sırf bir dizinin bölümü popüler oldu diye ne gerek var pavyon kültürünü öğrenmeye? içeride olanlar sanki çok mutlu.
— Stock (@stocknews2024) January 19, 2024
sırf bir dizinin bölümü popüler oldu diye ne gerek var pavyon kültürünü öğrenmeye? içeride olanlar sanki çok mutlu.
— Stock (@stocknews2024) January 19, 2024
Bir ülkede özgürlük olmalı elbette fakat bazı ihlaller yapılmadan. Basitçe ülkede genel ev, pavyon gibi mekanların olması ne faydası olabilir? Bence hiç bir faydası yok. Zorla oraya getirilmiş kadınlar, abazan erkeklere memnun ettirtiliyor zorla. Fuhuş kısacası. Hani buna dini açısından ziyade hani genel toplum ahlakı olarak değerlendirirsekte hoş bir şey değil. Kaldırılmalı diye düşünüyorum.
Ülkemizin başkenti, ülkemizin kurucusu olan Atatürk'ün mezarının olduğu bir şehrin pavyon şehri olarak lanse edilmesi hiç hoş değil. Kendilerine saygıları yok anladıkta bari milli değerlerimize saygıları olsun.
Diziler konusunda da gerçekçi bir eleştiri dizisi kaldırılırken, mafya dizileri, ihanet içeren bunu normalleştirmeye çalışan saçma sapan aşk dizileri, saçma sapan diziler yayınlanması toplumu bozuyor zaten. Basit dizi olarak görüyorum bunları bu yüzden Türk dizilerine bakmıyorum. Eski diziler daha kaliteliydi, Avrupa Yakası, Cennet Mahallesi gibi mesela.
Kursu öğrenmeye gelirsek kendi gönüllü olarak rızasıyla pavyonda çalışacak olan varsa gidebilir her ne kadar doğru bir davranış olmasa da. Umarım pavyonlar kaldırılır.
Pavyon dansı kursu açılmış dans veriliyor diye bu oryantal tarzı dansın dersini tamamlayan herkes pavyonda konsomatris olarak çalışacağına çalıştığına dair elimizde bir veri olmadan bu eğlencenin ilgilisine çamur atmanın abezle iştigal olacağını liseli gençler dahi bilir. Zaten bu zamana kadar oryantal dans kursu da bir çok dans eğitim merkezinde veriliyordu, pavyon tarzına geçmesi zor değil, ne oldu şimdi o dersleri alanların hepsi pavyonda mı çalışıyor?
Bu arada pavyona adım atmadım pavyon ilgilisi olanların yolu bellidir nazireleri yapanların tiplerine baktığımda da kadın çeşitliliği meraklıları zaten, hayırdır lan uydurma seanslarla bedavacılığınız elinizden gider diye afakanlar mı bastı? Yoksa yine sözde bir soranla algı satışını başardınız mı diyelim...
Korku aksiyon gerilim savaş oyunları falan bu türk dizilerinin yanında melek. Hiç olmazsa oyunları kendi rızanla araştırırsan indirrip yüklersen oynayabilirsin ve psikolojin bozuk değilse oyun sana hiçbir şey yapamaz ama televizyon öyle değil sen televizyonu açtığın an hangi kanaldaydan o izlediğin sahneler sana dayatılıyor kanal değiştirmekten başka çaren yok. e kanalların nerdeye hepsinde biri birini öpüyor biri birini katlediyor dövüyor falan. Bu saçma diziler bence yayınlanmadan önce denetlenmeli ve caydırıcı bir cezası da olmalı. İnsanların psikolojisi bozuluyor.
Ha bir de p*rno içeriklere yönelikte ciddi düzenlemeler getirilmeli. 18 yaş altındaki ve evli olan insanların izleyememesi gerekiyor artık kimlik doğrulama zorunluluğu mu getiriyorlar napıyorlarsa yapsınlar. Tabi evli eşlerin rızası varsa yazılı dilekçe falan vererek izleyebilecek şekilde olmalı. Bu p*rno siteleri de eşlerin arasını açabiliyor çünkü. İki eşte onay vermezse p*rno erişememeleri gerek.
