Başta bana "sen tenorsun" dedi. Daha sonraki hafta gitar hocası derse eşlik etti "yok yahu sesi bas" dedi. Şan hocası "ama tenor tonları da var gibi" dedi. Sonra gitar hocasına "bas mı diyorsun" dedi. Bir sonraki hafta "senin sesin bas sesini yorma" dedi sorduğum soru üstüne.
Sizce kursu bırakmam gerekir mi? Benmerkezli mi düşünüyorum bu olayı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
merhaba ben de müzisyenim. Aslında olay şu büyük ihtimalle, normalde bas tonda olan erkekler tenorlar kadar tizlere çıkamaz. Tenorlar da baslar kadar pes sesleri çıkaramaz. Zorlanır. Sanırım senin tizlerin açık olduğu için hocan tenor olduğunu düşünmüş olabilir. Bizim üniversitedeki şan hocası da -ki kendi doçentti- öğrencilerin ses renklerini değiştiriyordu ve şan öğrencileri bunları anlatıyordu. Normal bir şey yani anladığım kadarıyla. Ben şancı değilim ama duyumlarım bu yönde. Hocanı değiştirmene sebep olacak şey bence senin gelişimine katkı sağlayamaması, anlattığı tekniklerin yetersiz kalması ya da hep bir kısır döngü içinde kalmak olabilir. Onun dışında bu durum için hocanı değiştirmeni önermem. Bahsettiğim konularda da zamanla kendinde değişim görüp görmediğine göre kendin karar vermelisin. İyi çalışmalar dilerim.
Yok hayır henüz 3 hafta oldu baslayali. Enerjisi iyi biri. Fakat bazı huyları garip. Mesela 4 gün mesajıma dönüş yapmadi, "bana önereceğiniz egzersizler olursa ben derse çalışıp gelirim" yazmistim.
kursa gidecegim gün yazdı "kusura bakma yogunlugum vardı donemedim, bugünkü dersimizde konuşalım egzersizleri" dedi. Yani insan 5 dakikada olsa ayırırdi diye düşünüyorum.
Çok mu duygusal bakıyorum
Yani şöyle düşün, benim 20den fazla özel öğrencim var böyle. Ayrıca konserler veriyorum. Kendimi daha fazla geliştirmek için her gün en az 4 saat enstrüman ya da şan branşım ne ise çalışmak zorundayım. Ve ayrıca kendime de dinleyebileceğim zamanlar bulmalıyım. Bu yüzden her öğrencimin sorusuna her gün yetişmek benim için de çok zor oluyor. Çünkü bahsettiğin egzersizler ya da çalışmaları öğrencimin seviyesine göre araştırmak ve tespit etmek de ayrıca bir zaman gerektiriyor. Matematik ya da edebiyat gibi bir ders değil çünkü belirli bir müfredatı olan. Her öğrencinin yeteneği, seviyesi, öğrenme biçimi, eksileri ya da artıları çok farklı. İşin içinde yetenek olduğu için daha fazla parametre var düşünülmesi gereken. Sanatın sabır işi olduğunu unutmamanı tavsiye ederim :)
Doğru haklısın. Ben bu işten para kazanmak istiyorum. Bana ne önerirsin? Cidden kendime bu konuda güveniyorum fakat doğru bir yol çizmiş degilim. Yaptığım çalışmalar, şarkılarım vs hepsi burada
https://youtube.com/@cinar2424
Ben klasik batı müziği üzerine eğitim aldım, branşım klasik gitar, o yüzden poptan pek anlamıyorum açıkçası ama fark ettiğim şeyleri naçizane söyleyebilirim, haddim olmayarak tabii; öncelikle ağız açıklığına dikkat etmen gerekiyor bence. Ağzının kapalı kalması sesleri rahat ifade edememene sebep oluyor. Ve daha özgüvenli bir şekilde sesini öne atmaya çalışsan daha iyi olur, ses atlamalarında daha rahat edersin. Kesinlikle bol bol solfej ve aralık bilgisi çalışmanı öneririm bu arada, şan çalışmaları haricinde. O seni çok geliştirir. Nefes kontrolüne yönelik hocanla çalışmalar yaparsınız elbet. benim nefes konusunda tavsiyem, eserlerde nerelerde nefes alacağına önceden karar verip sadece o kısımlarda nefesini kontrollü bir şekilde kullanman olacak. Nefesini daha iyi kontrol etmen eserlere hakimiyetini arttıracaktır. Bu sebeple çalışmalar öncesi beslenmene dikkat edersen bu seni daha iyi hissettirecektir çalışma, kayıt yahut performans sürecinde. Bu arada ses rengini gerçekten beğendim, eğer kendini bu ve bunun gibi şeylere dikkat ederek geliştirirsen daha fazla ilerleyeceğine eminim. Sevgiler :)
Tabii, dikkat ediyorum artık, nefes konusunda hoca da aynı şeyi söyledi. Ağız açıklığını hep unutuyorum ya zamanla oturacak sanırım. Teşekkür ederim güzel yorumun için 🙂
Aslında benim şöyle bir kaygım var yani müzikten para kazanamam issiz kalırım gibi bir kaygım var fakat müziği de çok seviyorum, bu durumda senin tecrübelerin neler? Ben çünkü diplomasi olan biri değilim yani bir kurumda egitmenlik yapmayı falan da düşündüm ama alayliyim. Yeni yeni nota ve solfej öğrenmeye başladım. Onerilerini almak isterim
yani diplomasız alaylı olarak öğretmenlik yapmanı tavsiye etmem. En başında etik değil. Onun dışında düşün ki yıllarca bu işin eğitimini çocukluğumuzdan beri alıyoruz, pişiyoruz ve ardından yeni müzisyenleri küçük yaştan itibaren yetiştiriyoruz. Ciddi emek var ortada. Yapanlar var. Ama ortaya çıkan sonuçlar günümüz müzik piyasasına bakınca anlaşılıyor. Maalesef içi boş dışı süslü bir müzik anlayışı hakim.
Fakat kendini bir konser şarkıcısı olarak yetiştirebilirsin. Ben pop piyasasını bilmiyorum ama gördüğünü çevren olmadan zor gibi konserler vs ayarlamak. Okuldan arkadaşlarımın bazısı okuldan hocalar, arkadaşlar vesilesiyle konser piyasasına girdi. Bazısı da sosyal medya üzerinden kendini göstererek bunu yaptı. İleride profesyonel kayıtlar alarak belki bu yolu seçmek senin için daha uygun olur. Ama dediğim gibi ben çok başka bir alandayım ve yolum farklı, o yüzden pek bu konuda tecrübelerim yok. Ben üniversitede müzik ve sahne sanatları okudum öğretmenlik yaptım, konserler verdim vs. Ama geçimimi hep öğretmenlikten sağladım.
Anladım teşekkür ederim vaktini ayırdığın için, çok sağol, iyi çalışmalar dilerim 🙂🌺