Hangisini tercih edersiniz? Yabancı dil biliyor olsaydınız, hangisini tercih ederdiniz?
Türkçe
Yabancı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Hangisini tercih edersiniz? Yabancı dil biliyor olsaydınız, hangisini tercih ederdiniz?
Yabancı dil. Çünkü türkçe kitap okuyorum zaten uzun zamandır. Hem yabancıların kitap kültürünü öğrenmek için, hem de özellikle korku romanları daha çok sardığından. Bide mesela Stephen King'in kitabını orjinal dilinde okumak varken eden çevirisini okuyasın ki?
yazarın yazdığı orijinal dilinde okumak isterdim her kitabı. çünkü çeviri orijinalin tadını vermiyor bazen verilmek istenen duyguları anlayamıyorsun küçük kelime oyunlarını kaçırıyorsun
Cevap
18Cevap
Türkçe kitap okumayı
Tabii ki Türkçe kitap okumayı tercih ederim zaten kitap alışkanlığım yok Bir de yabancı dil ile uğraşamam
Kitaplar bildiğim bir dilde yazılmışsa orijinal dilinde okuyorum.
yabanci dil roman severim turkce sadce kisisel gelisim okuyorum
Yabancı dil okumayı seviyorum son 1 senedir. Ve özellikle kelime dağarcığım çok gelişti..
Yabancı dil kitap'lar bana göre daha iyi okuması ayrı bir zevkli bende yazıyorum 😁
Yabancı dilim iyi olsaydı yabancı kitap okurdum. O yüzden sadece Türkçe okuyorum
Türkçe okuyorum..
Tabi ki türkçe
Diksiyonumu yabancı kitaplar sayesinde geliştirdim.
Genelde Türkçe kitap okurum ingilizce okuduğum kitaplarda var tabii.. Özellikle yabancı dil okumanızı tavsiye ediyorum okudukça kelime bilginiz artıyor.
Orijinal dilinde okumak daha iyi. Türkçe kitabı niye ingilizce okuyayım ki?
Türkçe kafası dolu biriyim düzene girersem inşallah okuyacağım
yabancı dil de okudum ingilizce olup türkçeye çevrilenleri bazen orijinalini alır okurum
İngilizce okuduğunu söyleyenler o kadar itici ki anlamam a2 ingilizceleri olduğuna yemin edebilirim
Bilmediğim dilibokuyamam zaten 😁
Yabancı dil bilmiyorum maalesef.
Türkçe okumayı tercih ederim..
Tabiki Türkçe kendi dilim
Türkçe kitap okumayı tavsiye ederim
Önce bi Türkçeyi çözelim
Türkçe okudular yabancı dil kaldı
Okumuyorumki
Türkce
Türkçe
Türkçe kitap.
Türkçe tabi