Belki de çok söylenen birşey olacak fakat kesinlikle Hürrem olmak isterdim.
Tarihi ne şekilde olursa olsun bana sevdiren şahıs. Öyle güçlü öyle intikamcıydı ki.
Koskoca Osmanlıyı çöküşe kadar sürükleyen bir kadından bahsediyoruz.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılandalların ilk insanların rhoynarın ve yedi krallığın kraliçesi khaleesi namı diğerdaenerys targaryen (:
00 Yorumla
Babürlüler babür şah döneminde yaşamak isterdim uğruna taç mahalin yapıldığı insanla tanışmak ve dünyanın 4de birine hükmeden bir türk imp yaşamak güzel olurdu:)
05 Yorumla
+1 yılHitler olmayı isterdim sınırsız güç
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
+1 yıl40 kişilik çerisi ile sayısı belirsiz Çin ordusuna kafa tutmuş. Çin imparatorunun bacaklarını titretmiş. Yok olmaya yüz tutmuş, Çin esareti altında başı öne eğilmiş Türk ulusunu küllerinden doğuran yüce kahraman...
KÜRŞAD'ın Anısına saygıyla..24 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim destanlar her daim bir mübalağa yüklüdür. Fakat Kürşad ve yanındaki 39. Çerisi Çin tarihinde de geçmektedir. İsminin Kürşad olma ihtimali düşüktür o konuda hemfikiriz. Cho-shan-shui tarzında bir isimle geçiyordu tam emin değilim. Her neyse bu önemli değil zaten. Eğer ki bir adamın ölümünden sonra bir millet sirilecekse nalları dikmek bir kahramanlıktır. Emrinde milyonlarca askerle bir hükümdar olabilirsin. Ama bir ulubatlı bir tarkan bir Kürşad olabilmekte marifet.
Lidya'nın kralı olmak isterdim. Parayı icat eden kimse hemen boynunu vurup icadını yok ederdim.
22 Yorumla
+1 yılkesinlikle osmanlı da olmak isterdim ve Fatih Sultan Mehmed olmak isterdim.. düşünsenize kainatın efendisi olan bir peygamber Hz. Muhammed (s. a. v.) sizin hakkınızda bir hadis söylüyor.. bundan daha büyük bir şeref olabilir mi?
18 Yorumla- +1 yıl
yaanii
- +1 yıl
hadis söylüyor da taht için kardeşini öldürdü ama hatta bu konuda fetva dahi çıkarmışlığı var!!! fatih sultan mehmete bende hayranım sırf 21 yaşında istanbulu kurtardığı için..
- +1 yıl
ama o zaman halifelik vardı. ve ülkenin bütünlüğünü sağlamak için bu olmalıydı.
- +1 yıl
@ComeCloser247
- +1 yıl
şeriat ALLAHIN kanunuysa benim bildiğim ondan başkası can alması yasaktır.. yok devlet bekasıymış yok bilmem neymiş bahane.. ee noldu öldürdüler de gene de yıkıldı koca imparatorluk!! sadece fatih sultan mehmet adına konuşmuyorum bir çok padişah yaptı bunu... neyse artık geride kaldı. ama dünya lideri kimdir sorsalar ilk iki isim olarak FATİH SULTAN MEHMET ve ATATÜRK DERİM:)
- +1 yıl
haklisiniz
+1 yılTarihten çok mitoloji kahramanı Zeus olmak isterdim :D geçen oturduğum büyük belediye parkına yıldırım düştüde ordan aklıma geldi :))
01 Yorumla
+1 yılbrazzers jhonny sıns adam yemıyo ıcmıyo savasıyo ama savastıgı kısıler bundan rahatsız olmuyor hemde bır suru ganımet elde edıyor cok ıyı ya
30 YorumlaPrens olurdum peder öldükten sonra kral olucağım için o seçenek yanlış olmuş. Prenses yazma lüksümde yok çünkü prenses altımda olucak benimle evleniceği içinde kraliçe olucak. beyin bedava
