Japonca bir cümle çevirttirdim dövme yaptırmak için, o nedenle %100 emin olmam lazım, neticede ölene kadar bende kalacak. 罪の唯一の責任者は私だけではない Tek sorumlu/suçlu ben değilim. Gibi bir anlamı olması lazım, bilgisi olan var mı? Net cümle çevirisi yapabilecek?
2012-2013'te JAponca öğrenirdim hiçbir şey kalmadı bende de Japoncaya dair. Evet buradakiler 1 IQluk insan oldukları için sadece +18'den ibaret onlar için hayat.
23 yaşımdayım, öğrenmek bu yaştan sonra çok daha zor böyle dilleri. Korece öğrendim ama yazamıyorum, yalnızca konuşabiliyorum. Çince ve Japonca da sadece selamlasip merhabalasabiliyorum. Üzücü.
Aynen bende öyle. "Ni hao" falan :D. Çince'yi de öğreniyordum sonra ondan da vazgeçtim. En son Google Asistant ile Çince konuşmaya çalışıyordum. Ama güzel eğlenceli bir dil yani. Şimdi Almanca ve İngilizce odaklıyım.
İngilizce benim için tabu. Liseden yabancı dil mezunuyum o kadar nefret ederdim ki öğretmenden, hiçbir zaman günde 8 9 saat ders görmeme rağmen öğrenemedim. Grammer de grammer diye tuttururdu halbuki yabancıyla konuşurken adamın umrunda bile değil. Bırak bize konuşmayı öğret. Türkiyede sınav odaklı olduğu için her şey, dil öğrenmek ne yazık ki başlı başına dert.
KEşke öğrettikleri grammer grammer olsa ilk okul 4'ten üniversite son sınıfa kadar hala * is are grammeri... Ama o kadar da karamsar olma. İnternet diye güzel bir nimet var. Paran varsa da yurt dışına gidersin pratik için zaman zaman.
Normalde aşçıyım lakin işimi icra etmekte zorlanıyorum işin içini biliyor musunuzdur bilmem ama erkek yoğunluklu bir meslek grubu olduğu için ne yazık ki hor görülüp rencide edilip taciz edilmeye razı olmanız gerekiyor çok çok iyi yerlerde çalışmıyorsanız.
Maalesef öyle. Kardeşim aşçı yardımcısı ondan birtakım haberler kulağıma geliyor ne yazık ki. Normalde erkeklerin acımasız iş dünyası kadınlar için hep zor olmuştur. Onuruyla çalıştırmamak için ellerinden geleni yaparlar. Ki bunu yapanların bir kısmı da kendi hemcinslerinden olabilir.
Ne yazık ki tam da öyle oluyor. Ne yapalım, yaşamaya çalışıyoruz bir şekilde atanabilirsen ne ala, atanamazsan özel sektörde 60 yaşına kadar 10 saat ayakta çalış çalışabilirsen. Bi ton pisliğin ağız kokusunu çek, dışarıda yüzüne tükürmeyeceğin adam gelir sana hesap sorar had bildirmeye çalışır bla bla bla. Uzar gider valla yeterince doluyum bu konuya ahaha.
Özel sektörde onuruyla işini yapmaya çalışan kim dolu değil ki? Peki kaynağı nedir Uzakdoğu dillerine olan merak? BEn itiraf edeyim ilk lisedeyken Kore dizileri ile başlamıştı :D
Aynı şekilde benim de, liseye giderken bi kore dizisi izlerken buldum kendimi şu anda 150den fazla uzak doğu dizisi, 200e yakın da filmi bitirmişimdir ahahaha şu anda vücudumda 2 dövme var ve sırtıma uzun ince güzel görünebilecek bi dövme yaptırmak istedim ancak Türkçe yaptırınca o kadar da güzel durmayacak. Japoncaya baya sardım bu yüzden son dönemde, ah bi anlayabilsem..
En İyi Cevaplar