biri tavuk dönere benzemiş yazmış fdghdf artık bol bol bu dansı görürüz herhalde
Tesettürlü gelin, düğününde direk dansı yaptı.
— Aykırı (@aykiricomtr) July 18, 2023

biri tavuk dönere benzemiş yazmış fdghdf artık bol bol bu dansı görürüz herhalde
Tesettürlü gelin, düğününde direk dansı yaptı.
— Aykırı (@aykiricomtr) July 18, 2023

Devletimiz şeri hükümlerle yönetilmiyor. Yönetilseydi zaten burada bunu tartışmıyor olurduk. Laik bir devlette kişinin nasıl giyindiği, nasıl inandığı, nasıl dansettiği, neye nasıl inandığı kendisini ilgilendirir. Laikliğin en güzel tanımı kişi isterse yerdeki taşı alır ona tapar. O taşı kimsenin kafasına vurmadığı müddetçe bu durum kendisini ilgilendirir. Laik devlette bu müslümanlık açısından da geçerlidir. Kişinin müslümanlığı nasıl algıladığı, nasıl inandığı, nasıl yorumladığı kendisini ilgilendirir. Kendi müslümanlık anlayışını kimseye dayatmadığı müddetçe tabii... örneğin bu hanım kız "tüm kapalı kızlar benim gibi sitriptiz yapacak veya yapmalı" derse suç olur. Tabii bu laik sistem için geçerli. Ülkemiz şeriatla yönetilse zaten bu durumu biz tartışamazdık, ulema karar verirdi islam hukuku da bunun gereğini yapardı. Büyük ihtimal alttaki gibi bir uygulama olurdu.

