Düşündürücü ben başlıyorum
gerçekten yaşayanilmeniz için önce neredeyse ölmeniz gerekir
Düşündürücü ben başlıyorum
gerçekten yaşayanilmeniz için önce neredeyse ölmeniz gerekir
Yeni yıl için. -Hâlâ yaşıyorum, hâlâ varım. Daha yaşamalıyım çünkü hâlâ düşünmek zorundayım. Sum, ergo cogito: cogito, ergo sum. Bugün herkes kendisine isteğini, en değerli düşüncesini dile getirmeğe bıraktı. Bu yüzden bugün kendimden ne dilediğimi, bu yıl yüreğimde koşturacak düşünceyi söyleyeceğim -Bundan böyle hangi düşüncenin yaşamımın nedeni, güvencesi, tatlılığı olacağını.- Şeylerde zorunlu olanı, güzel olanı görmek için, öğrendikçe öğrenmek istiyorum. Öğrenince şeyleri güzelleştirenlerden biri olacağım. Amor fati. Bundan sonra benim aşkım bu olsun. Çirkin olana savaş açmak istemiyorum. Suçlamak istemiyorum, suçlayanları suçlamak istemiyorum. Benim değillemem, genelde herşeyi hesaba katarak uzağa bakmak, başımı çevirmek olacak: Günün birinde bir evetleyici olmak isterim ben.
- Friedrich Nietzsche
" Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz.. Ama daha derinlere inin, sonra sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz.. Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz.. Siz arzuyu seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.."
Cevap
2Cevap
" Biri beni dövdüğü zaman, ona karşı kendimi kolaylıkla savunabilirim; ancak, biri beni övdüğü zaman, ona karşı tamamen savunmasızım. "
Sigmund Freud
Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya birisi bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir..
Ne kavgam bitti ne sevdam diyerek hayatımı özetleyen bu çok nadide Sezen Aksu cümlesiyle cuma gecesini kapatıyorum. Teşekkürler.
Eğer tadını çok beğendiğin bir içecek döküldüğünde senin hatandı dökülmesi yeni içeceğinin tadı da aynı olmayacak üzülüyorsan en başından daha sıkı tutmalıydın bu dediğim içecekle alakası yok iyi geceler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?