ortak beklentiniz. İsteklerinizi birbirinize dile getirme konusunda açık olmanız çok önemli.
Hocam bir sorum olacak bazı bireyler sapkın ve tacize meyilli bir hayat yaşıyor bu tür insanların iç dünyasında ortak veya benzer nedenler nelerdir
Belli paternler elbette var ama spesifik olarak “bundan kaynaklıdır” demek çok doğru değil. Erken yaşta cinsellikle tanışmak, ki bu da sağlıksız bir cinsel kimliği geliştiren faktörlerden biri. Ensest veya çocuk yaşta taciz vakaları da sebeplerden sayılabilir. Her insanın kumaşı, fıtratı farklıdır. Bundan dolayı genel kanıda bulunmak doğru değildir.
Teşekkürler
ya bence acık fikirli olmak lazım. evlisin o kocan. fantazisini yasamak istiyor ogren ne olcak amac mutlu olmak değilmi. onemli olan niyet. niyeti gerci kötü de olabilir pavyona ozenen karısını pavyon bayanlarına esit goren belki bilemicem. ama fantezi ise bence 2 kişi arasında evliyse ayıp olmaz. fantezi bu hayat kadını rolü bile olur sanki bana müşterinmişim gibi davran bile denilebilir ama tabi bu aranızdaki hukugun cok gelişmesi gereken bi ornek. cok güven olcak.
Pavyona gidip başka kadınlarla olsaydı, o zaman aldattı bilmemne bir sürü konuşursunuz, adam seni öyle hayal etmiş, demek ki öyle yerlerdeki kadınlar ilgisini çekiyor, ama gitmemiş, seni sevdiği için seninle düşünceleri var, fantezi gibi düşün.
@Mryty okumak ile anlamak arasındaki ince çizgiye dikkatinizi çekerim, adam eşiyle karşılıklı oynamak istemiş, insan gibi gitmiş kıyafet almış, dans öğrenmesi için teşvik etmiş, karısına sen pavyon kadını ol dememiş ki, biraz açık görüşlü olun, ayrıca ben bunu "fantezi gibi düşün" dedim, bu fantezi kategorisine girmiyor, ülkenin çivisini çıkarıp, Avrupa birliğine girememizin nedeni sizin gibi dar görüşlü kişilerdir.
@Mryty yorumlarınızı okuyorum gerçekten anlamanızı beklemediğim için enerjimi sizr birşeyi anlatmaya, kanıtlamaya çalışmakla boşa harcayamam, ve belirttiğiniz gibi belli ki soruyu soran hanımefendi de sizinle benzer görüşlü olabilir, ayrıca erkek zihniyeti diyerek genelleştirmenizi de hiç tasvir etmiyorum.
@Mryty yorumlarınızdan anlıyorum ki dar görüşlülüğünüzün yanında, bir de hayatınızda gerçekten bir erkekten değer görmediğinizi de seziyorum, sanırım size sadece cinsellik ya da benzer düşünceli erkekler ilgilendi ya da iletişim kurdu. Değer görmek nedir sevilmek nedir bilmiyorsun sanırım.
Saka gibi pavyon karısı bir bacım karısını bacım gibi gören erkek milleti ucubeligine doymasin. . Kadınları azdıran sizlersiniz ben kadınların neden aldattiklarina baktiginda sonuç itibariyle onun aklına bu tip şeyleri sokan hep erkeklerin olduğuna şahit oldum çoğu misillemeyi eşinin aldatmalarindan dolayı yapıyor. yani bu adam aldatilinca ozman hiç kem kum etmesin.
Bu ne yaa bir pavyon kadınınına nasıl bu kadar neden hayranlık var ne kadar normalleştirdiler herşeyi. pavyon ya ne kadar ayıp yuhh artık gerçekten. şimdi bütün kızlar buna özenip pavyonlarda çalışır artık
Bas tokatı yok bu kabul edilebilir değil sana layık gördüğü şey payvyon kadını gibi olman basitlik bu
Gerçi trol soru xdgcfgd neyin hayalini kuruyorsunuz anlamıyorum.
Bu diziye ön yargısı olanlara ayar oluyorum dizi de o kadar çok dans sahneleri bile yok yanlış algı yüzünden herkesin belli bir tepkisi var. Biz ailece oturup izliyoruz dizinin amacı pavyon değil insanların bazı şeyleri anlaması için böyle bir yön seçmişler, neden şiir okumanın insana iyi geldiğinden kimse bahsetmiyor?
Şu dizi İyi ki yayınlandı şu ülkede ne kadar çok ucuz ruhlu yaratık olduğunu görme imkanı sundu bize
Kocan değil mi ya ndkskds Allah'ım gidip dışarda mi izlesin evde karısını izlemek istiyor belki size de yaranilmiyor ki
Dilber dansını basit bulan bir benmiyim. Eş için dans edilebilir de bu özenti nedir. Abartildiği kadar bir dans figürü yok ortada 😂
Tatlım kocana bir mikrofon al sende eksik kalmasın ya oda , sen oynarken şarkısını söylesin bari tamamlayın bir birinizi sjjsks.
Dilber dansı kursuna yazıl.
Kocana oynamayacaksın da kime oynayacaksın? 😂
Allah başka dert vermesin
Marifet elbisede ya da dansta değil dilber gibi fit ve esmer hatunlar herzaman Seksi ve çekicidir. Koca g. tlu eni boyu bir bi kadın on parmağında on marifet olsa da boş
Sende ona yılmaz erdoğanın o sahnedeki kıyafetini al yılmaz erdoğan ol git biraz edebiyat öğren de
Allah'ım çıldırcam gerçekten bu ne ya? Şaka mısın abi sizz? Ne anlıyorlar su diziden anlamış değilim. Dilber dilber biktirdiniz izleyenin ebesinin aq
Ben alem yapardım vallaa evi pavyona çeviririm oooh başkasına gideceğine seni istemiş kız bundan güzeli var mı
Kocası;
Ne var ya aç vodeolarini izle ogrenirsin kursa gerek yok seviyor dmeek ki adam evin içinde ruh gibi oturcakmisiniz hep gözü gönlü açılsın adamın ne guzelki gitmiyor da senden istyor bunun için mutlu olmalısın
O saz çalıp şarkı / türkü söylemeyi becerebiliyor mu? Eğer beceriyorsa sen de Dilber dansı yap elbette.
Sende saz al ona git yazıl kursa saz çalmayı ogren sen öğrendiğinde bende geçip karşında dilber gibi oyniycam de 😂😂😂😂
Karşısına geçip dans etmelisin... Sonrası ikiniz içinde mutlu sonla bitecek yeni ve renkli fanteziler ;)
Boy nuz lu kocan yakinda eve üç beş masa , sazcı falan da ayarlar. Arkadaşlarını da oturtur masalara , oyna der
AKDBAKXHZKBCSKNDKSJCKABXKANXALNDKABDAKHFKZNS PATLADİMMM ay saka bi yana cocuk yoksa bosanmak icin gec degil iabdksbxkabxjx
Sevgilim dedi ki Eğer cinselik olmucaksa başka bir kadın ile yatarım dedi git yat dedim gitti yattı ayrıldım anasına avradina ya olaya bak
Eee kadin dizide baska adamlarla da oluyor, onun da mi aynisini yapayim de. Ya da olacak bes on bin dolar da ver bari, de.
O elbiseyi alıp toz bezi yapmalısın seni bu kadar basitleştirdigi için enisteyi burdan şiddetle kınıyorum 😂 al işte kınadımmm 😂
sende ona şunun donundan al onun gibi miksin 😂😂
Günlerce gündemde yer alan bir dizi üzerinden daha çok görüş almak için sorulmuş trol bir soru olduğunu düşünüyorum.
Kocn dilbere bakıp senden dilber çikmasini istiyorsa onda problem vardır. Gitin dilberle beraber olsun
Ne kadar itici bir şey ya şu oynamalar, bunun güzel ve olumlu bir şey olarak görülmesi falan..
Dilber gibi kalabalıkta herkes izlerken dans etmeni kabul ederse sende onun istediğini kabul et bakalım nasıl geri vites yapıyor eşin
Merhabalar
Eşinin sana böyle davranması hiç hoş değil sana böyle kıyafet alıp sana dilber dansı vs öğren demesi uygun değil
İstemediğinizi dile getirirseniz zorla böyle bir şey yaptıracağını düşünmüyorum. Normal bir istek de değil.
Giyerim de akşam sahneye cikcam aşağıdaki pavyonda de davet et gelsin mal aq
Soru soracam diye o kadar güzel eğlenceli senaryo kuruyorsunuz ki. yorum bile yapamıyorum 😂😂
Hiçbir şey yapma özenti hayatlar için bir şey yapmana gerek yok
Niye bu kadar ugrasıyor ki direk dilberi alsaymış ya.
5 dk iyi kötü oyna 6. dk yataktasınız zaten uzun sürmez fazla :D
@ayla_xxx ahahaha tecrübe konuştu
Onu da giy yap 😂😂
Elbise ala,
Kursa yollayan
Üç ay sonra powyona da yollar.
Pavyon dediğimiz kavram çok eskiden de vardı sadece bu diziyle birlikte bilinirliği arttı.
NXKSJXJSKXİSJ umarım kurgudur çünkü komik eğer gerçekse daha da komik
İnsanımızda nasıl bir ruh hali oluşmuş anlamak çok zor.
Millet ahlaksızlıkta mastır yapıyor artık. Karakter bosuk olunca çevresine de yansıtıyor.
Kocan kafayı yemiş olmalı
Dilberli kızlara çok gidiyor olmalı
Onu boşa gitsin adam olsa öyle tiplere heves etmez oda senimi sürecek sonra pavyona
Terbi ahlak diyecemde cahil diyecekler yok oavyonada başka sen yolun açık olsun
Dusunsene kocan seni pavyon karisinin yerine koyuyor, Allah korusun
Yap bunu ben de eşimden istiyorum öğrenmeye başladi bile
Hemen öğren ya dilberi alıp getireydi eve dua et 🤣🤣
Yanlış anlama da kocan sapık mı? Ahlakı mı? Bozuk dinleme
Kültürel yozlaşma içinde surukleniyoruz.
Gemi ha battı ha batacak
Tövbe estağfurullah tövbe 😅😂 Elmas pavyone eleman aranıyor 😅😂
Yakında arkadaşlarını toplar masaya kons diye oturtur seni popo herif !
Af edersin abla ozur dileyerek soruyorum. Kocanda g@v@tlik var mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?