bu yorum islamı eleştirmek için değil, sitriptiz yapan hatunu savunmak için yazılmıştır. Gerçek laik bir devlette insan istediği gibi giyinir, istediği gibi yaşar, istediği gibi inanır. Başkasına salça olmadığı müddetçe... tekrar edelim istersen taşa taparsın ama o taşı kimsenin kafasına vurmazsın... ama şeri bir devlet olursak bir gün o taşı alııııp... neyse gerisini demeyim.
Neden insanların günahını yarıştırıyoruz? Biri bir vebale girdiyse bunu paylaşmak neden? Yaptığı elbette yanlış. İslamı bu derece kirletmek, tesettürü lekelemek hiç kimsenin haddine değildir. Yine de bu sizi ve bu videoyu paylaşan hesapları haklı çıkarmaz. Bu hadis-i şerifi hatırlatmak boynumun borcu: "Kim, bir müslümanın dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allahü teâlâ da onu kıyamet günü sıkıntılardan korur. Kim, müslümanın aybını örterse, Allahü teâlâ da onun dünya ve ahirette aybını örter. Kişi, arkadaşına yardımcı olduğu müddetçe, Allahü teâlâ da onun yardımcısı olur."
Şu görüntünün sahibine yakışmıyor bunlar. Hele ki Müslüman profilinde. İkincisi madem bir yanlış var bunu yaymak nedir? Herkes görsün birazda belkibir gram İslam'a saygı varsa o da gitsin ya da içinde inanç olmayan birileri hemen örnek alıp akım yapsın. Şu teknoloji ne saçma bir hal aldı.
Cevap
47Cevap
Beni ilgilendirmiyor kimin ne yaptığı ama herkes istediğini yapabilir. ya da istediği dansı yapabilir. sonuç olarak kendi yaşıyor bu hayatı bana yapmıyor ya.
Ortada kültür denen bir şey kalmadı ki gadası
İlk defa gördüm. Hoş gözükmemiş tabi ki ama kendi düğünü kendi tercihi. Onun hoşuna gittiyse sorun yok
Yani cıvkını çıkardılar düğünlerin daha neler göreceğiz ünlü olmak için prim kasmaları için. Bu haller bana çok saçma abartı gelirdi artık sıradan gelmeye başladı. Boş eğelenceler kısaca...
keşke o eşarbı takmasaydı daha mantıklı olurdu soruya dönelim bu saçmalığı hangi beyinsiz çıkardıysa umarım devam etmez açık bir kadınada yakışmaz bu davranış
Yazık bunların çoğu sadece sözde tesettürlü kimsenin açık kapalı olması beni ilgilendirmez ama bir insan tesettüre giriyorsa hakkını vermeli
Artık tesettürü din için takmıyorlar moda için takıyorlar maleseff
Kesinlikle @onurcanyldz teşekkür ederim @Niewiedertilidin
Kendi tercihi yakıştımı derseniz hayır yakışmadı. Din düşmanlarının ağzına iyi sakız olur. Başka bir şey değil yani bazılarının bilerek yaptığını düşünüyorum.
Sakın kültürümüze girmesin , eğer girdiyse çabuk çıksın.
Direk dansı artık bir spor dalı. Ama kapalı bir şekilde böyle bir şey yapması tesettüre saygısızlık olmuş. Hoş değil. Kafanda ayet taşıyacaksan, islamı sembolize edeceksen doğru et, aksi taktirde hiç etme.
saçmalamışlar iyice mk bune bende baş örtü takiyorum yazik cidden.
Abla onu gece yapsaydin erkenden başlamış jsjsjsjsj
Off çok saçma çok saçma. Neden kimse dur yapma dememiş sdjf umarım yaygınlaşmaz.
Direk direk olalı böyle zulüm görmemiştir... jdhdhhddh bu ne Allah aşkına
Tesettürlü olmasaydı normal karşılanırdı değil mi? 😅
O kadar doğru ki 😂
Hayır girmedi de, olabilir kendi tercihi ama bence göz kirliliği sadece
Bu olay yüzünden tüm tesettürlüler hakkında genelleme yapmak yanlıştır. Buradaki hata bireyseldir.
Dünyanın çivisi çıkmış anasını satayım. Bu ne hal yaa rezillik yemin ederim tek kelimeyle rezillik.
Gerdekte de direğe çıkacağı için prova yapıyor 😎
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@bRokeHeArth_ haksız mıyım 😊😂
Böyle avanaklar yapıyor diye girecek değil. Kendini rezil ettiğiyle kalmış.
Hiç şaşırtmadı beni bu görüntü.. çıldırmış durumdalar
Ahahhaha hiç güleceğim yoktu gayet güzel olmuştur 😂😂
Direği girer ama dansı girmez merdiven altı mekanlar anca yaptırıyor
Keşke insanları severek yaptığı aktiviteler için yargılamasak
Şu görseli gördüğü için gözlerimden özür diliyorum.
Olay Amerika da olmuş ve bunu yapan İran asıllı bir kadın bizim kültürümüzle ne alakası var
Ay yok kız ne kültürü, kültürsüz bunlar böyle direk dansı mi yapılır
İnsanlar Allah'ın verdiği aklı nasıl yanlış kullanırımın yarışında...
Algı operasyonu gözüyle bakıyorum başka bir açıklaması olamaz
Ay bu gerçek olamaz. Olmamalı.. Bu saçma bile değil. Vahim
Madem böyle ekstrem şeylere meraklısın kafan niye örtülü
Tesettürlülerin büyük çoğunluğunun İslamiyetle alakası yok. Saç yapmaya uğraşmamak ve kısa kesmeyide istemedikleri için bile kapalı gezenler var. Çok kapalı sevgilim flörtüm fb vs oldu.
Kültürümüze girdi mi diye sorgulayabilmemiz için gelinin Türk olması gerekirdi. Dağılalım.
Bunu yapan Türk değil bu arada İranlı bizim kültürümüzde yohtur 😂
bırakın insanları yargılamayı, insanlara karışma. kim ne yaparsa yapsın aaaa
Çılgın bir hatunmuş gelin hanım içinde kalmamış en azından bunu da yaptım der ileri de torunlarına falan
Kuscam bu ne ya açık olsa bile ailenin ve herkesin bulunduğu yerde direk dansı mı yapılır ya iyice saçmaladınız
bune ya tesettürü lekelemiş resmen bide direk dansı yapıyor kaşmer asıl oro0bu bu tesettürlüler işte
Bu gözler daha neler görecek
Böyleleri için yaşasın cehennem (
Tavuk döner çok güzel benzetme olmuş müstehak
Gerek var mıydı buna
Demek ki girmiş, yeni haberim oldu. 😆
Allah akıl fikir versin
şimdi ki tesettürlüler bi tuhaf
İran asıllıymıs şaşırmadım
Düğün gecesi kocamdan beklediğim performans
Sacmalik ötesi yaaa 😡😡🤦🏻♀️
Tfoe o direk nasil tasimis bunu
Vay be daha neler görücez
Bunlarda mi görecekti bu gözler
İyi gelinliği yırtılmamış sldkdkff
O nasıl iştir yaaa 😱
yapan türk değilmiş. düzgün okuyun haberi.
O direği epimize soktular artık direksiz olmuyor
Maks tesettürlü zekası
Muhafazakar direk dansı
Yok sadece son zamlarla direği bize girdi
Maşallah tesettürlü gelinimize.
Izlemem lazım jsjsjsj
Bu ne abi dünyanın çivisi cıkmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?