Nedir yani nerdiniz? Lütfen bana mantıklı cevaplar verin ve kanıta dayalı cevaplar olsun. Dedem böyle dedi nenem şöyle yaptı demeyin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kültür & Sanat konusunda 667 cevap paylaştı. Özgür olduğu için sevmez.
işin çok garip tarafı herkes Müslümanım diyor yaratıcı olan ALLAH’a inanmayan, hatta kötü konuşan saygı duymayan olduğu zaman özgürlük diyorlar
ama kimse de demiyor onun yarattığı dünyada yaşıyorsun, onun verdiği nefesi alıyorsun… beğenmiyorsan git demiyor.
Yani o kadar saçma bir konu ülkenin gelişmeme sebebi senelerdir baş örtüsü mesela bunu yapan hangi yobazlardı
Ek olarak Arap alfabesi ile Arap oluyorsak Latin alfabesi ile latin olduk …o yüzden sevmiyorlar belki de
Kimse sevmek zorunda değil ama OSMANLI’ya iftira atan aşağılık şekilde küfür edenler acaba neden bunu yapıyor. Bunu da merak etmek lazım
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 24,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBence cahil olduğu için sevmiyor olabilir. Atatürk o kadar ülkeyi kurtardı bize bir çok miras bıraktı sırf daha güzel özgür bir ülke de yaşayabilelim diye ama bazı yobaz zihniyettekiler Atatürkü sevmiyor olabilir. çünkü onlar Atatürkü anlamıyor aslında anlamadıkları için de sevmiyorlar. ya da sadece nankör oldukları için de olabilir. tamam herkese herkese sevmek zorunda değil ama en azından saygı duyabilirler bunlarda bu da yok.. ben atamı seviyorum her zaman.
00 Yorumla
Kimseyi tamamen olumsuz eleştirmek olmaz. Her kötüde bir iyi her iyide bir kötü vardır. Atatürk'ün de hataları vardır ama yaptığı şeyler de var.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
28Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılgeri düşünceye yapılı insanlar sevmez çağdaş olmayanlar sevmez siyasal islamciligi yapanlar sevmez onların belli bir zihniyeti var onlar Türkiye'yi sevmediği için Atatürk'e de düşman...din diyorlar adam din düşmanı olsa ülkeye diyaneti kurar mı, yobazların tarikat cemaatlerin ülkesi olamaz burası ondan karşılar Atatürk'ü sevmeyeni sevmem dostum olmaz arkadaşım olmaz sevdiğim hiç olamaz böyle bilisnin bu ülke ona çok şey borçlu ataları ne için savaşmış bir haberler... nankörler..
12 Yorumla- +1 yıl
Anlamaz yobazlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen sevmiyorum ama sevenede saygı duymuyorum. Benim hayat önceliklerim din temelleri üzerine kurulu. Hepinizde biliyosunuz Atatürk dini sevmezdi. Yaptığı inkılaplarla dini değerleri yok etmeye çalıştı. Kendince doğru buydu. Doğru batiya benzemekti o beni ilgilendirmiyor. Ama benim doğrularıma göre iyi şeyler yapmadi.
41 Yorumla- +1 yıl
Tm bazı faaliyetlerden dolayı sevmeyebilirsjn ama sonuçta ülkenin kurucusu hickimse bunu red edemez onun kurduğu ülkede özgürce yaşıyorsun saygı duymak zorundasin ayrıca diyaneti kurdu Kur'an'ı Türkçeye çevirdi okuyup idrak etmeniz için
+1 yılGerçekten yaaa bunu bende merak ediyorum farklı ülkeler bile Atatürk'ü severken bizim milletimiz niye sevmiyor ki bana kalırsa sevmeme gibi hakları yok onlar saygı bile duymuyor
13 Yorumla- +1 yıl
İşte anlamıyorlar biz arap değiliz müslümanız, Atatürk o inkılapları yapmasa biz de peçesiz evden çıkamazdık dinciler neyin kafasını yaşıyor onun sayesinde dinin özgür senin.
+1 yılŞimdi kızların yorumlarına dikkat edin, hepsi Atatürk'ü sovmoyonon do omonokoyom diye saydıracaklar.
Hep bu soru başlığında küfür edip hınçla olduğu yerde çalıyorlar sanki djshsjshshs12 Yorumla- +1 yıl
Meselenin ne olduğunun farkındayım zaten, ben de bu yorumu yapmak istedim. İstersen silersin
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü Atatürk özgürlük verdi insanlara, tek bir aileye (Osmanlı hanedanı) marabası kölesi olmayın, kendi seçme ve seçilme hakkınız olsun, hür iradeniz olsun dedi ama özgürlük bazı kesimlere bir beden büyük geldi tabi
11 YorumlaKültür & Sanat konusunda 375 cevap paylaştı. Bence sevmeyenler Atatürk'ün kendisinden dolayı değil onu tanrılaştıranlar sebebiyle soğuyup inadından sevmiyor başka sebep yok.
12 Yorumla
+1 yılKulaktan dolma sokumtrak bilgiler yüzünden sevmiyorlar birde Atatürk dini olarak bunları sömürmemiş ya ondan.
11 Yorumla
+1 yılAptaldır net.
Kusura bakma benim için gayet mantıklı bi cevap13 Yorumla- +1 yıl
Bak şöyle düşün kimseye bi şey kanıtlamak , anlatmak ve kendi doğrularımızı ispatlamak zorunda değiliz. Biz biliyoruz o yeterli
Kültür & Sanat konusunda 739 cevap paylaştı. İşine gelmediği için. Bilmedikleri ama kulaktan dolma Arap Müslümanlığından çekildiklerini düşünüyorlar. Aslında sevip sevmemeleri de umumuzda değil ama adam olup saygı göstermelerini bekliyoruz.
10 Yorumla
+1 yılAnlatanlar yanlış ve yanlı olunca ister istemez sevilmiyor maalesef o dinleyen kisilerde kafada yok arastirmiyorlar kafalarna soktuklarımin
20 Yorumla
+1 yılTebaa olmayı seven, Arap farslığı Türklüğünden fszla olan cahil cühela tipler sevmez.. Ya da bunları kullanmak isteyen ülke düşmanı kişiler sevmez
10 Yorumla
+1 yılBeyin yoksunluğu sendromu olanlarda gayet normal bir durum. Kınamamak lazım sonuçta onlar zeka engelli insanlar aşağılamak hir gitmek yanlış olur.
10 YorumlaBeyni yoktur yani başka bi açıklaması olamaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkes sevmek zorunda değil. Ülkeyi kurtarsa da belki fikirlerini inkılaplarıni sevmeyen olabilir. Genelde bunlar aşırı dinciler
218 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSaygı her insana duyulur kötülük yapmayan. Arap aşigiyla alakası yok. Din araplara ait bir şey değil. Kendi inancıyla celismeyen birini kim olursa olsun sevmez. Senin yeniliklerin inkılaplarında Fransa İsviçre İtalya vs o zaman sizde bunların aşığı oluyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılNiye? Sen onlara Arap aşığı diyorsun
- +1 yıl
Araplardan daha çok Arapları seviyorlar. Sünnet adı altında onların yaşayışlarıni taklit ediyorlar. İsimleri Arap kökenli. Araplara hakareti kabul etmiyorlar. Onun için Arap aşığılar. Sen bir Avrupa ülkesine sov umrumda olmaz ismim onlara ait değil onlar gibi giyinmiyorum onlar gibi konuşmuyorum fark bu
Cevap sahibi+1 yılDinden uzaksın diye her şey Arap ismi kültürü olmuyor. Kendin genelleme yapıyorsun biz batı aşığı deyince yok ismim yabancı değil diyorsun mesele sadece isim mi sanki? Batı'nın kanunlarını geleneklerini adetlerini yapmıyorsun sanki
Cevap sahibi+1 yılDilimizde sanki İngiliz Fransız kökenli kelime yokmu? Gelmişler burada date çıktım diye sorular soruyorlar date nedir ya. Niye Göktürk alfabesi değilde Latin alfabesi seçildi o zaman sen değilsin ama Atatürk batının yaptıklarını getirdi ülkeye
Cevap sahibi+1 yılHala şunu anlamıyorsun işte İslam arap kültürü değildir. Başkalarının cahilliği bizi bağlamaz. Medeniyet dediklerin düne kadar sokakları atıyorlardı dışkılarını. Medeniyet dediklerin soykırım yapıyordu işkencelerle ülkeleri sömürüyorlardı. Afrikadaki cocukların kollarını kesip elmaslarını alıyorlardı. Sende onlar gibi ol o zaman.
- +1 yıl
Kimsenin hatasını barbarlıgini savunmuyorum ama Seninkilerde diri diri kız çocuğu görmüyordu. Çocuklara evlilik adı altında istismar ediyordu gerçi hala öyle ergenliğe giren kız evlenebilir diyor. Erkek dört kadınla evlenebilir diyor. Avrupa bunlari suç sayarken siz hala şeriat adı altında devam ediyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılevlenebilir demesi zorla evlenin anlamına gelmiyor. cocuklar gömülüyordu İslam gelince kalktı bu. İstismar edenler insan ve insanların islam adı altında yapğtıgı şeyler islamı bağlamaz. Senin avrupanın kirli geçmişinden hiç haberin yok. batı sucluları idam ederken sen edemiyorsun daha.
- +1 yıl
Suçluları idam etme bir marifet mi? Ben egitimciyim herkes hata yapar topluma kazandırmak önemlidir. İslam insanı en önemli varlık olarak tanımlıyor ama bir kadin zina yapınca da taşlayarak öldürmeyi uygun görüyor. Öldürmek şiddet insanlik suçudur ama İslam ikisine da karşı değil. Avrupa'nın ne dediği umrunda değil
Cevap sahibi+1 yıltaşlayarak öldürme Kuranda nerde yazıyor? zina suçu kadın ve erkek içinde değişmez. ve bununda şartları var öyle kafana göre hüküm veremezsin. herkes hata yapar lafın çok saçma hata var hata var. Allah göstermesin senin canından parçanı biri öldürse sen onu topluma mı kazandıralım diceksin? hırsız adam içerden çıkıyor çıktığı gün yine devam
- +1 yıl
Peygamber taşlayarak öldürmeyi desteklemiş sahih hadislerde var. Ayrıca zina eden kadın taşlayarak öldürme emri veriliriken erkeğe ceza verilmemiş Ben ne olursa olsun eğitimden yanayım bir suçu işleyen insanın hangi koşullarda bunu yaptığını bilmeden yok etmek kesinlikle yanlıştır. İnsan canı kutsaldir. Kur'an ayrica zina edene evliyse 80 bekarsa 40 sopa vurulmasini emredir yine kadının kocasının sözünü yerine getirmezse erkek kadını dövebilir diyor merhametten bahseden bir kitabın şiddettin her türlüsüne bu kadar destek vermesi tamamen bir çelişkidir. Günümüzde artan kadına şiddet kadını öldürme eylemlerine dinciler ses çıkarmayı sevmez çünkü dinleri öldürmeyi dövmeyi emrediyor. Ayrıca ben hırsız serbest bırakılsin demiyorum egitilsin diyorum
Cevap sahibi+1 yılBi insanın gözü herşeye kapalıysa onu eğitemezsin aynı senin dine böyle saçma insanların yaptıgına bakarak onu din sandığın gibi. Adam pkk kurmuş insanları katletmiş sen git o adama eğitim. ya da adam almış eline silahı vurmuş önüne geleni sen eğitim için uğraş.
Cevap sahibi+1 yılidam deyince aklına bu geliyor ama eğitimden bahsediyorsun. iyi o zaman sen git cocuk tecavüzcülerini eğit katilleri eğit topluma kazandır. kadına şiddet uygulayanlarda zaten bellidir. alkolik işsiz güçcüz madde bagımlısı sokak serserisi tipler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir çok sebebi var tarihi okulda bizi sürekli yanlış anlattıkları için kendinlerin istediği gibi tarihi anlattıkları için sevmiyorum gerçekten çok fazla sebebi var
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSevmiyorum hocam sevmiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen seviyorum ama herkes sevmek zorunda değil her birinin farklı sebepleri var ben herkese saygı duyuyorum
10 YorumlaSevmemesi için sebebi yok zaten öyle m*l olduğu içindir
10 Yorumla
+1 yılBu ülkenin kurucusu Atatürk'ü sevmeyenin Türklüğünden ve kanından şüphe ederim nokta.
15 Yorumla- +1 yıl
Bu ülke onun sayesinde ayakta o olmasaydı şimdi her tarafımız düşman işgalinde olurdu onun azmi ve zekasıyla bugünleri yaşıyoruz. Dinimizi de onunsayesinde özgürce yaşayabiliyoruz. Ben Türk olmayanlardan bahsetmiyorum ama ben Türk'üm diyen herkes Atatürk'ü sevmek zorunda.
- +1 yıl
Artık Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz Osmanlı bizim atalarımızdır ama burası artık laik Türkiyr Cumhuriyeti
+1 yılKimse kimseyi sevmek mecburiyetinde değil mesela ben kendimi bile sevmiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Tabiki saygı duymak lazım ama dediğim gibi kimse kimseyi sevmek mecburiyetinde değil
+1 yılTürk düşmanıdır, babası belli değildir, yunandır
21 Yorumla
+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda değil. Birşeye aşırı bağlanıp yüceltmeyi hep saçma bulmuşumdur
00 Yorumla
+1 yılDamarlarında Türk kanı ama öz Türk kanı taşımayan sevmez.
00 Yorumla
+1 yılSeçim ama akpden cok etkileniyolar
12 Yorumla- +1 yıl
Oyle
+1 yılTutsaklığı bilmiyordur.. Bir kişinin ağzından çıkacak cümleyle yaşamayı seviyordur..
Vatanını sevmiyordur.. Arap aşığıdır.. Okumayı, düşünmeyi sevmiyordur..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak saygı duymak zorunda.
00 Yorumla
+1 yıl114 Yorumla- +1 yıl
Aziz nesin zaten inanmayan biri olduğu halde bir müslüman ataturku sevemez diyo burdaki inceyi anlamiyorsun ayrıca sen düzgünce soruyu sordun düzgünce cevaplıyorum kimse kimseye tapmiyor sorduğun sorunun cevabına tahammülün yoksa sorma
- +1 yıl
Sunduğun kanıtlar o kadar komik ki Geometri kitabı zaten vardı fakat geometrik şekillerin Türkçe isimleri yoktu, daha anlaşılır olması ve öğretimi kolay olması için bu gün bildiğimiz geometrik şekillerin isimlerini Türkçe leştirmiş. Mason olduğunu düşündüğünüz Mustafa Kemal Atatürk. Mason localarını kapattırmıştır. Eğitimde Türk diline geçmek için emek veren bir insan için Saçma sapan düşüncelere kapılmak yanlış. Matematik, geometri , coğrafya, tarih, ve sosyoloji bilmeyen akademik askeri eğitim alamaz. Asker olmak için önce bunları bilmek gerekir. Biyoloji dersi almamış bir Hekim olamaz. Her mesleğin altını besleyen bilimler vardır. Geometri ve matematik bilmeyenden Tornacı bile olmaz.
- +1 yıl
Hadi mason değildi neden islama karşı düşmandı? Kendisi ateist zaten bunu meclis açılışında ki konuşmasından biliyoruz. Peki müslüman bir topluma bunu neden dayattı? İslam düşmanı birini neden seveyim?
- +1 yıl
Bir seferliğinede olsa öğretilmiş tarihi unutun gerçek tarihin peşinden koşun ufkunuz açılacak. celladiniza aşık olmayı bırakın.
- +1 yıl
Saygı duymak zorunda değilim aslında ama nasıl bir kahramansa kendini yasa ile korumaya almışlar. burada bile komik bir durum var ama o kadar cahilsiniz ki göremiyorsunuz
- +1 yıl
Bence bir bir orta doğu faresi yapmaktan kurtardı müslüman ülkelerinin durumu ortada o olmasaydı şu an yıkık bir suryeli Afgan gibi yaşadınix dininizi yaşayabileceginiz laik bir ülke bıraktı Osmanlınin Batı'nın karısı olduğu dönem o Bu Vatan için uğraştı kimseyi zorla dininden döndürmedi ama sizi Araplara kul köle olmaktan kurtardığı için düşman oldunux
- +1 yıl
Öncelikle terbiyeni takinmanı tavsiye ederim yoksa ben ağzımı bozmak istemiyorum. Kimseyi zorla dininden döndürmedi evet ama camileri ahır, dansöz oynatılan eğlence evi, kerhane, depo, chp il merkezi gibi yerler yaptı o ya da onun düşüncesinin devamı. Kimseyi döndürmedi dininden ama kurtuluş savaşından önce sarıklı cuppeli el açmış dualı resimleri var ama cumhuriyetin ilanından sonra nice alimleri astırdı. Kimseyi dininden döndürmedi ama hilafeti yıktı ama bizim ülkemizdeki birçok papaz yetiştiren papaz evlerine kiliseye bile dokunmadı. Allah var dininizden dönün demedi bak ama kadınlar çıplak giyinsin erkekler sarık cüppe yerine şapka taksın dedi ki şapka takmayani bile astılar. Daha sayimmi?
- +1 yıl
Peki denerim👍
+1 yılSevmek farklı şey, putlaştırmak farklı şey...
Biz sevmiyoruz putlaştıyoruz, buda en büyük günahların başında geliyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Biz yaratılanı severiz, yaratandan ötürü... Günahlarıyla ve sevaplarıyla
Kanı bozuklar sevmez..
20 Yorumla
+1 yılAtatürk gibi biri bir daha gelmez. 🖤
10 Yorumla
+1 yılBazı insanlar aptal bile değil
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılBen severim sevmeyenlerden de uzak dururum.
10 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılYobaz olduğu için başka neden olacak.
10 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yalan bilgilerle beslendikleri için.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Sevmiyorsa detaylı ince araştırma yapmıştır sevmemeye karar vermiştir veya başka bir sebebi de olabilir
00 YorumlaHalkın değerleriyle savaştığı için sevilmez genelde
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTebasının fabrika ayarlarıyla oynamasından ötürü sevmiyorum. Benim için kutsal olan değerler onun için değildi, saygı duymadı..
142 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnsanların dini yaşama özgürlükleri kısıtlanmış ve sadece şapka takmayan insanlar patır patır öldürülmüş, kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Cevap sahibi+1 yılBenim kutsal kitabım için "arapoğlunun yaveleri" veya "Muhammed'in uydurduğu safsatadır" diyen adamı sevmeli miyim
Cevap sahibi+1 yılSevgi zorunlu olabilir mi
Cevap sahibi+1 yılGit biraz araştır diyerek neden aşağılık kompleksine girişiyosun
- +1 yıl
@atessnurr önerdiğin kaynak var mı
Cevap sahibi+1 yılAğam paşam, o da sevmek zorunda değildi, ama nasıl ki ben şu an senin değerlin olan Atatürke saygı duyuyosam o da benim değerlerime saygı duymalıydı, anlatamıyorum galiba..
- +1 yıl
Hayır ben senin emin olduğun, sevmiyorum ama cümlesiyle açıklama yapan kişilere git araştır dediğin argümanlar neler merak ediyorum. Ya da sevmiyorum beyanlarına karşı gelip dikta edercesine “yok sen anlamıyorsun, saygı duyacaksın” emrivaki üslubunu hangi hakla üsten konuşuyosun? Gerekçesi dogmatik dinine vurulan set ne yani vefa borcuna sadık diye yobaz, cahil , tarih bilmez mi oluyo hayır. Senin sevme nedenin ne ise birilerinin de sevmeme sonuçları bunlar @atessnurr
Cevap sahibi+1 yılAtatürk'ün milli mücadele dönemi olan 19-22 yılları arasında onun karşısında olan haindir. Atatürk çok büyük bir dehadır ve dünya siyasetinde de Türkiye'yi mükemmel bir vizyonla yönetmiştir. Bunları takdir ediyorum, ama dinim bunun da üzerinde, bu sebeple Allah onu ne kadar seviyosa ben de o kadar seviyorum.
Cevap sahibi+1 yılİnsanlarla tartışırken biraz daha kibar olmanı öneririm bu arada.
- +1 yıl
Hala kaynak bekliyorum gelmedi neyse saldırışa geçtiğine göre “ben kolay yolu seçtim” diyosun oky.
Cevap sahibi+1 yıl@Irresistibleart sen de yapma
Cevap sahibi+1 yılHepsinin cevabı var ama dinleyeceğini sanmam, susalım
- +1 yıl
Ok
- +1 yıl
Abla çok bilgili hepimizi elinde sallar
- +1 yıl
Ay:D sal
- +1 yıl
Din Araplara gelmedi son din İslam’dır bu din ALLAH’a aittir. Müslümanız diyorsun hala İslam’ın Araplara geldiğini düşünüyorsun. Kamal diyeyim daha iyi anlarsın sen… kimse ne sevmek ne de saygı duymak zorunda değil. Sen ALLAH’ın dini olan İslam’a Arap dini diyerek saygı duymuyorsun. Atalarımıza hakaret edip küçümsüyorsun. Saygıdan bahsediyorsun ama gayet saygısızca konuşuyorsun.
- +1 yıl
@klavis konuşulmayanları konuşmak isterdim 2li saygıyı aşmadan fikir beyanı değil de canı sıkılınca tokatlamaya yer arayan konu başlıkları insan beynine ve özgür seçim tercihlerine tü kaka deninde zihnimden eksilmiyor ben hergün bu ülkeden defol narasını zaten duyuyorum ama ortada argüman yok “Nutuk oku defol “ ile mücadele edemem ya da kullandığı “bacım” kelimesi hangi kökenden geliyo bilmeden ısrarla tokatlayan bazı güruha laf geçmiyor. Sevgi ve saygı kavramları bambaşka kulvar Fatih sultan Mehmet veyahut führerde sevilmiyor beyan özgürlüğü var bunu mu konuşalım yani. Entellektüel kaygı yaşayanlar “acaba hangi hakaretle karşılaşırım “ sınırından öteye gidemiyo. Birazda yaşına veriyorum yol olmuş kaç konuşulan konu, fikire engel ortada
- +1 yıl
@klavis teşekkür ederim anlayışlı yorumun objektif görüşün için
Cevap sahibi+1 yılMadem kibar değiliz niye size sövmiyim ki
Cevap sahibi+1 yılObjektif yorummuş
Cevap sahibi+1 yılcanım laikliğin sana istediğin şeye inanma özgürlüğünü verdiğini mi sanıyosun, onu İslam da veriyo merak etme.
Cevap sahibi+1 yılPeygamberin doktoru yahudiydi, başka sözüm yok.
Cevap sahibi+1 yılMüslümanlar dini yaşamıyosa onları yargılayacaksın, dini değil
Cevap sahibi+1 yılPeygamberime bilip bilmeden sövüp bi de atatürke saygı duymamı mı istiyosun, bu mantıkla senin Atatürk'ü de sevmemen lazım, kaç manitası oldu haberin var mı
- +1 yıl
Ayşenurcum ay pardon ateşnurcum çok kabasın, her şeye cevabım var ama ne senin ne çirkin jargonun var ya? Susar mısın balım
- +1 yıl
@Irresistibleart Arapların kitabını okuyacağına git nutuk oku bak orada dört kadınla evlenmek yok kadına şiddet yok kadının şahitliği değersiz değil kadın bir tarla değil 6 yaşındaki kızlarla evlenmek yok kadına tezek parçası muamelesi yok erkeğin kırık ski kalkmasın diye çuval giymek yok yok da yok ama sen illaki ben köleyim diyorsan Atatürk'e karşı olman normal
@Irresistibleart belki farkında değilsin ama kurtuluş mücadelesini başlattığı ve kazandığı ülkede yaşıyorsun belki bazı şeylerden sevmeyebilirsjn eşleştirebilirsin kimse kusursuz değildir ama başarılarını görmezden gelemezsin HER TÜRK VATANDAŞI SAYGİ DUYMAK ZORUNDA saygı duymuyorsan defol git o zmaan
Hangi soru ben burada soru değil kişisel saldırı görüyorum hem bana hem fikrimi hem fotoğrafıma çıplak diyerek konudan sapan sensin @KızlarSoruyor siz burada soru görüyo musunuz ben göremiyorum da.
