Bu yüzden dolayı yeni kitap hediye etmek daha güzeldir 😊Ufukta açılır misali..

Bu yüzden dolayı yeni kitap hediye etmek daha güzeldir 😊Ufukta açılır misali..
Üzerine not aldığım, kenarlarında karalamalar yaptığım, altını çizdiğim cümleler olan kitapların varlığından, benim dışımda kimsenin haberi yok 😂
Böylelikle aynısını birinine hediye etmek zorunda kalmıyorum. Fakat mesela birine kitap hediye ederken iki tane alıyorum aynısından. Biri ona biri kendime 😅
Özellikle siyasi kitaplarda 😊😊
Ben Ömer Seyfettin'ten yukarı çıkamadım dermişim 😅
Ja:)) Ali kuzuyu tavsiye etsem siyasi alanda 😊
Ali Kuzu mu? Bakacağım
Evet. Yazarın kitaplarını okuyunca bir kez daha İngilizlerin yaptığı oyunlar, Mecsid-İ Aksa meselesi, masonlar ve nicelerine değiniyor.
Güzel tavsiye için teşekkürler.. Bayramdan sonra bakacağım inşallah :))
Rica ederim 😊
Ben altını çizmiyorum direk başka deftere not alıyorum. Çünkü altını çizince geri bakılması daha zor oluyo. Hepsi bir arada bir defterde olması daha iyi geliyo bana.
Tam resimdeki yazıyı yazacaktım ki okudum. Gerek kalmadığını gördüm. Altını çizerdim ama sonradan bıraktım bu huyumu çünkü altını çizdiklerim benimle kalmıyor. Unutuyorum çoğu zaman. O yüzden hoşuma kaçan sözleri, yazıları ayrı bir defterime yazıyorum
En güzeli tercihler, 😊
Kitaplara kalem değdirmem, özen gösteririm. Aksi halde kitaba saygısızlık gibi geliyor.
Cevap
36Cevap
Yok abla ya bugün okuduğumu yarın unutuyorum o yüzden çizmiyorum
Peki kardeşim 😊
Ben kitapları sevdiğim için altını çizmem çünkü o kitabı belki daha sonra arkadaşım okuyabilir. ben temiz kullanmak istediğim için sayfasını bükmem ya da karalamam hiç bir şekilde. sadece sevdiğim yerleri olursa telefon ile resmini çekerdim ya da not tutardım ve o sözü de yeri geldiği zaman kullanmak isterdim.
Mantıklı, lakin bazı bilgileri araştırmak için önemli methiyeler olduğu için 😊
Hayır kitaba hiç zarar vermem gadası
O çizgiler kitaba yapılan bir hakarettir.
Neden?
O kitap yazılana kadar nelerden geçti, ilk kaleme alınıştan, son merhalede yayınevi ile satışa kadar ne büyük olaylar yaşadı, kimse bilmez.
Kitap okumak, kitabın satırlarını çizmek değil, onun verdiklerini baştan sona öğrenmektir. Size uyar, okursunuz, uymaz bırakırsınız ama satır çizemezsiniz.
Kütüphaneden kitap aldığım zamanlarda, çizilmemiş bir kitap görmedim ve o çizgi ben de muazzam bir kızgınlık oluşturuyordu. Velev ki kütüphaneye hediye edilmiş bir kitap dahi olsa, bu o kişinin kitaba saygısızlığını gösteriyor.
Durun durun şöyle anlatayım.
Ben de karşıma birini alayım ve gözlerini etkileyici bulayım, çizeyim. Ellerini etkileyici bulayım hooop onu da çizeyim. Çiz babam çiz, o insanın bendeki ederi budur der gibi. Halbuki insan baştan aşağı bütünüyle birdir ve değerlidir, aynı o kitaplarda.
Çizen insanlara kızıyorum. Bana entelektüelimsi kafayla gelmeyin, çizerim!
