Şiir yaza bilmek için ne gerekir?
Çok ama çok kitap okuyorum ama kendim bişey yazamıyorum.
Çok ama çok kitap okuyorum ama kendim bişey yazamıyorum.
şiir yazmak biraz zordur ilk önce kendine has bir uslubun olmalı bu. ok önemli kelime haznen geniş hayal gücün yüksek olmalı kelimeleri birbine bağlaman çok önemli benzetme yönünü kullanarak güzel düşüncelere sahip olabilirsen içinden güzel kelimler çıkartabilirsin duygularının bütün yanlarını kullanmalısın bir bakıma kelimerle dans etmelisin şiir yazarken için çok hafif olmalı saygılarımla..
Cok az kitap okudum kelime dagarcigim cok zayif. Ama etkileyici yazilar yazabiliyorum. Ovunmek gibi bir olay degil dedigim. Arkadaslarim begeniyodu. Yani yetenek durumu olabilir. Ama onun haricinde herkes biseyler yazabilir. Onun icin yazmalisin. Mesela yazilarini yaz bana at. Veya iyi yazan bir arkadasia oturun karsilikli atisin felan.
Okumak tabi ki çok güzel ama yazmak için yetersiz. Yazmak yetenekle ilgili. Bir de acıyla demini almalı insan. Yoksa zor.
Cevap
13Cevap
Kağıt, kalem, iyi bir beyin ve biraz hayal gücü..
Ve unutma;
İyi bir eşiniz olursa mutlu olursunuz. Eşiniz kötü olursa filozof olursunuz Şairlik içinde buna benzer örnekler mevcuttur..
1. Bir ressamın hayal gücü kadar... yeteneğin olmalı
2. ilham verecek kaynağın hayatta bakış açın olmalı
3. Öyle bişi düşünmelisin ki yaZılanı yaşayıp yaşatmalısn
Aşkla vesaire olacak iş değil bu. Çok okursan belki iyi taklit edebilirsin. Bu bir yetenektir doğuştan gelir. O hammaddeyi işlersen buyuk şair olursun. Yok işleyemezsen sıradan bir şair olursun. O hammadde yok ise yapacak birşey yok maalesef...
seni cezbeden bircok seyin oldugunu görmen lazım
doğa , yaşam, insan, vs.
Kelime bilgisi kafiye uyak gibi siiri olusturan yapi taslari ve yasantiyla alakali
sen hiç aşık oldun mu?
Çok.
o zaman şiir yazamıyor olman gerçekten ilginç :>) kafiye bütünlüğün yok mu mesela , örneğin
bir düş gördüm dün gece
özledim seni kendimce
yollara baktım dönersin diye
yollar kaybolmuş sen gidince :>)
Kafiye bulmam kolay da. Nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Bir de yazdıklarımı kendim beğenmiyorum
işte mevzu önce kendin beğenmende , çünkü gösterdiğin kişi beğenmese bile , senin beğenmiş olman lazım.
mesela ben up uzun şiir asla yazmam , okumam
uzun şiir severlerde var , ben gibi sevmeyenlerde
kaç satır yazacağïna karar vermelisin , yani uzun mu kısa mı
ne şiir i yazacaksın bunu bilmelisin , aşk üzerine mi , doğa üzerine mi yoksa sadece insanlar üzerine mi.
sonrasında kendi kendini devam ettircektir , ama ;
yağmurlar yağardı her o saatte
yüzüğüm nerde benim şimdi gene :D
2. satır saçmalık :>) o yüzüğün orda ne işi var , ne alaka :D
yani kattığın anlamlar ve manalar birbirini takip etmeli , uyum içinde sonlandırmalısın.
Şairlik, mutsuz adam işi.
Başta"aşk a" inanilmasi gerekir.
Inanmıyorum ama
şair oldum sounda aşkımı yazıyorum diyor şair..
sen yorulma ben snn yerine yazarim.
Edebiyat veeee beyiin :D
Yetenek o kitapla alakasi yok
Seni şair yapacak biri gerekir
Siir gibi biri gerekir :)
Bak bir ornek vereyim
Hani bazi şehirler vardırya saat 10 dan sonra kimsecikler kalmaz işte senden sonrası ondan sonrası
İcinden geleni.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar