Her şeyin mizahı olur mu? Sizin için böyle bir sınır var mı?

Her şeyin mizahı olur mu? Sizin için böyle bir sınır var mı?

Hayır olmaz tabi ki de.. mesela ölümün, sağlığın. veya insani değerlerin şakası olmaz. tabi iki kişi bunlara değer vermiyorsa birbirlerine istedikleri şakaları yapar ama saygısızlık olur. bu yüzden de yapılan şaka bir şeye hakaret içermemeli ve insanı kırmamalıdır..
En çok yaptığım şey ekonomi ve tarihin mizahını yapmak oluyor. 😃 Wp de ironi ve mizah bir arada paylaşırım arada. Anlayan anlıyor olduğu kadar. Arkadaşları güldürüyorum çoğu kez. 😃
Her şeyin mizahı olur mu tabi bu tartışılır. 🤔 Gerektiği yerde yapmak bence iyi olur. Her zaman tadı olmuyor.
Teşekkürler...
Rica ederim 🌸
Geçmişte ve bugünde çok büyük acı ve yıkımların üstüne yapılan "kara mizah" adı altındaki şeyleri yanlış buluyorum. Bilhassa içinde öldürülmüş masum insanlar varsa.
Yapılan mizah güldürmekten çok can acıtıyorsa gereksiz, kişiyi rencide edecek kavramların mizahı olmaz..
Teşekkür ederim, günaydın 🌸
Cevap
25Cevap
Her şeyin mizahı herkesle yapılmaz. toplumun tamamına yapılmasını geçtim her arkadaşınla bile yapılmaz. Kısaca her şeyin mizahı yapılır, herkesin yanında yapılmaz.
Mizah yapayım derken had sınırlarını aşan mı dersin, komik olduğunu düşünerek her yerde her mekanda her şeyin mizahını yapmaya çalışırken komik duruma düşen mi dersin, varda var.
Her şeyin mizahı olmaz. Durulacak bir sınır olmalı benim için öyle en azından.
Bazen bazı acıları atlatabilmenin yolu olabilir. Ölçüsü korunduğu bilindiği sürece. Hassas bi ölçü ama çok
Olur.
Karakomedi bunun için var. Dokunulmazlığı olan meseleleri ele alabilmenin tek yöntemiydi bir zamanlar
İnsanların hassas konularına saygı duymayıp mizah adı altında normalleştirmeye çalışılmadığı sürece herşeyin mizahı olur.
Herşeyde bir mizah vardır. Hayatinda mizaha geniş yer ayırmalısın. Misal Leyla Mecnun dizisi her anı mizah.
din ırk ideolojiler falan hepsi ile ilgili mizah olabilir bence ama hastalıklar ve fiziksel durumlar ile alakalı olmamalı bence
Bakalım sandalye, kelime, bardak, anlam, cümle, zemin, perde, kutu vb. Sanırım hayır.
Herşeyin olmaz bazı zamanlar insanların hassas olduğu ya da engel gibi durumları olabilir
Mizah yapim derken eline yüzüne bulaştırmazsa olabilir...
Var. Herşeyin mizahı her yerde olmaz zannımca
Olmaz. Hastalığın mizahı olmaz mesela. Dış görünüşü alay eden mizah olmaz.
Hastalık hariç hepsine bir mizah bulurum
Olmaz. Bazı şeyleri ciddi ciddi konuşmak lazım.
İzahı olmayan şeylerin mizahı olur diye bı laf geldi aklıma 😄
Herşeyin'den kastın nedir ona göre cevap verelim değilmi 🤔
Şimdi gelelim konuya🤔
Cinsellik🙄 hariç herseyin mizahı olur
Aşağısı kurtarmaz 😂
Mizahı olmayacak konu ve durumlar elbette vardır
Hayır olmaz , olmamalı çünkü bazı insanlar mizah yapıcam derken karşındaki kişilerin kalbini kırıyor fazlası ile.
Mizah tehlikeli bir alan
Hayır herşeyin olmaz.
Olmaz. Herkese mizahta yapılmaz.
Hayır, her şeyin bı sınırı olmalı.
Olur gulmezsek deliririz
Bazı şeylerin olmuyor benim için.
Olamaz.. din, kilo, görünüş.. bunlar çok katı
Kişisel engellerin mizahı olmaz
Bana göre olsun
Hayır olmaz, özellikle acı gibi durumlarda
Olmaz mizahın da bir sınırı vardır
Olmaz