Bir kitap karakteriyle bir gün geçirme fırsatınız olsa, kiminle geçirmek isterdiniz?

Merhaba Hanımlar&Beyler.

Sizlere şimdi de "Bir kitap karakteriyle bir gün geçirme fırsatınız olsa, kiminle geçirmek isterdiniz?" Diye sormak istiyorum.

Bir kitap karakteriyle bir gün geçirme fırsatınız olsa, kiminle geçirmek isterdiniz?

Bir çok egzantrik kitap ve bu kitapların tüm hikâyesini sırtlamış "fantastik, çılgın, depresif, bahtsız" tonlarca nitelikte, binlerce karakter bulunmakta. Sizlerin okurken kapıldığı hatta "bir gün geçirsem ne dert kalır, ne keder" dediği ya da "birlikte kahrolalım" da demiş olabileceği bi'kitap karakteri var mıdır?

Mesela...

Suç ve Ceza – Raskolnikov gibi.
Kusursuz bir katil olmasa da düştüğü durum sonraki psikolojisi ile onun karakterine olan merakı artmış birisi misiniz..

Dönüşüm – Gregor Samsa gibi.
Gece ne yaşadığı bilinmez ama uyandığında kendini böceğe dönüşmüş olarak bulan samsa ile toplumun zıtlığını mı kınıyorsunuz

Martin Eden – Martin Eden gibi.
Eğitimsiz fakir bir denizci Martin gibi bir güzele aşık olup. Onun için değişmeye karar veren garibim.. Bu özelliğiyle “içimizden biri” olarak tanımladığımız kişilerden misiniz?

Yabancı – Meursault
Günümüz sosyal hayatında kullanılan bir kelime vardır: “cool”.
İşte bu kelimeye birebir uyan bir adam.

Meursault. Acı çekmiyor. Üzülmüyor. Dini inancı yok. Sevgi, aşk vs. dahi onu heyecanlandırmıyor. ”Benim için fark etmez” cümlesi onun hayat felsefesini oluşturuyor.
sizler de onunla birlikte bir bağ kurup, dünya ile olan bağını koparanlar mısınız?

Ya da
Kuyucaklı Yusuf – Yusuf gibi.
Nedenini bilmiyorum ama okuduğum Türk romanları arasında en çok üzüldüğüm karakterdir Yusuf.

Anası babası ölmüş, evlatlık olarak kaymakamın yanında büyümüş garibim. Resmen felek kurbanı kardeşimizin hayatı iki eksik unsurla başlamış. Gibi dalıp gittiğiniz yahut verdiğim örneklerin aksine daha uçarı karakterlere kapılmışsanız.

Sizin için bu bir günlük karakter kim olurdu?