50 yaşındayım, doğma büyüme Ankara’lıyım. Pavyonların da yarısı benim oturduğum yere 4-5 km mesafede. Bir defa bile merak edip de içeride nasıl bir muhabbet dönüyor diye girmişliğim ylktur. Öyle bir kursa da pavyonun karakterine uygun kadınlar gider.
@Sedefffe teşekkür ederim 😊
👏🏻👏🏻
Ülkemizin geldiği duruma bakar mısınız bir dizi de popüler oldu diye özenmek onu yapmak içler acısı
ne kadar vasat bir bakış açısı. ne demek oralara öyle kadınlar gider? dans olarak estetik değil ya da eğlenceli ama bir kadına böyle etiket takamazsınız... siz kimsiniz ki kadınlar hakkında böyle kategorileştirme hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz?
@TürkKızıyız Pavyonların raconu hakkında bilgin var mı senin? Orada çalışan kadınlar sadece sahnede p*rno oyun havaları eşliğinde dans etmez. Onların vazifesi konsomansyon ve masasına oturduğu müşteriyi olabildiğince yolmaktır. Gecenin sonunda da çoğunlukla bir müşterinin yatağındadırlar.
Gitmedim diyorsak oranın raconunu bilmiyor da değiliz. Hayırdır sen niye üstüne alındın?
@ɾҽժ_աօʍɑղ teşekkür ederim. Sen söyleyince fark ettim ben de beğeni sayısını. Hiç dikkat etmem buna normalde. :)
Kadınlar hakkında konuşma hakkını sana da orada çalışan olmak mı verdi sana hayırdır asıl? ilkokul mezunusun sanırım feminizmden, eril zihniyetten haberin yok anlaşılan. malum partilisin sanırım belli oldu. burada yorum yapacağına git torun sev.
@TürkKızıyız bilemedin ben ilkokula da gitmedim.
@SwordOfDemocles niye cevap veriyorsun :)))
@biradetmehmet napalım mehmet reisim? Bu da buranın eğlencesi
Sal
@biradetmehmet sallama demek istiyon galiba 🤣🤣🤣
Heee
Cevap
160Cevap
Öyle bir ülkeyiz ki, bir televizyon dizisi veya programında gözümüze ilişen ardından da sosyal medyada yıkama yağlama yapılan ne varsa, mutlaka biri veya birileri "bunun bir kursu olmalı" diyor. Popüler kültür içinde cacık olmuş insanlarımız da bu gereksiz kursa katılmayı ihmal etmiyor.
Ondan sonra televizyon izleyerek kimse katil olmaz falan diyorlar ya deli oluyorum. Bilgisayar oyunları hadi neyse sen o oyunları kendi rızanla indirip yükleyip açıp oynuyorsun ama televizyon böyle bir şey değil sen bir kanalı açtığın an oradaki sahneyi izlemek zorunda kalıyorsun. Ama bilgisayar oyunları ne kadar şiddetli olursa olsun sana zorla dayatılmıyor.
Kanalları çoğu tecavüz şiddet çatışma silah ahlaksızlık falan barındıran dizileri yayınlıyor kanal değiştirmekte birr çözüm olmuyor her gün müzik kanalı spor kanalı mı izleyelim yani
Hoş değil, gidendende oynayandanda tiksiniyorum.
Hayır yok.
