sizin evinizde kitaplık var mi?
kültürümüzde neden kitap okumak yok?
sizin evinizde kitaplık var mi?
kültürümüzde neden kitap okumak yok?
kültürümüzde neden kitap okumak yok, yanlış bir iddia. bahsettiğiniz kültür öz kültürümüz mü, yoksa arap asimilasyonu altındaki sözde kültür mü?
ilkinde sebep, göçebe yaşayan ve zorlu bir bölgede yaşamını sürdüren türk toplumunun bilim ve sanat gibi etkinliklerle uğraşmaya vakti ya da rahatlığı yoktu. ancak uygurlarda gördüğümüz gibi, yerleşik hayata geçtikten sonra açık fikirli insanlar olarak bilim ve sanat yapmaya başlamışlardır.
ikincisinde sebep, güneşin altında tembelleşmiş arap kavminin, diğer kabileleri de tek bir arap ümmeti çatısı altında toplamak için diğer sahte peygamberler gibi devrimci muhammed tarafından uydurulmuş bir dinin, başta muhteşem iran'ın çöküşü ve iran kültürüne verdiği muazzam zarar, ardından türk toplumuna verdiği zararla bir asimilasyon söz konusu. araplar özellikle islam'dan sonra bağnaz bir kavim haline gelmiştir. bilim yapabilecek bir zihniyete sahip değillerdir. sanat anlayışları güzel yazı yazmaktan ibarettir çünkü islam heykel, resim, şiir gibi sanat dallarını kınar ve kur'an'da lanetler.
neticede tembelleşmiş, cahil bir topluma çevirmiş olan islam yüzünden insanımız bu kadar bağnaz, cahil, anlayışsız ve kaba. türkler'i batıran bu dindir fakat biz yine iyi idare ettik, iran'ın içine etti araplar. yazık oldu o güzelim pers kültürüne.
Ben okuyorum evimde kitaplığım ve alanım var ancak ülkedeki çoğu kişinin durumu benden katbekat kötü. Sadece çalışmakla geçiyor hayatları. Onların kafasını dağıtması için daha kolay şeylere ihtiyaçları var. Televizyon gibi...
Göçebe bir yaşam geçmişi olan toplumda kitap taşımak birinci öncelik olmamış hiçbir zaman , araştırıp okumaktan çok sözlü aktarma geçmişi olan bir milletiz. Matbaanin geç gelmesi, eğitimin daima geri planda tutulması da diğer etkenler olup kitap çok önemsenmemiş. Kitabın yeni yeni yayginlastigini düşündüğüm dönemde de teknoloji girdi hayatımızda artik her şey el altında zaten. Gazetecilik bile bitti bu devirde, kağıttan bir şeyler okumak 100 yıl sonra nostalji olur sanırım
Şöyle diyelim insanlar köle gibi çalışıyorlar yapmaları gereken şeyler var bi memur nasıl zaman ayırabilir, boş vakitli olan insanlar da boş şeylere vakitlerini harcıyorlar çünkü alışmamış buna gerek duymuyor.
Cevap
3Cevap
Benim kütüphanem var hergün 10 dk fırsatım bile olsa okurum
sevdiğin kitaplar ne?
Ben genelde her tür okuyorum ama ağırlıklı tarih siyaset ne biliyim ünlü eserler cinayet tarzı
Çünkü lüks bu memlekete her şey, parasını hesap etmeden kahve içemez oldu insanlar
sevgilimle misafir odası vs yerine kütüphane yapmayı düşünüyoruz tamamen o formatta bir oda. Netflix vs olmasa televizyon almayı da düşünmüyoruz ama mecburen alicaz
Toplum bilgiyi sevmiyor.
Bizim aileye gelecek olursak aile kütüphanesi var.
Evimizde kitaplık yok
küçük yaşlarda alışılması gerekiyor yoksa çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?