Sizinle aynı fikirde değilim. Bir kitapta önemli bir söz, tarih ve o kitapta her sayfada karşılaşabileceğimiz bir şey değilse onun altının çizilmesi taraftarıyım. Yoksa o kitapı zamanla unutursun hiç okumamış gibi olursun. Sonrada kitabı baştan okumak gibi hiç bir şey hatırlayamaz bir duruma düşersin. Kitap dediğin ne ki bir kağıt parçası öyle degilmi? Mühim olan o kitaptan faydalı birşeyler çıkarıp bunu anlayıp ve mümkünatı varsa anlatmaktadır. Müze değilki kitabı gelecek nesillere saklamaya çalışıyorsun tabi bu dediğim kişinin şahsı kitapları için kütüphaneden alınarak altını çizenelere, adını soyadını yazanlara vb. Kesinlikle karşı çıkıyorum
Önceden kıyamazdım kitaplarıma, şimdi kıyıyorum. Bir kere çizmeye başlayınca insanın hoşuna gidiyor sanırım.
Alışkanlık da olmuş olabilir 😊
Evet olabilir😊🍁
yaralarımı değilde daha çok bilgi içeren ve işime yarayacak önemli yazıların altını çizerim yapmışlığım var 😊
En güzeli bir de ters çıkış yapmasalar bazıları bu konuda 😊😊
Hiç cizmedim saçma bulmusumdur. Akıcılığı bozuyor. En heyecanlı yerinde kalemi alip cizmekle mi ugrasayim fısssık dnbdbdbn
Önemli bilgiler içeriyorsa..
O bilgileri cizerek de aklinda tutamazsin ki. Kitap okuduğunda ufkun açılıyor farkina varmadan öğreniyorsun. Kitabin dünyasından sıyrılıp kaleme sarilmak kitabın doğasına aykiri bence.
Tercihler, teşekkür ederim 😊
Tabii ki tercih ona şüphe yok. Ben cok kitap okuyorum ne zaman kaleme sarilacagim biliyor musun hoşuma giden bir sözün altini cizmek icin degil bir kitap yazmaya baslamak için. 😁😁
Bende kitap okumayı çok seviyorum.. Önemli bulduğum yerlerin altını çizerek araştırmaya devam her zaman.
Hadi bakalım. Doğru yoldasin güçlü bir kadin olacaksın
Teşekkür ederim tekrardan
Hayır, kitaplar benim için bir hazinedir. Araştırma yapmadığım sürece altını çizmem. Kitaplara çok değer veririm.
Hazine ama bazen önemli bilgiler olduğı için böyle yapılabilir.
Evet, olabilir.
Anlam ifade eden herşeyin altını çizerim hatta story de paylaşırım
Böylelikle başkaları da yararlanır altı çizgili engin bilgilerden 😊
Çizmiyorum , benden sonra okuyacak arkadasa ayıp olur
Tercihler yine de teşekkür ederim 😊
Rica ederim hocam 🙂
Evet çizerim hem akılda kalıcı oluyor hemde kitabı açınca bulmak kolaylaşıyor...
Ve engin bilgiler içeriyor olabilir o altı çizili cümleler..
Çok doğru... kitaptaki en güzel satırlara daha kolay ulaşmak güzel oluyor... açınca o satırların yansıması...
Teşekkür ederim 😊
rica ederim...
Hayır, not alırım, fotoğrafını çekerim ama okuma kitapları alındığı gibi kalmalıdır. İncitip ömrünü kısaltan her hareket hakaretmiş gibi gelir. Test - ders kitapları defterlerin vs ama içinden geçerim np.
ayy evet, eskiden önemli bulduğum yerlerin altını çizerdim ama artık öyle değilim. :)
Olsun 😊😊
Evet ben renkli etiketlerle işaret koymuyorum açıp tekrar tekrar okumak için
Peki ne yapıyorsunuz?
Teşekkür ederim 😊
Hangi tarzda daha çok siyasi okumayı sevdiğim için.
Tarihi ise;Nazan Bekiroğlu Nar ağacı
Kalbim Kudüste kaldı
Osmanlı'dan günümüze ermeni sorunu ve niceleri..
evet çiziyorum okuduğum kitapların bazı sayfalarının altları çizik misal ama benim şöyle huyum var ben kitaplarımı paylaşmam birisine de vermem okuduğum kitaplarımı da saklıyorum
altını çizmem kaldığım sayfanın kenarını katlamam hatta ayraç bile kullanmam kaldığım yerden direkt devam ederim. üzerinde fiyat etiketi bile kalamaz...