Öncelikle merhaba niyetim birilerini savunmak ya da yermek değil ben Ankaralıyım hemde orjinal Ankaralıyım Ankaranın bu tür mevzularla anılıp anılmamasıda hiç umrumda değil pavyon yani gazinolarla ilk tanışmam 2004 lere kadar gider ve bu tip mekanlar belki 50 sene önce de vardı kimsenin günahınıyla ilgilenmem bahsedilen yer çokta şatafatlı bir yer değil düğün salonları kadar kafa açan bir yer aslında kültürünü mültürünü bilmem paran varsa bi rakı açtırırsın sağda solda oynayan hatunlara bakarsın o hatunlara yedirceğin parayla da başka bir mekanda harem kurarsın o yüzden o hatunlar göreceden ibaraettir. pavyon kursu diye bahsedilen oyun kursları daha evvelden de vardır Ankara oyun havaları vardır sarıkız hüdayda misket çözdal bunlar ayrı figürler le oynanır sağa sol sallanarak değil her neyse bu kurslarada düğünlerde kös kös oturmaktan utanan sıkılanlar ya da kendi kına ve düğünlerinde oyun oynamayı bilmedikleri için mahçup olmak istemeyen kişiler gider bakıyorumda son dönemde bu pavyon mevzusu bir çok kişiyi heycanlandırmış o alem hep vardı her zaman vardı yalnız şunu söylemekte fayda var oda avcılar av avlarda avcıdır kimin kimi avladığı hiç belli olmaz o hatunlarında paralarını birileri kıtır kıtır yer. ekolojik denge gibi.
Ankaralıyım 30 yaşına geldim şahsen bu yaşıma kadar. Ancak Ankara bir pavyon şehiri olarak lanse edilmesinden rahatsızım Ankara havası pavyondan ibaret değildir oyun havaları meşhurdur ancak efendi gibi ağır gerçek oyun havası oynayacaksın ya düğünde ya da gider Dostlar konağında gider gerçek Ankara kültürünü merak edenler oraya baksın bence öte yandan Öte yandan pavyonlar bana yakın olmasına rağmen Bir kere bile merak edip de içeride nasıl bir muhabbet dönüyor diye gitmişligim yoktur. Oraya giden kadınların karakterine uygun kadınlar gider kursa gerek olmadan öğretirler zaten diye düşünüyorum diyeceklerim bu kadar.
Önce bir kültürün kelime anlamını bilsek. Öyle ne kadar iğrenç ahlaksız varsa popüler kültürün kurbanı oluyor. Yazık millete gerçekten insanlar her zaman kolay yoldan gitmeyi meyili. Pavyon zaten yobazların yeri bide kalıp dansını öğretecekler. Eee bu giden kızlar demez mi bunu nerde göstereceğim mecbur figürünü göstermek için ya düğünde büyüklerin önünde ya da yolu beli nereye düşer. Ve eminim çoğu erkek sevgilisine bu sahnede bahseder kız ne güzel oynuyor diye onlarda hırslarını almak için yine gider. Keşke nezaket dersleri, halk oyunları hata edep ve ahlak gibi kurslar olsa ve bunlar yaygınlaşsa
Bunllar hep ahlaksizlaştırmaya çalışıyorşar
Pavyonlarda kaç tane kadinin hayati yok olmuşdr yaziklar olsun
Avrupadan 50 sene geri Türkiye ancak kafalari böyle b0kdan seylere çalışır
Avrupada adamlar kendini sistemini geliştiriyor bunlarda daha dans peşinde
Daha neler duyacağız çok merak ediyorum gerçekten. Çok gerekli bir şeymiş gibi..
Çocukluğumdan hatırlıyorum aşkı memnu o kadar ünlüydü ki bihterin parfümü kolyesi kıyafeti derken herseyine özenirdik. Şimdi de dilberin dövmesi kıyafeti satılmaya başlamış bile. Derken bir de dansı ünlü oldu benim gibi kıskanç ve özenen kızlar gitmek ister cidden özendirici ve kıskandırıcı bu yaşımda bile ben gördüğüm herseyi kıskanan özenen bir kişiliğe sahibim çünkü 🙄izleyen cocukları düşünemiyorum çünkü tiktokta görüyorum çocuklar bile dilberin dans videosunu çekmeye başlamış özendirici olan her şey böyle olur doğal. Yargılayamiyorum o yüzden erkekler çok beğendiği için en çok benim gibi kıskanç kadınların özendigini düşünüyorum mesela sevgilim izlemisti ama o çok abaza zaten ayrıldık o yüzden o tür dansları bende öğrenmeye karar verdim
Bir sene sonra eskortlugu yücelten bir dizi yayınlanır. Kızlardan biri mesaj atar eskortlugu nasıl öğrenebilirim diye. Pavyon kültürü iğrenç bir kültür. İşiniz mi yok dil öğrenin kardeşim pavyon das kursu ne manyak misniz?
Sosyal medya, medya ve filmlerde dizilerde dönen entrika, çıplaklık, kavga vb gibi özendirici içerikler yüzünden toplum gün geçtikçe bozuluyor. Nereye baksak zaten kötü örnek dolu bir kerede insanları kitap okumaya, ders çalışmaya ve bilime özendiren film dizi çıkarsalar bu millet şimdiki halinde olmazdı...
Dizilerin bilinçli olarak bu ülkeyi içten yıkmaya hizmet ettiğini görmek zor değil, illaki evde çocuklar, gençler görüyor çünkü anneler izliyor neye sebep olduklarını bilmeden. İlerde fetö gibi bir girişim olduğunda kimse tepki veremesin istiyorlar çünkü dış güçler. Toplum bulunca öyle olacak, aile yok edilince toplum da yok olur bunun farkında diziler yurt dışından yönetiliyor.
Sende bir anne misin?
Dansın adının pavyon dansı olması pek de hoş olmamış. Bence düğünlerde oynanabilecek gayet de güzel bir oyun. Öğrenmeleri de illa pavyonda oynamak için değil genel kültür. Gayet de güzel bir müziği ve figürleri var. Düğünlerde erik dalından sonra favori olabilecek bir dans ve müzik. Ben sevdim şahsen.
Bunu öğrenen ya da öğrenmek isteyeni de pavyon kadını ilan etmek ancak bize yakışan bir tutumdur zaten. Neden yaftalama gereği duyuyoruz ki?
Bir Ankara 'lı olarak, gençlerimizin sanki güzel bir şeymiş gibi böyle bir pisliğe imrendirilmesi beni üzdü.
Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz.
Ankara , pavyonlarda Başkent olmadı.
Pavyona gidenlerin, pavyonda çalışan kadınların ne olduğu bellidir.
Hatta or... bu gibi kıvırma deyimi de oradan gelir.
Özendiğiniz şeye dikkat edin.
O Hazar Ergüçlü denilen hatun, Kara Seda dizisinde, kezibanın tekiydi. Dady İssues Onur Ünlü ilişkisinden sonra kadın eğitilmiş, öğretilmiş vall. Pavyon dansından belli oluyor hihihihi.
Türk Kızları, kendinizden büyük erkeklerle olun ve çocuk kadınlıktan kurtulun.
Söylemek lazım ya ne olursa olsun yani Kazın Sonuçta ve kadın güzelliğini sergilemesi lazım Hani ben öyle düşünüyorum ben Ben eskiden hiçbir şey Club gitmezdim içki içmezdim yani Düşünebiliyor musun 36 yaşına kadar ağzıma sürmedim ama hiç senin
İğrenç, leş bir "kültür". Kültür falan da değil bu. Çürümüşlüğün göstergesi.
12 Eylül darbesinin getirdiklerindendir
eğlence kültürümüz leş gibi. bi kadın pavyonda leş gibi ortamda para için bu rezilliği yapması iğrenç ötesi bi durum. ortamm leş insanların bakışı leş
kalkıp bunun kursunu açmak ondan daha leş. dansı tangoyu halayı çiftetelliyi anlarım ama bu kültür değil bu iğrençlk
Zaten Ankaralı hanımlar vamp ve tehlikeli oluyorlar onların eğitim almasına gerek yok. Her şehrin kendince dokusu var Ankara 'da olan Ankara 'ya özel kalmalı bence... Ankara 'ya da pavyona da uzun zamandır gitmedim ama pavyona kültürü orada çok özgün ve baskındı... Son durumu bilmiyorum.
Ankara havası oyunu pavyon kültürü değildir tüm düğünlerde oynanır erik dalından gelin damada kadar bunu erkeği de oynar kadını da oynar bir tane dizide gördün diye pavyon dansına çevirdin ileride bir Ankaralı enişte bulursan senide düğünün de çatır çatır bu pavyon kültürü dediğin dansı herkesin içinde oynatırlar
Çünkü çok izlendi ve günlerce konuşuldu. Magazin masalarına yatırıldı, dilden dile dolandı. Ne gerek vardıysa… Kısaca bizim insanımız tarafından bu da abartıldı her şey gibi. Yaşadığımız dönemde maalesef insanlar konuşulmak, ön plana çıkmak, görünmek istiyor özellikle sosyal medyada genç kızlar bunu istiyor. Rüzgar nereye eserse oraya gidiyorlar doğal olarak
Kocan gitse tepkin ne olur?
Ülkede kadın yok ki mq...44 kız cevabı var ama bu 44 tanesinin yanlızca 5 tanesi cinsiyeti gibi... Geri kalanı bedeni kaymak gibi olsada karakteri genel ev hayat kadını daha kötü 🤮🤲 Ülkenin %90 kadınlık cinsiyetinden çıkartılabilir o kadar kadınla ilgisi olmayan bir ülke.
Hiçbir yararlı konuda ilerlemek istemeyiz ve gelişmek düşüncesi kafamızda yok ülke olarak ama tutup pavyon kültürünü öğrenmek istiyorlar. Yazıklar olsun ya vallahi. İnsanların bu kadar beyinsiz olması çok üzücü.

Gusammı
Stigimn varoşları madem çok seviyorsunuz gidin pavyonda çalışın sizin gibi varoşları mutlu edin.
Ankara bu seviyesiyle başkent olmayı hak etmiyor.
Ülkece bir şeylerin tadını kaçırmayı seviyoruz 🙄 dans da dans olsa yani gerçekten insan bazen söyleyecek bişey bulamıyor.
Bir bu eksikti. Daha bir kaç yıl önce oralardan bir kızcağız öldürülmüştü. Kim bilir kaç kişiye zarar verildi. İyi bir şeymiş gibi özendirmek de neyin nesi? Bu filmleri örnek alacak onca genç var, çok yazık…
Dedelerimizin zamanında, evdeki kadına değer vermediği için gittiği eğlence anlayışı buymuş. Şimdi Meyhane, gece kulübü, bar.. gibi yerlerde insanlar daha çok eğleniyor. Mevcut teknoloji dururken siyah beyaz tv izlemeye benziyor.
ülke iyice çığırından çıktı bu nedir ya pavyon gibi ahlaksız yerlerde de bununla alakalı eğitim verildiğini de duyduk bakalım daha ne gibi şeytani işleri meşrulaştıracaklar bu işin sonu nereye gidiyor bilmiyorum artık
Ülkemde bunu istemiyorum asla. Orayada ancak ve ancak leş kızlar gider diye düşünüyorum. Kendine yakıştıran varsa gitsin. Kadın hakları nerede acaba? Kadınları aşağılayıcı gören bu kültürün neden yaygınlaşmasına izin veriliyor
insanlar eğleniyor.. ayrıca dizi popüler olduysa böyle bir kurs da iyi kazanabilir. ticari düşünmüşler yani. acaba bu kızlar gerçek kursiyerler mi yoksa ajanstan mı gelmişler reklam için? çok güzeller..
Arz talep dengesini bozacaklar.😂 Ucuz iş gücü artacak kazançları azalacak artık dayılar tarla satmak zorunda kalmayacak, yapmayın bırakın her şey olduğu gibi kalsın.😂
canım net olarak bir insan buna özeniyorsa vay haline
Eleştirip yerden yere vuran insanlar özenmeye başlamış. Pavyonda oynayan kadının elbisesi de yok satmış! İç dünyamız farklı, etrafa gösterdiğimiz yüzümüz farklı anlaşılan!
Lüzumsuz bir kurs. Aklı başında olan gitmez. Zaten orada çalışanları daha da aktifleştirmek hatta topluma kabul ettirmek için açılmış olduğu çok belli. 😎
Kültür mü? Kadını meze yapan kültür mü olur. Kendini meze yerine koyan buyursun. Ankara’nın böyle bir kültürü yoktur. Ankara sonradan enjekte edilmiş iğrençlik abidesidir pavyon.
Nedendir bilmem ama Ankara 'yı da havalarını da severim erik dalı gibi buda normal bir dans olduğunu düşünüyorum illa kursa gidenlerin hepsi pavyona gidecek diye bir kural yok insan kendini biliyorsa bu oyunu bir dügünde de adabıyla oynaya bilir
Bizim milletimiz de bir şeyleri amma abartıyor. Tamam Hazar Ergüçlü'nün dansı da güzel, oyunculuğu da iyi o tartışmasız da yani illa şeyini çıkaracaklar
Bu soruyu sorcktm yaa 😄
Neys sosyal medya da ne populerse en çok ne konusuluosa herkes direk onu yapmaya başlıyor şaşırmadk da inşallah sonu kötü olmaz
Öyle bir ülke toplumu düşünün ki; kaderini, kültürünü, ahlakını, eğitimini dizilerle yönlendirebiliyorsunuz..
Bazı şeylerin sıradanlaştırılmaya çalışılmasıdır bu.. ne kültür kaldı ne örf nede adet.. hepsi siliniyor inceden inceye...
Ben kadınların bu şekilde oynatilmaisna karşıyım bence insan haklarına aykırı bir durum kimse isteyerek orada çalışmak istmeez diye düşünüyorum
lütfen aptal olmayın pavyon kültürü diye bir şey yok... Görmüyor musunuz! Sapıklığı normalleştirmeye cabalıyorlar
Böyle düşünen erkek kalmasi mucize🙂
Bir ön yargıyı kırdıysam mutlu oldum, ben neysem oyum 😊 bende teşekkür ederim beni sapıklarla aynı kefeye koymadığın için...
Rica ederim 🥰
Ülke pavyona dönmüş ( TV seyredince özelliklede , sabah programları ve diziler)
Kimse de akıl kalmamış.
Bi gidişle iyice b*ka baticaz haberiniz olsun çok güzel bir söz aklıma geldi "Basimiz dik cunku boynumuza kadar b*ka battik"
Resmen motor yetiştirme kursu açılmış bunu denetlemeyen devlete ne demeli
Ndkdkdldlldldldld manyak bu angaralılar ya dnsjsk
Ankara'da bir kuran kursu açılsa tonla laf ederler ne gereği var bilmem ne ama böyle şeylere yazilmaktan da geri durmazlar. Allah kalplerine biraz İslam şuuru versin.
Ooovvvvv 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
Öğrendiğimiz onca gereksiz şey arasında en az zararlısı olabilir. O derece yersiz bir tartışma. Yapılan hype daha can sıkıcı
bir bu eksikti saten yuh artık bune ya sonra zel zele niye oluyor çünkü din elen gidiyor kimse sahip çıkmıyor
Yıllardır Sincanlı Erkal dinliyorum
Yeni ünlü oldu
Bir anda herkes Ankara müziği hayranı oldu
Bu kadar ucuz ruhlu ayak takımı varken, bu ruhlu tiplere uygun işlerin ve kursların açılmasının geç bile kaldığı kanaatindeyim.
Çok İyi bir İş Olmuş Olsaydı Ben Gazinoyu Devretmezdim zaten lazımda değil o psikolojik manyakların dansı
İnsanlar akıllı valla nerden para kazanacağını biliyor ne diyim ki slk milleti bulmuş adsmlar kaçırır mı böyle bir fırsatı 😂
Gayet güzel ve eğlence bir dans türü bence ayrıca pavyonlar bu sayede göz önünde olup legalize hale gelmeli
Beynini arıyorum şu an
İnsanlar bir dizi sahnesi görüp gerçek sanıyor ya biraz beyin yesinler Ankara 'da bu senelerce olan bir şey
milletin işi gücü yok gerçekten
insan "pavyona düşmek" için birde kursa gidermi ya?
düşünün pavyoncular bile eğitimsizlikten şikayetçi
Aşkım nereye kaydolalım aktivite yapmaliyiz.
- Ankara pavyon dans kursuna
Lan s*ktiiiiiiir gitt
Bi bakıma iyi olmuş çalışanlara da yeniden öğretirler belki, akıl yok fikir var dedikleri kesin bu olmalı.
Bir ülkenin ouma oranı düşük olunca bu tür şeylerin olması pekte anormal degil gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?