00 YorumlaŞu her zaman kralın akıl danıştığı deli filozof olmak isterdim.
01 YorumlaKimse Kanuni dememiş demek ki neymiş erkekler karı kıza çok düşkün değilmiş :)
08 Yorumla- +1 yıl
@çiskek çok bilmiş hanım; bir devlet adamının kadınlara düşkün olması devlet işlerinde başarısız olduğunu göstermez. Ordu seferler sırasında da ilişkiye girilecek köle kadınları yanlarında götürüyordu. Bu adamlar hadım edilmiş değil o zamanda bir şeyler yapıyorlardı. Kafanda öyle bir şey kurmuşsun ki bu adamlar tek kadınla yetinir kadınlarla işi olmaz filan. Senin bu zihniyetin insanları tanrılaştırmaktan başka bir şey değildir. Onların ihtiyaçlarını görmezden gelerek onların cinselliğini kötü bir şey olarak gösteren sensin. Sarayda cinsellik çok önemliydi. Hatta şunu da bil haremde erkeği olmayan kadınlarında ihtiyaçlarını gidermek için zıbıkçıya gidilir, zıbık yaptırılırdı. Onun anlamına da sen öğren bir zahmet bayan çok bilmiş. Buradaki tüm erkeklerden daha çok kadına düşkün olduğu kesin. O harem padişaha baklava börek yapsın diye kurulmadı.
- +1 yıl
Hanım çok bilmiş. Haremde cariyeler bile senden daha çok ilişkiye giriyordu. Saçma sapan konuşuyorsun. Sana göre insanların zaafları olamaz , herkes; doğar, büyür , ölür arada bir şey geçmez değil mi ! Harem niye kurulmuşmuş sen geçsene ya. Senden üstün dünyaya gelen insanların köle olmak için yaratılmışsın anca bir tebaa olabilirsin. Sen hükmedilmeye layıksın. O zamanın koşulları oydu ama sen bu zamandan o zamana insanların özel hayatlarını basitleştiriyorsun. Onlar senden daha heyecanlı yaşıyorlardı tamam mı? Sarayın içinde her şey oluyordu saray dışındaki halka da fazla görüyorlardı. 800 tane çocuğunun olduğu iddia edilen bir adamın kadınlarla alakası olmadığı savunuyorsun pes. Tabi yükselme döneminin 4 ay gerileme döneminin 1 ay anlatıldığı bir ülkede senin gibi bireyleri yetişmesi normal.
krailçe olmak ısterdım (hürrem'ı ızledıkten sonra karar verdım) maşallah ımparatorlugu kral degıl kraliçe yönetiyo
02 Yorumla
+1 yılHz. Fatima - Hz. Aişe (annelerimiz) gibi olmak isterdim! Gunahsiz ve CENNETLIK!!!
20 Yorumla
+1 yılsevgilimin kalbinin impratorluğunda kral olmayı isterim.. gerisi mühim değil:)))
03 Yorumla- +1 yıl
amin cümlemize... aynı temennim senin içinde geçerli..
Kanuni sultan süleyman olmak isterdim. Çünkü tek erkek çoçuk + osmanlının en güçlü döneminde ve en uzun padişah kalmış kişisi tabikide hürrem sultanı da unutmayalım :D
010 Yorumla- +1 yıl
sen kişisel düşünüyorsun ama. Evladını öldüren sadece kanuni mi sanıyorsun sen? Muhteşem yüzyıldan öğrendiklerinle mi konuşuyorsun? Çoğu padişah oğlunu öldürtmüştür eğer öldürtmeseler ülkede iç savaş çıkar ve ülke çok çabuk yıkılırdı. burada kişisel düşünme ülkenin devletin geleceği daha önemlidir 1 evlattan
+1 yılbaskasi olma kendin ol boyle cok daha guzelsin
bu soze katiliyorum yani :D:D02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim :D
Osmanlı da Hüma Hatun olmak isterdim. İstanbul'un Fatih'ini doğuran soylu kadın...
02 YorumlaNerede yaşamış bilmiyorum ama şu herkesin bahsettiği beyaz atlı prens olmayı tercih ederdim , bayağı popüler birisi.
14 Yorumla
+1 yılOsmanlı olurdu kanuni sultan süleyma olmak isterdim
00 YorumlaSultan Vahdettin Olmak İsterdim Şimdiki Bildiklerimle Kurtuluş Savaşının Seyrini Değiştirir Osmanlı'nın Yıkılmamasını Sağlardım :) :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasurlar.. cok acimasizlar isyan eden lakis sehrine cok acimasiz bir katliam yaptilar. okudugumda tuylerim urpermisti... canli taniklik etmek isterdim
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:)))
+1 yılHun İmparatoru Attila olmak isterdim. Papa'yı dinlemez Roma'yı ben yıkardım.
04 Yorumla- +1 yıl
Onlar Attila'nın hoşgörüsüne aynı hoşgörülükle yaklaşmadılar ama. Hain planlarını devam ettirdiler. Yani onlar hoşgörüyü haketmiyorlardı.
- +1 yıl
Benimki nefret değil önlemdir, eğer sen böyle düşünürsen ve karşındakinin de öyle olduğunu düşünürsen o yıllarda kaybedersin. Unutma tarihi o günün şartları altında değerlendireceksin günümüzdeki konjünktüre göre değil.
+1 yılDemirci. iş basit kılıç yap kral kıçını kollasın, kral gibi ağır sorumlulukların yok, soylu değilsin kelle koltukta gezmiyorsun. parasıda iyi.
01 YorumlaFAZLA BİR SEÇENEK SUNMAMIŞSIN Kİ ZATEN, KÖLE OLMAYI SEÇECEK DEĞİLİZ YA. ERKEKLER KRAL YA DA PRENS, KIZLAR KRALİÇE VEYAHUTTAN PRENSES OLACAK :D
03 YorumlaHz. Adem olmak isterdim :/ dunya benim havva benim. Rakip yok :D
02 Yorumla
+1 yıleski roma da gladyatör. en azından bir sebebim olurdu.
23 Yorumla- +1 yıl
yok gibi
Babil İmparatorluğunda. Kraliçe Amytis olmak isterdim..
04 Yorumla
+1 yılOsmanlı imparatorluğunda Fatih Sultan Mehmet Han olmak isterdim..
210 Yorumla- +1 yıl
Çok ta büyük Şeref..
- +1 yıl
Zaten hayal :)
- +1 yıl
Yalan yok yaşamıyorum okadar yaşayan kaldı mı?
- +1 yıl
Onu da ne kadar tanısıyorsundur Meçhul..
- +1 yıl
:).
+1 yılHicbiri olmak istemezdim heralde cunku şu an bazi ozgurluklere sahibiz ne kadar cok olmasada tabiki yine suanki halimde olmak isterdim eger illa bisey olmak gerekiyorsa imparatorlukta kralice falan degil imparatorlugun ta kendisi olmak isterdim
00 Yorumla"Güneşin battığı yerden doğduğu yere kadar heryeri fethederim!" sözünün sahibi ATTİLA olmak isterdim.
00 Yorumla
+1 yılne kraliçe ne rprenses olmak isterim. kralın metresi olabilirim. daha asi daha seksi afgdafad1qffg
01 YorumlaAsya Hun imparatorluğu'nun kurucusu olan Teoman, oğlu Metehan.
011 YorumlaYunan tanrısı olmak isterdim, tanrı olmaktan güzel birşey var mı :D
07 YorumlaKral babam kraliçe annem prenseste karım olur tabi ki prens olmak isterdim
07 YorumlaBüyük Roma İmparatoru başıma da o zeytinli şeyden :D
15 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle mısırın guclu olduğu zamanlaeda Mısır'da o piramitler bana hep çok gizemli geldi
111 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgizemli derken piramitlerin gizeminden bahsetmiyorum orasiyla ilgilenmedim pek bahsettigim görünüşü odaları herseyi cok gizemli geliyor bana cok buyuk bir tarih. ne zoru vardi mi? nekadar buyuk bir tarih bugune kadar ulasmis sadece tas olarak mi goruyosun?
