Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar hep bu mavili arkadaşlar mı yorum yapacak hani pembeli gelmeyecek mi? Herkese açık ya hani?
Güncellemeler
+1 yıl
@ilginfulyaa beğenmişsin görüşümü iyi hoş ta bari yorum da yapsaydın iyi olurdu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kitaptan kastım roman edebiyat şiir felsefe tarih mitoloji sanat kitabı yerine ansiklopedi dergi gazete gibi öğretici ve cezbedici içerikli kitapları okumayı tercih ediyor onun dışında 3 - 5 sayfadan sonra sıkılıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Valla çok zor, benimde kitap okumayı sevmeyen bir arkadaşım var, denedim başaramadım hatta garanti olsun diye ben ona Sebahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan kitabını okuttum ki hem anlatımı yalın hem de kalın bir kitap değil sıkılmaz diye düşündüm ama yine sevdiremedim, bilemiyorum onun seveceği konuda bir kitap bulup aynı anda okuyup daha sonra kitap hakkında konuşabilirsiniz, böyle bir aktivite için okur belki 🤷♀️ inşallah siz başarırsınız.
Peki ya çocuklar için kitabı nasıl sevdirebiliriz. Gerçi kitap okuyanlar da genelde roman vs. okuyor. Hani öğreten bir şey olsa ona da eyvallahım var. Misal benim gözümde bir ana britannica ansikopedisi diğer bütün kitapları sollar.
Kaç yaşında bilmiyorum ama madem kitap okumayı sevmiyor bilim teknik gibi dergilere abone olabilirsiniz onlarda çok öğretici olabilir, çocuksa kitap okumaya çok zorlamayın tamamen uzaklaşmasın, yani çocuklar görerek öğrenir diye düşünüyorum, evde sizi kitap okurken görürse o da okumaya başlayabilir, her gün bir saat kitap okuyun mesela, ailece böyle bir aktivite yapılabilir. Beraber kitapçılara gidin orada kendisi seçip alsın, sizinle birlikte aynı etkinliği yapmak teşvik edici olabilir aklıma bunlar geliyor şu anda.
Ama işte ben de çok sevmiyorum abi evde elimizde olan tek kitap roman hani gazete filan olsa kardeşim oradaki spor köşelerine odaklanır da ailem eve gazete almayı yasaklar. Kardeşim koyu bir futbol hayranı maçları harfiyen takip eder.
Anlıyorum, benim önerebileceğim yöntemler bunlar.
Pek de uğraşmaya gerek yok bence. Kanımca okumak için önce bir arayış olması lazım, kafada soruların merakın oluşması lazım. O zaman zaten kitaplar kişiyi bulur. Sonrasında okumaya devam etmek için de disiplin lazım, sıkılıp bunalmalara rağmen motivasyon oluşmasını beklemeden başına oturma dirayeti lazım vs.
Doğru tarzı bulamamıştır. Mutlaka seveceği bir tarz vardır. Onu bulabilmek çok önemli. Yaşına göre de seçimler yapabilirsiniz.
Sanırım futbol ile ilgili yaşına uygun şeyler bulmam gerekecek ama ailem koyu bir futbol hayranı diye maç kanallarına şifre koydurtmuş biri futbol ile ilgili bir kitap okumasına sıcak bakacaklarını düşünmüyorum.