dilimiz diğer hiç bir dile benzemiyor bazı diller bazı dillere benzer
bırak sömürge olmayı yaklaşık 50 ülkenin tarihi doğrudan bizimle bağlantılı-tarih derslerinde bizden bahsediyorlar yani (iyi ya da kötü)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer dilimiz diğer hiç bir dile benzemiyor bazı diller bazı dillere benzer
bırak sömürge olmayı yaklaşık 50 ülkenin tarihi doğrudan bizimle bağlantılı-tarih derslerinde bizden bahsediyorlar yani (iyi ya da kötü)
Bizim ana toprağımız orta asya. Moğollar ile beraber yaşarmışız en başlarda. O zaman gelişme çağı tabi bizimkiler oba ve göçebe hayatı yaşıyor. Avrupa yerleşik hayat. Sonra bizimkiler bölünüp ayrılıyor. Afrika'ya gidenler, Asya'da kalanlar, Avrupa'ya, Balkanalara vb bir çok yere dağılmaya başlıyor Türkler. Devletlerin kurulduğunu görünce kendileri de yavaş yavaş devletçiliğe geçiyor. Bizim ana dinimiz kök Tengri. Gök Tanrı yani. Bir yaradan var ama kitap falan yok. Yani 4 büyük kitaptan önceden beri var Tengri. 751 yılındaki Talas savaşında. Bizim Türk olan ağalara, Araplar diyor ki Müslüman olmazsınız size yardım yok. Arapların genel baskıdır bu. Müslüman ol itaat et veya öl. Neyse işte Müslümanlık böyle geldi Oğuz boylarına. Özümüzü her şeyimizi terk etmişiz anlayacağın. Başka bir ten renginin, kültürün, kıtanın, ülkenin dinini almışız. Özümüz gitmiş asimile olmuşuz.. Şimdi Müslümanlık Kur'an'ın yarısına kadar çok güzel bir din ama diğer yarısı karmaşık. Müslümanlıkta zorlama yoktur deniyor zorla müslüman yapıyorlar. Kul hakkı en büyük günah affı yok deniyor. 6 yaşındaki kızı zorla nikaha almaya çalışıyorlar. Bir kız 18 yaşında reşit olur. Burası Türkiye Cumhuriyeti burarada kendini bir şey sananlar kanun değiştiremez. Kur'an'ı adam akıllı kimse okumadığı içinde birisi ortaya "Bak bu bu olmuş Kur'an da yazıyor" dediği zaman herkes koyun gibi susup bakıyor ve doğru söylüyor diyor. Ulan mal açıp Kur'an okudun mu hiç? Kur'an da söylüyor diye biri bir şey diyorsa aç bak Kur, an da o yok. Adam daha ayeti veya süreyi bilmiyor ama üstünden edebiyat yapıyor. Neyse gene dellendim. Kör insanlardan nefret ediyorum. d
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?