Kitap çizilmez. Başkasının kitabı olsa da gözümün önünde çizerse sinirlenirim. Kağıtların olur notlarını ona alıp ilişkili sayfa arasına iliştirirsin bunun raconu budur.
Okuma kitaplarında asla öyle bir şey yapmam, çünkü okuma kitaplarına çok özen gösteririm; tutarken bile yıpranmaması için çok dikkat ederim.
Hayır, çok beğenirsem post-it kağıtlarından yapıştırırım. Kitaplarımı da kimseye veremem. Çizilmesinden nefret ederim.
Hayır çizmem bence kitap o şekilde mahvoluyor. Ders kitabı ise çizerim okuma kitabında çizmem
Hayır, hem arayıp bulmak zor olur hem de kitaplarımı hassas kullanıyorum ama sevdiğim cümleleri 1000kitap'ta alıntı olarak paylaşıyorum.
Kitaplarıma bu kötülüğü yapamam.
Önemli ve güzel bulduğum kısımları bir not defterine işlemeyi tercih ediyorum.
Kitapları çizerek, yazarak okumayı severim. Asla kendi kitabımı birine hediye etmem. Akjdjajs
En güzeli:)) Yeni kitap hediye edersin. Dolayısıyla da karşıdaki kişi de mutlu olur
Ben okuduğum kitapların altını çizmekten nefret ediyorum
Onun yerine önemli bulduğum yerleri başka bir deftere not ediyorum
Ben kitaplara kıymet veren biriyim onun sayfasının bile krışmasına kalbim dayanmazken altını asla çizemem
Hayır bundan hoşlanmam, hatta sayfa kıvırmak da çok sinir bozucu bana göre
Renkli kalemlerle gölge çekerim. Veya o sözleri profil gibi yerlerde kullanırım.
Fotoğraf çekerim onun yerine fotoğraf üzerine markalama yaparım
Evet çizmeyi çok istiyorum ama bir yandan da kıyamıyorum 🥲♥️
Genelde çizmem okumak için çok alan oluyor gerek yok
Çizip notlar aldıysam kimseye vermek istemem özelim olmuştur artık
Yok çizmem. Sözleri ne kadar seversem seveyim kitaplarımı çizmeyi sevmiyorum.
Önemli değil de güzel cümlesi olan yerlerin altını çizerim
Bir kitaba yapılacak en büyük eziyet
Bilgi içeren bir siyasi kitapsa da mı?
Evet çizerim ama, kitap okumuyorum
Neden?
Kitap okumayı sevmiyorum
Bu güzel etkinlikten geri kalmak üzücü olmalı.
Hiç üzülmüyorum merak ettiğim bir şey olursa Google'dan araştırma yapıyorum
Peki
Bir çay kaşığı kaç tane pirinç tanesi alır tahminince
7 olabilir
Şimdi Google'dan araştırma yap öğren, ya da ben söyleyim
100 ile 150 arası
Had bildirmek mi?
Hayır ne haddime benim kitap okumaya karşı değilim okuyanı takdir ederim
Ay biraz kaba oldu galiba beni yanlış anlama lütfen
Kitap hediye edilmez hocam. Emanet edilir.
Emanet edilen kitaba bazıları kötü davrandığı için. Zamanında emanet ettiğim kitap yırtık şeklinde gelmişti..
Yeni ya da eski. Farketmez. Emanettir. Siz arkadaşınıza bir kitapla hayatınızdan bakış açınızdan dünya görüşünüzden bir parça emanet edersiniz. Oda nasıl nasiplenirse size öyle döner. Esas olan kitapla insanın buluşması ve buna vesile olmaktır. Gerisi onunla kitap arasındadır. İster kitabı nezaketçe okur. İster tertemiz bırakır. İster dibine kadar girer işler yıpratır.
Teşekkür ederim 😊
Altını çizmek yerine dijital ortama taşıyorum artık
Evet çiziyorum dönüp dönüp tekrar okuyorum
Evet özellikle tarih kitaplarında yaparım
Hayır gerek duymuyorum
Ben direk okurum genelde
Cizemiyorummm bu canilik dhdjd
Altını çizmem de deftere not ederim genelde
Hatır kitabı çizmeye kıyamam şahsen
Çizmem ama beni etkileyen cümleler aklımda kalıyo
Çizmem. Temiz olmasını seviyorum.
Fosforlu kalem sayılır mı?