Cevap sahibi+1 yılozaman bende kibirli biriyim çünkü çok fazla hayranlik uyandiriyor bende
- +1 yıl
Ben insana deger veririm, ona yatirim yaparim, dogru tarihin akisinda cok etkili Ama servet gitmis o yapilara, halk acken, vicdanen rahatsiz ediyor beni. Diyecegim bu. Cozulmus olabilir neolmus hala gizemli icindeki odalar falan sirri cozulemiyor nasil dizayn ettikleri o donemde.
+1 yılHürrem Sultan olurdum her şey o kadının başının altından çıkıyor :D
00 YorumlaOsmanli dewleti fatihin esi olablrdm cok ucuk br hayal ama :))
01 Yorumlasen prenses ben kurbağa prens kralı kraliçeyi ülkeyi boşver :)
07 YorumlaPortekiz kralliğinda prens olmak isterdim. Kizlarla yatip kalkacam bide baba parasi yiyecem
05 Yorumla
+1 yılSpartada yasamak isterdim :d polynikes olmak isterdim
021 Yorumla- +1 yıl
Sparta bir guney yunan kralligi. Halk hikayelerine gore 5 sparta şovalyesi yuz kisilik bir grup askeri oldyrebilcek gucteymis hatta 3 sovalye birbirine destek verip genc bir mese agacini iterek devirebilirlermis. Ama sparta kanunlarina gore en gucluler sovalye olur ve sovalyelerin sayisi 300u gecmezmis. Geri kalanlar agir zirhli askerlerdir. Ve sparta asker yetistirir. 30bin kisilik ordulariyla unlu olsalarda dunya spartalilari termopilai savasiyla taniyor. 300 sovalyenin yuzlerce orduya karsi savastigi savasla. Kayitlara gore dusman, 300spartali karsisinda 1milyon ila 2milyon asker kayip vermis. Bunu dusman tarihcileri 2300yil once yaziya dokmus. Polynikes te soylu bir sovalye her konuda yetenekli oldugundan sparta gizli orgutune uye ve sovalyeleri secen kisilerden birisi. Baya ozeniodum su herife :d
- +1 yıl
Zekayla ilgili sen adamlari magara gibi dar bir gecite skistirirsan onlarda 20kisiden fazlasi yanyana gecemezse sparta savunmasini kiramzlar :d bende o rakamin toplam kaybedilen asker olsugunu dusunuom. Sparta ile atina sonradan gucketini birkestirdiler cunku. Bazi tarihcilerde derki 300 spartali 800bin kisiyi katletti geri kalanlari sparta ordusu yoketti. Hadi sende spartadan biri ol :d hera, dominikis, demetris vs :p
- +1 yıl
Al ya al hera ol sen bende herakles oliyim :d
- +1 yıl
Onlar gardaş :d kiz piremses herakles savas kumandani oluo
- +1 yıl
Ayrica heraklesin sembolu 4 aslandir. 4 aslani mi öldurmus napmis bilmemki herakles dedinmi 4 aslan akla gelirmis. E hera da herakles in kadin versiyonu olunca isim olarak, aslanin kizina hera ismi gider bence :d heracik seni
- +1 yıl
Ben bogayla ugrasiom yukseleni başşak. Kovada neymis :d ugrasirdm senle haha. De ne gibi atraksiyonlardan bahseylion :d merak ettim
- +1 yıl
atraksyon yap demedimki ne tür atraksyon bahset dedim sadce :D genellemen yerini tuttu bide o boğanın sevgilin olduğunu düşün :P ya anla halimi işte acı bana da atraksyon anlat biraz:D
- +1 yıl
Bence sevgilin anlatsin :-). Bir sevgili hem arkadas hem anne baba hemde sevgili olabilmeli, boga kadinlari bunlari basaramiyor bence. Nese umarim mutlu olursunuz, ya atraksiyon dedigim saka yapmayi cok severim aklima geldigi anda yaparim. Ama su an hic saka gelmiyor aklima :-)
- +1 yıl
onları değil hiçbişeyi beceremiolar:D
- +1 yıl
5 sene olyo :D hapis yatsam şimdiye çıkmıştım.
