Teşekkür ederim @Esra_bayram
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak ne kadar sürer?
Teşekkür ederim @Esra_bayram
Aslında okumayı seviyorum ama neden bilmiyorum devamlı olarak alışkanlık durumum yok.

#ƘıԼıCƘiƦAƝ
21 Kasım, 2023 Salı 01.23
Beğeneceğin tarzda bir kitap bulamıyor olabilirsin. Önce nelerden hoşlandığını keşfetmen gerek. Aksi halde okuduğun kitabı sürükleyici bulamazsın, heyecan duymazsın. Mesela tarih kitapları okuyamam çünkü bilgi vericidir, yeraltı edebiyatı okurum, içime dokunur ve orada kendimden bir parça bulurum.
Dediğim gibi, yeraltı edebiyatını çok severim. Oğuz Atay, Dostoyevski, Tolstoy, bu yazarların kitaplarını okurken kendime "işte içimden geçenler bunlar, evet bu tam da benim düşüncem, bu benim hayatımdan bir an" diyorum. Uykum geliyor, okumayı bırakamıyorum.
Ya da psikoloji, ruhsal bozukluk, akıl hastalığı, seri cinayetler tarzında konular da ilgimi çekiyor. Gerek bunları inceleyen bir doktorun yazdığı kitap olsun, gerek bu tarz bir roman olsun hoşuma gider.
Harry Potter kitabını ver, bir yılda bitiremem, bıkarım.
Basit bir tavsiye. Ezel dizisinde Ramiz dayı bir söz söyler, hoşuna gider, hangi kitao plduğunu bulur ve okursun. İnstagramda bir sayfa bir kitap sözü paylaşır, içine işler, bulur okursun. Bu sayede okuyup beğendiğim kitaplar da vardır.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Çok güzel
Bir kitabı okuma alışkanlığını kazanman için, o kitabın konusu sana hitap etmeli ve seni sürüklemeli.
Haklısın
Kitap okuma alışkanlığını kazanmak için, okuyacağın kitabın sana hitap etmesi gerekiyor. Zaten sevdiğin türlere yöneldiğin zaman o kitap seni içine çekecektir.
Kitap okumanın tadına vardığın zaman ister istemez o alışkanlığı kazanmış olacaksın..
Her zaman değil ama arada bir okuyorum
1 hafta
Katılıyorum
Unutulmuyorsun abiş , 🥳
Cevap
13Cevap
Araştırmalar, bir davranışın alışkanlık haline gelme süresinin genellikle 21 gün olduğunu göstermektedir. Ancak bu süreç tamamen okurun insiyatifine bağlıdır ve uygun bir kitap okuma ortamının olması günün her anında kitapların ulaşılabilir durumda olması ve istikrar çok önemlidir.
Katılıyorum sana
Bu sizin cabaniza ve sectiginiz kitaplara gore degisir. 40 gun disiplinli sekilde devam ederseniz 40 sonunda itici guce kavusmus olursunuz. Yuksek hedefler yerine daha kucuk hedeflerle ilerlemenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Telefon buna en büyük engel. Kendine saat sınırı koyup günde 2 saat kitap diye zorlayabilirsin. Sevdiğin film tarzı neyse o yönde kitaplar alırsan daha çok istek olabilir.
Gerçekten telefon uykuda bile en büyük engel
Valla ben de dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu var. Ondan dolayı uzun zamandır kitap okumakta güçlük çekiyorum ve kitap okuma alışkanlığı kazanmak ne kadar sürer bilemiyorum.
Anladım kardeşim
Bir şeyin alışkanlık haline gelmesi için yirmibir gün tekrarlamak gerekiyormuş. Denemeye değer kardeş.
Teşekkür ederim kardeşim
Bunun için sürekli pratik yapman gerekiyor. Düzenli bir program ile kısa zamanda bu alışkanlık kazanılır.
Haklısın
Benim de yok ya uzun zamandır kapağını açmadım :(((
Umarım açarsın
İnşallah abim ya çok lazım aslında
Evet
Meraklı olduğunuz konularla başlarsanız, çok yol alırsınız. Çizgi Romanlar mesela...
Haklısın
Gerçekten seni yakalayan ve etkileyen ilk kitapta kazabilirsin.
Bakalım umarım bulabilirim
Bu tamamen istemekle alakalı istersen her an kitap okuyabilirsin
Haklısın abi
Heyecanlı ve sürükleyici kitapları seçmeyi dene kitap seni kendine çeker böylece
Belki de
Herşeyin çözümü istikrar.
Hergün okudukça seversin bir kaç haftaya.
Haklısın teşekkür ederim
az sayfalı bir kitabı tamamen bitirerek deneyin kendinizi. Mesela küçük prens. 1 günde bitirirsiniz ve kısa bir sürede kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz
1 ayda alışırsın bence
Aslında hiç okumayan bir insan değilim ama sadece düzenli okuyamıyorum
Zamanla ya 1 2 haftada
Teşekkür ederim
Zamanı olmaz bu durumun. Okudukca keyif alırsın.
Aslında doğru söylüyorsun bir defa başla gerisi geliyor
2 gün fix
Aslında okuyorum da her zaman değil
2 güne alışırsın bol şans
Teşekkür ederim
Rica ederim. bol şans
Bir gun
Teşekkür ederim
1 ayda kazanırsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?