Ailede şair varsa çocuklardan biri kesin şair mi olur?

Genetik birçok faktör var ama şair olmak da bunlardan biri mi?
Ailede şair varsa çocuklardan biri kesin şair mi olur?

Genetik birçok faktör var ama şair olmak da bunlardan biri mi?
Genetik olmaktan öte insan dünü bugünü ve yarını ile bir değerler bütünüdür
Bu yolculuğun ismi hayattır
Ve bu yolculukta yapılan acı tatlı tecrübeler insanlarda söz yazı resim vb olguları tetikleyici
Bir bakıma yeteneğin oluşmasına ışığa çıkmasına neden olur
Bende naçizane olarak yazıyorum Lise yıllarında bir yarışmada mansiyon ödülü almıştım
Şiir dışında öyküde yazıyorum burada bir şiirimi paylasmistim
burada yazdığım şiir değil o derece alan bir oykuydu
Genetiktir belki bilemiyorum. Lise zamanımda birçok defterim vardı. Şiir yarışmalarında derecelerim de öyle.
Şimdi oğlumun şiir defteri var. Okuması, hitabı çok iyi. Anasına çekmiş 😎😅
Cevap
2Cevap
Bence çevresel faktörler ise şair olma olasılığını etkileyebilecek diğer unsurları belirler. mesela erken yaşta şiirle tanışmak, şiir okumak ve yazmak gibi aktivitelere katılmak, şair olma olasılığını artırabilir diye düşünüyorum. hem bir de Ayrıca, şiir yazmak için uygun bir ortam ve destek sağlamak da önemlidir yoksa durduk yere ilham gelmiyor insana bence...
Genlerimde şair/şairane ruha sahip kimse olmadığı için ben de şair/şairane ruhlu değilim, demek ki genetikmiş, yani bence genetik. Şair olunmaz, şair doğurur. Şairliğin ş'si yok ben de, bir kaç kez denedim de, komik komik neticeler çıktı ortaya :D ve şu sonuca vardım, ben zinhar şiir yazmamalıyım
Bence vardır ya şairlik olmasa da edebi bir yetenek var sende
Şairlik alanında olmadığı kesin :D
ghjbg olsun ya herkesin her alanda yeteneği olamaz hem en azından yeteneğin var mı yok mu biliyorsun bende o da yok 🤭
Bence sen çoğu hususta yeteneklisin🌸
Teşekkür ederim, sende öylesin 🥹 Günümüz şartlarına rağmen temiz bir ruha sahip olan nadide güzelliklerdensiin ☁️
🌸🤍
Çocukken bulut olmak isterdim
Sonra anladık ki bulutlar kararmaktaymış
Sonra büyüdüm rüzgar olmak istedim
Çünkü savurulup gidiyordu hayatım ellerimden
İnsanların samimiyetsizliğinde ıslandım
Sırılsıklam oldu, çekildi ruhum derinlere
Ne bulut olabilirdik aslında ne de rüzgar..
Biz sadece topraktık aşındırıp şekilendirilen...
Belki de sadece duygu yoğunluğudur illa aileden gelen genetik bir miras olmayabilir.
Duygusal bir insan olmanın genetik bir etkisi vardır ama bunu aktarabilmek için çok farklı bir yetenek ve yaşanmışlık olmalı bence Nazım Hikmet i ele alalım ya da tam karşıt görüşte olan Necip Fazılı bu adamlar devirlerinde fikir ve eylemlerinden belki de en çok işkence ve eziyet gören insanlar yani bence yaşanmışlıkta önemli şair olabilmek için
Bir yetenektir.
yetenek bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?