- +1 yıl
Daha opusmedik bile ne colugu cocugu :d evlenince bir on sene de evlilie alismasini beklers sonra zate cocuk olmaz
Kültür & Sanat konusunda 590 cevap paylaştı. Hiç biri olamayızda öyle bir yanlışlık olsaydı BÜYÜK İSKENDER olmak isterdim
01 Yorumla
+1 yılSer müezzin-i hazret-i şehriyâri olmak isterdim veya Serasker Muhammed Paşa da güzel olurdu :)
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılbirucanbirdekacan imparatorluğu olurdu. Tabiki imparator...
00 Yorumla
+1 yılKür Şad olmayı isterdim.. Veya 40 çerisinden biri...
00 Yorumlarönesans dönemi da vinci... Bütün silahlarımı osmanlıya yapardım
00 YorumlaSümerlilerin lideri olmak isterdim :)
Şimdiki bilgileri onlara öğretirdim beni dahi sanarlardı :)04 Yorumla
+1 yılBahçıvan i olurdum :) rengarenk ciçekler mis kokulu sümbüller :)
02 Yorumla- +1 yıl
:)) Annene selamlar
almanyada hitler olmak isterdim tövbe eder yahudi öldürmezdim cami yaptırırdım :))
03 Yorumla
+1 yılGöktürk Devleti Murat Kağan olmak isterdim tam benim düşüncelerimde işler yapmış
06 Yorumla- +1 yıl
Türk devletlerini bir araya toplamış çinlilere Türklerle uğraşılmıcanı öğretmiş yaptıklarıyla
- +1 yıl
çin seddini bizden korkularına onlar yaptı ama inatları boşa
- +1 yıl
Tuhaf değil bence G. t korkusuyla insan neler yapabiliyorun kanıtı.
+1 yılBen kendi imparatorluğu mu kurmuşum zaten , listeye beni de alın.
01 Yorumla
+1 yılTartismasiz hitler olurdum yahudi birakmazdim piyasada sonuncusunu oldurene kadar katliam yapardim.
00 YorumlaOsmanlı İmparatorluğunda yaşamak isterdim yavuz sultan selim ya da şehzade mustafa olmak isterdim
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek basima bir gol kenarinda yasamak isterdim kimse olmasin yanimda dert yok tasa yok kimseninde benden haberi olmasin.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu yorumu acı cekmek istemeyen bir insan yapti. Baskalari acilar icinde geciceginr inandirdi.
Cevap sahibi+1 yılHerkesin yuzune gulmuyo bu hayat :)
+1 yılKral ya da prens olacağıma ulubatlı olmak bama yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı imparatorluğu Selçuklu imparatorluğu veya hun devleti
01 Yorumla
+1 yıluyuyan boğa olmak ısterdım SD:F:
02 Yorumla- +1 yıl
:ASD:DFFG: hahah
Sahabe olmak isterdim
20 YorumlaSana sajip olacak biri
04 Yorumla
+1 yılAttila ve Macar ovalarında:)
04 Yorumla- +1 yıl
Aynen daha aksiyonlu :D
- +1 yıl
:):)
III. Vlad olmak isterdim sanirim :)
03 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKanuni Sultan Süleyman
010 Yorumla- +1 yıl
hem büyük bir lider hemde büyük bir aşka sahip olduğu için
- +1 yıl
ona derin duygular içindeydi ona olan aşkından şiirler yazardı bu zamana kadar dile gelmiş olması zaten bunun bir göstergesidir
- +1 yıl
sadece şiir değil ki onun için her zaman özel biriydi o dünyaları fethetti ama onun gönlünü de tek bir kadın fethetti...
- +1 yıl
orası bir latife sadece tabi ki aşk kutsal bir şeydir insan bazen sevdiği için gözü kimseyi görmez önemli olan karşımaza aşka laik insanların sadece onu hak edebilenlerin çıkması...
- +1 yıl
rica edereim ◠‿◠
Ben sultan olmak isterdim :D
02 Yorumla- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım