Bana sıkılmadan okuyabileceğim kitap önerileriniz var mı?

Bana sıkılmadan okuyabileceğim kitap önerileriniz var mı?

Uçurtma Avcısı
Bu kitabı okuyan en soğukkanlı insanlar bile gözyaşlarını tutamıyor. Halid Husseyni tarafından yazılan bir roman. İki küçük çocuğun dostluğunu anlatıyor. Biri zengin, öteki ise zengin evinde hademelik yapan babanın fakir oğlu. Ancak maddi farklılıklar dostluğa engel olmuyor. Afganistan'da geçen bu dostluk hikâyesi aslında gerçek hayattan izler taşıyor. Taliban'ın Afganistan halkına yaptığı zulümleri ve ABD'nin nasıl müdahale ettiğini anlatıyor.
Tarih Sümer'de Başlar
Ünlü Sümerolog Samuel Noah Kramer tarafından yazıldı. Sümerler, dünyanın ilk medeniyetidir. Günümüze ulaşan 39 kil tabletin tercümesiyle hazırlandı bu kitap. Çocukların okula gitmeme bahaneleri bugünküyle aynı. Anneler nasıl komşu çocuklarını över ya, 6000 yıl önce de Sümerli kadınlar bunu yapıyordu. Bu kitapla 6000 yıl önceki insanların dünyasına gireceksin ve aslında bizden pek de farklı olmadıklarını göreceksin.
Dede Korkut Hikâyeleri
Dede Korkut, Türk destanlarında üstün bir varlık olarak tasvir edilir. Çok güçlü ve üstün özelliklere sahiptir. Aslında bu hikâyeler anonimdir ve 12. yüzyılda yazılmıştır. Orijinal nüshaları Almanya ve İtalya'dadır. Bu kitapta Türklerin yüzyıllar önceki bozkır yaşantısını öğrenmiş olursun.
Siyasetnâme (Nizamülmülk)
1000 yıl önce ünlü Selçuklu veziri Nizâmülmülk tarafından kaleme alınan ve ideal bir yönetici ile devletin nasıl olması gerektiğini anlatan eserdir. O dönemden bazı olayları da anlatır. Bu olaylar, gerçekte yaşanmış hikâyelerdir. Dolayısıyla geçmiş dönemi anlamak ve 1000 yıl önceki insanın devlet yönetiminde neleri muhakeme ettiğini öğrenmek açısından okunması zevklidir. Yaşanmış hikâyelere de yer verip örneklendirdiği için sıkılmadan okunabilir.
Menakıbü'l Arifin (Ariflerin Menkıbeleri)
Mevlana'yı, haleflerini ve 800 yıl önceki Konya'yı anlatır. Moğolların hamile kadınların bile karınlarını deşip kıyımlar yapmasından önce Mevlana'nın babası Bahaeddin birey'in Afganistan'ın Belh kentinden Konya'ya gelişiyle başlar. Mevlana'yı, dostu Şems Tebrizi'yi ve onu bulmak için ne kadar çabaladığını anlatır. Elif Şafak'ın ''Aşk'' romanı da aslında bu eserden ilham alınarak hazırlanmıştır. Copy-paste yaptığını bile söyleyebiliriz. Ancak nedense herkes Elif Şafak'ı okur ama bu eseri okumaz. O dönem, Anadolu Selçukluların en parlak dönemiydi. Konya insanları, kültürü, insan ilişkilerini anlama yönüyle de önemlidir.
Aslında daha çok var ben genelde eski dönemlerdeki insanların yaşam tarzlarını merak ettiğim için bu tür eserleri keyifli buluyorum.
Evet var, Sapiens 💫
Sıkılmadan okunabileceklere birkaç tane örnek olarak da;
https://www.dr.com.tr/Kitap/Dunyanin-Tum-Dertleri/Bilim/Populer-Bilim/urunno=0000000659654
https://www.dr.com.tr/Kitap/Gen-Bencildir/Richard-Dawkins/Bilim/Biyoloji/urunno=0000000601773
https://www.dr.com.tr/Kitap/Inanan-Beyin/Bilim/Populer-Bilim/urunno=0000000376017
Yüzüklerin efendisi kitabı en çok sevdiğim Fantastik kitaplardan birisidir, Birde Stephen King tarafından yazılan IT (o) kitabını da önerebilirim bu ikisi bence gerçekten güzel kitaplar. filmleri de olduğu için ben seviyorum
Stephen king kitaplarını okuyamıyorum :)
Anladım :) Labirent de güzel kitaptır veya 1984
Gılgamış ı oku derim. Tarihin en eski hikayesi. Yazının icadından bile eski. Binlerce yıl dilden dile aktarılıp günümüze kadar geldiyse sıkılmadan okursun diye düşünüyorum :)
Cevap
32Cevap
Bu bencelerimi okumanı tavsiye ederim;
Soruyu sayfadan cevaplıyorum cevapları görmedim %90 Kur'an yazacaklar
Kitap okuyorum ama şu anda aklımda iz bırakan bir kitap olmadı.
benım kıtabım. ama daha bıtmedı basları denıle bılır. Şu an 80 sayfa a 4 seklınde duzenlenmesı gerekır ve kıtap halında olsa 220 sayfa gıbı tutuyor
Tarzın mi bilemem ama gece yarısı kütüphanesi matt haig. Ben beğendim spoiler vermem
Dostoyevski'nin tüm kitapları okunmalı bence.
Körlük, özellikle ülkedeki cahil kesimin okuması lazım
monte kristo kontu demek isterdim ama sonra insanlar intikam planına düşer diye korkuyorum:)
Puslu Kıtalar Atlası, tavsiye ederim. O bitince Suskunlar. Olasılıksız ve Empati'de iyi.
Dr Muhammed Bozdağ yazarı kitabın ismi istemenin esrarı bu kitapta çok güzeldir
Kitap okumayı hiç sevmem, ve çok okuyan değil çok gezen bilir felsefesini destekleyenlerdenim
Canan Tan - Piraye ve eğer gezmeyi seviyorsan Mehmet Genç - Rotasız Seyyah :)
İntibah
Ölü canlar
Neteçka nezvanova
Peyami Safanın sözde kızlar kitabını mutlaka oku
Öteki
Ablomov
Psikopat- mihri mavi 5 kitabı var çok sürükleyici bir kitap yolda yürürken bile okuduğumu hatırlıyorum
Alamut vladımır bartol
Semerkant amin maaloouf
Kendime Notlar Marcus Aurelius
Yaşar Kemal / Ölmez Otu
Mart Haig-Gece Yarısı Kütüphanesi
Matt*
Harry Potter serisiiii
emile zola
bir aşk sayfası
harika bir kitap
İnsanın Anlam Arayışı
Sefiller- Victor Hugo
Kendime Düşünceler
Marcus Aurelius
Var mısın oku kesinlikle
Bir idam mahkumunun son günü
Hayvan çiftliği
Mustafa Kemal Yılmaz Özdil
Üç kızkardeş kitabını şiddetle öneriyorum
Tanrı daima tebdil i kıyafet gezer
Uzun zamandır okumuyorum. Utandım şimdi.
Alamut kalesi
Hayvan çiftliği
Cin ali serisi
kürk mantolu madonna
Aeden.
Selmanin gölgesinde
Anatomi 101
Kitap kurdu
Karantina ~Beyza alkoç
Nutuk
Nutuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?