Bak şimdi kemal in Türkiye adına antlaşmaları ve ilkeleri halkın yararına ve lehine işlemiş olsada birtakım gürûhu hoşnut etmeyebilir istatistik ideolojilerine uyamayabilir, ki bu bilinçli düşünen bireyin kendi kararlarını alma halkına sahip olduğunu gösterir. Sen bugün herhangibi hastaneye randevu aldığında kahrolsun Atatürk sevmeyenler nidasıylamı giriyorsun ya da öğretmenine bunu sorabiliyo musun? Sorunda alaycı tutumundan tut yorumlarında saldırma girişimin tamamen cahillik, kullandığın argümanlar terimlerinin nereden geldiğini dahi bilmeden cümlende Farsça kelimeler kullanıyorsun ancak birileri sevmeyince terör yanlısı, Arap sevicisi, yobaz oluyo. Hayır sen had bilmiyosun senin dilinde cevap vereceğim - +1 yıl
Bir hanımefendi seni resmî kurumlara şikayet etmiş soruna yazmış yorumunu kaldırmışsın ve engellemişsin. Engelimi kaldırırsa kendisine resmî evrak atacağım diyor bilgine sevgili Ayşenur pardon @atessnurr , bildirim yapma sıkıldık
- +1 yıl
Amentu billahi ve melaiketihi, ve kütübihi ve resulihi... allahım sana meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettim, inandım der bir müslüman, gayrimüslimi inkara koşmaz aynı şekilde ben hristiyan katolik inancına bağlı biriyim bir müslimi, onun ilkesini, peygamberini inkar etmiyorum teoloji bazında külliyatımız tutumumuz taban tabana zıt ancak asla şiddet diliyle ötekileştirmiyoruz. Yine ekliyorum Mustafa kemali sevmek zorunda değiller saygı ise kişinin şahsi tercihi yani söz hakkı düşmüyo. Gayrimüslim yorumuna binaen cevabımdı iyi günler Ayşenur
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevmiyoruz çünkü dine karşı saygısı yok ateistin tamam ateist olabilirsin ama kimsenin dininede karışma yani
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİdam edilen hocalar kapatılan kuran kursları bu arada kuran çevirmeninde bı usulü var Allah bir Tanridir yani ilahtir ama Allahi tanrı diye çevirmekte saygısızlıktır ilah tanrı demek Türkçe ezanda bile tanridan başka tanrı yoktur diyo bu nasil bı kafa
Cevap sahibi+1 yılOsmanlıyı cokertende Atatürk hatırlatıyım saltanat sistemi bizim ülke için daha uygun hala Erdoğanın kötü bir başkan olduğunu dusunuyorlar ama zamanında İsmet İnönüde enflasyonla oynamıştı yine iyi idare ediyor ülkeyi sonuçta bizim bilmediğimiz oyunlar dönüyor bu ülkede dolar stokçuları gibi
- +1 yıl
Erdoğani savunan adamla tartışmam hata Osmanlıyi çökerten dediğin yerde koptum 😁😁😁 tam biz de her şeyi bilmiyoruz ama iddia etmiyoruz Osmanlı daha 150 yıl önce çökmüştü can çekişiyordu son dönem Avrupanin kölesi olmuştu yıkılmış bir harabeyi cumhuriyete çevirdi herkesin özgürce yaşadığı laik bir ülke
Cevap sahibi+1 yılLaiklik elden gideyeah sen ne diyon 😁😁😁😁
Cevap sahibi+1 yıl😁😁😁😁 6 yaşındaki kız ne alaka maglum Amerikan kanallarını izleyince ben
Cevap sahibi+1 yılÖyle bişey yok abla Fox TV seni çok etkilemiş tartışmayalim bence bu kadar ben bu arada olgunlari daha çok seviyorum ve müslümanlar asla sübyancılik yapmaz onlar zahtn Süleymancilar yani tayyiple yakından uzaktan alakaları yok
Cevap sahibi+1 yıltamam abla sen çok biliyon fonlanmis YouTuberlari izlemeye devam et sen
Cevap sahibi+1 yılABD tarafından
- +1 yıl
Pardon Osmanlı? Çökerten? Başkentine düşman askeri ayak basmış devlet fiilen ölmüştür zaten..
- Kültür & Sanat konusunda 818 cevap paylaştı.
u +1 yılBeyinsiz olduğu için
20 Yorumla
+1 yılHiç bir fikirm yok
10 Yorumla
+1 yılArap devsirmesi olduklari icin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbabası yunandır sevmez
00 YorumlaBen bir sebep bulamadım
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe desek boş.
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026