Tarih boyunca gerek yaşamları gerekse de yaptıklarıyla hem yaşadıkları çağa hem de çağlar sonrasına iz bırakan şahsiyetler olmuştur.
Bir fırsat verilse ve geçmişten bir şahsiyeti günümüze taşıma fırsatınız olsa kimi getirmek isterdiniz?
Neden? ✨️

Tarih boyunca gerek yaşamları gerekse de yaptıklarıyla hem yaşadıkları çağa hem de çağlar sonrasına iz bırakan şahsiyetler olmuştur.
Bir fırsat verilse ve geçmişten bir şahsiyeti günümüze taşıma fırsatınız olsa kimi getirmek isterdiniz?
Neden? ✨️

Tabi ki de Mustafa Kemal Atatürk isterdim yani keşke atam bugünde yaşasaydı diyorum her zaman için ama maalesef böyle bir şey olmaz çünkü çok ihtiyacımız var ülke olarak.
Bu yüzden de ben atamı geri getirmek isterdim böylece ülkeyi daha iyi yönetebilirdi insanlar cahillikten kurtulurdu
Sorunu okuduğum gibi mimar sinan aklıma geldi bir baktım kardeşim ile aynı fikirde imişiz...
Gelelim soruya kesinlikle mimar sinan'ın geri gelmesini isterdim. Mimar sinan'dan öğreneceğimiz çok şey vardı.1574 yılında Hatay’da yaptırdığı Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi hâlen ayakta mimar sinan'a bahşedilen muazzam mühendislik dehasıyla belki bizede biraz aşılardı..
Kesinlikle...
Kimseyi getirmezdim, Atam nolmuş onca emekle kurduğum ülkeme derdi, Mimar Sinan dikilen binaları görünce feryat ederdi, Peygamberler kıyametin kopması için dua ederdi. Dünyanın düzelecek bir hali yok. İnsanlar şaşırmış, ahlak, namus gibi kavramlar ayaklar altında. Hepsinin karşısında utancımızdan yerin dibine girerdik herhalde.
Atatürk'ü isterdim ama o bile şu an ülkenin bu haline bir şey yapamaz. Çünkü onun kurduğu bu ülkeye ve toplumu zaman içinde kendi çıkarları için bozanlar oldu. Zaten yeterince kemikleri sızladı. Cengizhan'ı getirir ona katılırdım. Yeni dünya düzeni kurardık.
Cevap
9Cevap
Atatürk'ü getirmeyi çok isterdim. Çok ihtiyacımız var. Her ne kadar "Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir.” demiş olsa da.🥺
Kalbim çıt...
💔
Güzel bi soru… bende mimar sinanı isterdim… şu günlerde onun ileri görüşlerine tecrübesine her zamankinden çok ihtiyaç var…
Kesinlikle.
Tabi ki 4. Murat derdim. Onun gibi biri çıksa şu milleti bi şamarlasa çeki düzen verse Dönemide karmaşalar dönemiydi. Serkeşlik hırsızlık hainlik vs alıp başını gitmişti Bi geldi Demir yumruğunu indirdi. Netice olarak devlet nizama kavuştu toparlandı. Bize böyle bir adam lazım
Kesinlikle Hz. Muhammed olurdu. şu an ona çok ihtiyacımız var ¿
🥺...
Günümüzde olsalar onları da adam yerine koyan olmazdı herkes kendi zamanında olsun diyeyim
Bu da farklı bir yorum oldu bak 😶
Yani tabii ki Allah izin vermeden kimse bir şey yapamaz. Ancak ben Peygemberimizi yakından görmek isterdim.
Leonardo Da Vinci gibi adam varken Mimar Sinanı getirmek nedir ya
Siz de onu getirirdiniz.
Lokman hekime acil ihtiyac var. Tıp yerlerde
Yavuz sultan selim gelmeli yolsuzluk yapanlarin omuzlarinin ustundeki zararlı yükü almalı. Nüfusun yarisindan fazlasi gider ama olsun faydalı eksilme
Peygamber Efendimizin (s. a. v.) geri dönmesini isterdim.
Tabiki Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK. onun gibi bir lidere çok ihtiyacımız var bizim
Fatih sultan Mehmet isterdim ama mimar sinan Türk değilmiş
2. abdülhamit tarzı siyasetçiye ihriyacımız var bence
Müslüm Baba'nın geri gelmesini ve dizinin dibinden ayrılmamayı isterdim.
Başka da bir şey istemem.
Metehan'ı getirirdim
Neden?
Dinsiz rahat yaşayabileceğimiz bir toplum olurdu dinden kadından her şeyin nefret ediyorum bu ülkede
Atatürkü getirmezdim reis içeri attırırdı aw
şirke girer buna yorum yapmam
Herkes kendi devrinde yaşaması için yaratılmıştır elbette ama burada o insana neden ihtiyaç duyduğumuzun bir alt mesajını da vermiş oluyoruz verdiğimiz cevapla. Şirkle ilgisi yok durumun.
bu güç sadece yaradanda olur, bu nedenle şirke girer kanaatindeyim. haddim olmasa da kimin zamanında yaşamak isterdiniz diye sorsaydın daha doğru olurdu düşüncesindeyim.
Öyle de sorabilirdim elbette ama buradaki maksadım günümüz insanının hangi geçmiş insanlardan ders alabileceği noktasına parmak basmaktı. Yoksa böyle bir gücün sadece yaratanda olduğunun bilincindeyim elbette. Felsefe bunun gibi soruları çokça sorar. Okullarda öğrencilere analitik düşünmeyi kazandirebilmek adına da pek çok açıdan sorabiliyoruz böyle soruları. Kendi öğrendiklerimden yola çıkarak böyle bir soru sormayı tercih ettim. Ancak algı meselesi tabii ki.
felsefik, karma karışık cümleler oldum olası haz etmediğim cümlelerdir, hele ki felsefe dersine hiçbir zaman içim ısınamadı, ben biraz daha sorudan ziyade sonuç odaklıyım, parmak bastığın konunun farnkında olduğumdan kimin zamanında yaşamak istersin şeklinde sorulabilir dedim. mimar sinanın bildiklerini onun sayesinde öğrendik ama ne yönetenler nede halk zoru sevmiyor her zaman kolaya kaçıyor o nedenle yaşadıklarımız kaçınılmaz.
Atatürk
Atatürk veya Fatih Sultan Mehmet
Mustafa Kemal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?