Ben aynı anda bir şeyler yapmayı sevmiyorum. Bu Hem kitap okumak olsun hem de dizi izlemek olsun hiç fark etmez yaptığım eyleme tek başıma odaklanmak daha iyi oluyor. Öteki türlü hem insanın kendi hayal dünyası bölünüyor hem de dikkatini toparlayamıyor.
Bu romanlarda pek iyi olmaz ancak özellikle bilimsel/akademik kitaplarda çok faydalı. Çünkü akademik kitaplarda zihnimiz biraz daha çabuk yorulur ve konudan sıkılmaya başlarız. Hâliyle bir romandan 200 sayfa okumak, akademik bir kitaptan 20 sayfa okumak gibidir. (Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar adlı romanı ve buna benzer birkaç roman hariç. Onların garip bir dili var.)
Akademik/bilimsel kitaplar yorduğu için çabuk sıkılabiliriz. İşte o sırada başka bir akademik/bilimsel kitaba geçmek bilinci artırıyor. Ayrıca unutulması daha zor oluyor.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dediğin gibi bilimsel/akademik kitaplardan sıkıntı yok ya da bir akademik kitap okurken bir roman okunabiliyor ama iki bilimkurgu aynı anda bilemedim
bir zamanlar yapardım bunu ah ah , işte ayrı evde ayrı hatta iki değil 3 Tane de okumuslugum vardı, daim olsun seninki, artık bırak bir sayfa bile okurlugum yok
Bu ben djdjdh Ayni anda iki kitap okuyabilirim evet. Bir seycikler olmaz. Yalnız sonunu getirmek biraz daha uzun oluyor. O da oluversin ya.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Önce ince olandan başlayıp diğerine geçmek için hevesle hızlı hızlı okuyup sonra diğerine geçmeye karar verdim😂 yoksa ben ikisini de sonu gelmeden bırakırım
Bilimkurgu kitaplarını çok seviyorum. Ben efsaneyi herkes çok övüyor. Yazarın şu an başka bir kitabını bitirmek üzereyim kalemini sevdiğim için onu da seveceğimden eminim. Yokuştaki salyangoz için bazı eleştiriler kötü ama ben konusunu çok sevdim okuyunca yine bir değerlendirme yaparım elbette