Son günlerde severek okuduğunuz kitaplar var mı? Belki bana da fikir olur biraz..

Son günlerde severek okuduğunuz kitaplar var mı? Belki bana da fikir olur biraz..

Maalesef son günlerde pek kitap okuyamıyorum. ama en son yüzüklerin efendisi kitabını okumuştum. jrr tolkien kitaplarını zaten seviyorum. ilk okuduğum kitap ta yine bir tolkien kitabıydı. bu yüzden boş zaman olursa mutlaka ya film izlerim ya da kitap okurum. Yüzüklerin efendisi kitabının konusu kısaca şu şekilde:
Frodo, Bay Bilbo ile yaşayan genç bir hobbitdir. Hobbitler yerin hemen altında şirin evlerde yaşayan, kısa boylu, neşeli bir halktır. Bay Bilbo, maceraperest , yaşlı bir hobbitdir. Günün birinde Gandalf geri döner ve Bay Bilbo‘nun yanına gelir. Gandalf Orta Dünyanın irfana sahip ariflerindendir. Ve Bay Bilbo‘nun bir gezisi sırasında ele geçirdiği yüzükten haberdar olur. Burada masalımıza bir ara verip yüzüklerin hikayesini anlatayım size. İrfan yüzükleri çok eski zamanlarda elfleri kandıran kötülükler efendisi Sauron tarafından yaptırılmıştır. Ve üç yüzük cüce hükümdarlara , yedi yüzük ariflere, dokuz yüzük insanların büyük krallarına veriliyor. Ve tek yüzük de kendisi için yapılıyor ancak bunu bir savaş sırasında insanlar ondan elini kesmek suretiyle alınıyor. Orta Dünyanın ilk zamalarında ve sonra bu yüzük kayboluyor; ta ki Bay Bilbo onu bulana kadar… Diğer yüzükleri eline geçirmiştir Sauron ancak tek yüzük elinde değildir ve bunun için elinden geleni yapmaktadır. Bu yüzüğü takmak gerçekten çok güçlü bir irade istemektedir.
En son germinal kitabını okuyordum. Maden işçilerinin Zorlu yaşam şartlarını ele alan güzel sosyolojik bir kitap tavsiye ederim ayrıca filmi de varmış onu da merak ediyorum kitap bittikten sonra filmini de izleyeceğim
Ancak onu tam bitirmedim şu an sessiz oyun isimli bir cinayet kitabına başladım yarısına geldim gayet güzel ilerliyor bunu da tavsiye ederim kesinlikle
Cevap
15Cevap
Son zamanlarda daha çok kişisel gelişim kitapları okuyorum. Bir sürü aldım sırası geleni okuyorum.
şu an ise bu kitabı okuyorum.
witcher serisinin dördüncü kitabını okuyordum ama birkaç gündür hatta bir hafta diyelim biz kapağını açmadım..
bu sıralar hastalıkla boğuşuyorum
Geçmiş olsun. Ben de öyle valla yeni yeni toparlandım.
geçmiş olsun sana da
Teşekkür ederimm.
Kapaktaki kitabı okumuştum. Güzel kitap fakat hatalar var. Yazar kadın olduğu için baş karakter erkeğin kişilik özelliklerinde ve yaşadıklarını yazarken hatalar yapmıs. Küçük bir örnek vereyim ,, kralın karşısında diz çökünce taş dizine batıyormusta 1-2 dakika sonra dizi çok acıyormuş”. Erkeklerin acı eşiği kadınlardan daha yüksektir ve kralın önündeki “yani bir yapının içindeki” taş ne kadar sivri olabilir bilmiyorum fakat hadi diyelim gerçekten canını yaktı, gücünü öndeki yere basan ayağına verirsin. Bir erkeğin tasa diz çöktü diye özellikle o çağda mızmızlanacağını asla düşünmüyorum.
Bir yandanda genel bir eleştiri olarak karakterin iç dünyasını anlamak zor olmuş. Karakteri okurken daha çok erkek kılığında bir kadını okuyormuş gibi hissettim. Karakterin gey olması da bunu kurtarmıyor.
2 3 tane kitap var. Ethica; sakin kafayla okumam gerek birde ilber ortaylı`nin kitabi var. Bu aralar yorgun oluyorum ara verdim maalesef.
Okurum anlarim fakat yazarin dunyasina girmem cok zorlasiyor. Kitabi okurken resmen efor harciyorsun. Aslinda asil okumak istedigim bir kitap var ama onun icin yetersiz kaliyorum.
Varlik ve hiçlik Jean Paul S. Hedefim bu kitabi okuyup derinlerine inmek.
Kazuo ishiguro'dan klara ve güneş. Tam anlamıyla bayıldım. Tavsiye ederim.
Kitap okumadım uzun zamandır..
Bela okuyorum daha çok.. Bazen de rahmet..
İşine yaramaz yani.. :))
Sen de mi ya.. :/
Hayal kırıklığı.. :/
Son aylarda manga, çizgi roman ve karikatür serilerine yöneldim. Kitaplar kadar olmasa da hem hayal gücümü beslemek hem de çizimleri geliştirmek için birebir.
Uzun zamandır elime kitap almadım. Okunmayı bekleyen birkaç kitabım var eskilerden kalma ama hâlâ fırsatını bulup, kafayı toparlayıp da okuyabilmiş değilim.
Bolca Netflix ye kısmetse olur tarzında yabancı program izliyorum maalesef bende kitap okuma alışkanlığı yok
Alacakaranlık serisi 5. kitabı Geceyarısı Güneşi Bir vampirin gözünden Alacakaranlık tekrar
Masanın üstünde bana bakıp vicdan yaptıran çok kitap var ama canım okumak istemiyor iste.
Başkalarının Tanrisi'ni okuyorum. Biraz yavaş gidiyorum ama akıcı türde.
Sevinç Çokum'un yazdığı, Rozalya Ana romanını okuyorum. Yeni başladım sayılır.
Kitap okuyacak vaktim olmuyor aklıma bile gelmiyor
karamazov kardeşler
Kitap okumayalı uzun zaman oldu
Sınav kitapları Vf zımbırtısı
gazzâlî kalplerin keşfi muazzam nitelikte bi eser
Vallahi kitap yok.
Dvd vardır
Okumayı sevmiyorum..
kitap okumayalı baya zaman oldu
Fareler ve insanlar
Tarih kitapları var
Algernon'a Çiçekler