Politikayı günü gününe takip eden araştıranın oyu da, hiçbir şeyden haberi olmayan birinin oyu da eşit. Cehalete bu kadar söz hakkı vermek doğru mu? Oy verebilmek için bir sınava girilmeli bence.

Politikayı günü gününe takip eden araştıranın oyu da, hiçbir şeyden haberi olmayan birinin oyu da eşit. Cehalete bu kadar söz hakkı vermek doğru mu? Oy verebilmek için bir sınava girilmeli bence.

Siyaset hakkındaki bilgi düzeyleri ne olursa olsun tüm vatandaşların oy kullanma hakkına sahip olduğu savunulabilir. Bunun nedeni oy kullanmanın demokrasilerde temel bir hak olması ve hükümetin halkı temsil etmesini sağlamak için gerekli olmasıdır. Eğer sadece yüksek düzeyde siyasi bilgiye sahip kişilerin oy kullanmasına izin verilseydi, o zaman hükümet tüm nüfusu temsil edemeyecek ve daha az bilgili kişilerin çıkarları göz ardı edilmiş olacaktı. Yurttaşlık eğitimi verilir o ayrı.
Oyun eşitliğinden daha önemli bir şey var o da toplumun çoğunluğunu kaliteli yetiştirebilmektir, eğer toplumun kalitesi yüksekse bu tarz çürük elmaların oyunu sorgulamana gerek bile kalmadan en hayırlı sonuç alınır.
Ben de isterdim her hafta 1 kitap bitiren bir insanın oyu ile bütün gün televizyonda kurgu kaos programı izleyen insanların oyu eşit olmasın ama ne yazık ki demokrasinin kötü özelliklerinden birisi de bu
Aşağı yukarı 150 - 200 yıldır Dünya'da tartışılan bir konudur.
Bizimki gibi bazı ülkelerde tartışılmaya da devam edileceği açık gibi. Çünkü düşününce gerçekten anlamlı bir tartışma.
Cevap
9Cevap
Hayır Kesinlikle mantıklı değil.
Herkesin düşüncesi bir olsaydı farklılık değil monotonluk olurdu
Herkesin düşüncesinin bir olmasını beklemiyorum ki. Asıl herkes araştırsa farklılıklar daha belirgin olurdu. Basit politikaların esiri olmazdı insanlar.
Kesinlikle eşit olmali. Bu olağan cehalet daha da katlanıp cehalet savaşına bürünürdü.
Ben senden daha çok biliyorum, ben senden daha iyi eğitimliğim vb.
Neydi o eşşek ne diyordu çobanla benim oyum bir olacak değil ya diyordu bence çobanın oyu x2 olmalı sonucta diğerleri zaten paralı zengine baştakinin değişmesi etki etmez fakire eder
Bence de mantıklı değil ama bu duruma yapacak bir şey yok açıkçası
Cahil halklar demokrasi ile yönetilmemeli bence
Kesinlikle mantıklı değil.
Değil.. Herkes eşit değil. Kanun kime var
Değil, demokrasi saçmalıktır
Mantıken aynı olmamalı..
Bence de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?