Doğru, ayrı yazılır
Yanlış yazılmış
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet, "alt yazı" ifadesi Türkçe dil bilgisi kurallarına uygun doğru bir yazım şeklidir. Alt yazılar, görsel medya içeriklerinde konuşmaların veya ses efektlerinin yazılı bir şekilde sunulmasını sağlayan önemli bir iletişim aracıdır.
Alt yazılar, özellikle işitme engelliler için sesli içeriklere erişimi kolaylaştırmanın yanı sıra, dil bilmeyen izleyicilere içeriği anlama fırsatı sunar. Bu, kültürlerarası iletişimi güçlendirir ve medya içeriklerinin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar.
Gelişen teknoloji ile birlikte alt yazılar, dil bariyerini aşmanın ötesine geçerek dil öğrenimine, çeviri çalışmalarına ve görsel medya deneyimini zenginleştirmeye katkıda bulunur. Alt yazılar, iletişimde netlik ve anlaşılırlık sağlayarak dilin gücünü daha etkili bir şekilde kullanmamıza olanak tanır.
Sonuç olarak, "alt yazı" ifadesi Türkçe dilinin doğru kullanımına uygun bir yazım biçimidir ve görsel medya içeriklerinde iletişimi artırmak, anlamayı derinleştirmek ve daha geniş kitlelere hitap etmek için önemli bir rol oynamaktadır.
Ayrı yazıldığında dahi bütüne anlam katan ifadeler ayrı yazılır.
Alt yazı doğru
Kargaburnu bitişik (Ayrı yazıldığında bütünü tanimlamaz, marangoz aletidir)
Cevap
7Cevap
Doğru, ayrı yazılır
TDK sözlüğe göre ayrı yazılması lazım. Dil derneği bitişik yazılır diyor. Ben de bitişik yazılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Doğru. Alt, üst, ön, arka, yan, dik, eğik vs. gibi kelimeler ayrı yazılır.
Bitişik ya da ayrı benim için pek önemli değil
tabii ki ayrı yazılır.
Bitişik yazılır diye biliyorum.
Tdk'da baktım. Ayrı yazılıyormuş gerçekten. Soru sayesinde kendimi geliştirmiş oldum.
Ayrı yazılır.
altyazı böyle yazılır
Dogrudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?