bu kafa iç anadoluda çok. yozgatta görev yaptığım yıllarda çok karşılaşırdım bu tiplerle... "ben yabancı film izlemem abi... vatan haini değilim"... yabancı müzik dinleyince elin g*vurunu anana bacına sövdürmüş oluyorsun, yabancı film izleyince ülkenin anahtarını yunanistana teslim ediyorsun. Böyle kafa... bu kafa üzerinde yaşadığımız dünyanın geoid olduğunu, hem kendi etrafında, hem de güneşin etrafında döndüğünü söyledim, bana "sen de komünüstlük var mı?" dediler.
Hüseyin Nihal ATSIZ'ın kitabını okuduğumu gören bir yozgatlı, "komünist kitaplar okuma, memuriyetten olursun" demişti bana...
Bende aynıyım türk filmi dizisi şarkısı dinlemiyorum ve izlemiyorum hiç
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Adam gibi bir film, dizi var da biz itinayla kaçıyoruz sanki. Türkçe şarkılara baksan elle tutulabilir bir şey yok yine. Çoğu şarkı yabancı dille karışık, kalanı da sanattan uzak.
Milliyetçi bir insanım, vatanımı severim de. Ama bununla izlenen filmle, dinlenen şarkıyla alakası yok. Aga daha istiklal marşını okumayan, bilmeyen insanlar gelip milliyetçilikten bahsediyor
Vatan hainliğiyle ne alakası var yaw? Zevk meselesi bu. Arkadaşında kronik "aşırı milliyetçilik" hastalığı var. Biraz bişeyler okusun, kendini geliştirdi, ufku genişlesin, düzelir.
Ne alaka ya. Sanki Türkçe şarkı dinleyenlerin hepsi vatanları için ölüyor. Keşke tek vatan hainliğimiz İngilizce şarkı dinlemek olsaydı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne alakası var. Bunları yapınca ülke ekonomik sıkıntılardan kurtulup refah duzeyimiz mi artıyor, terör olayları mi bitiyor görende eline silahı almış ülkeyi savunmaya gidiyor zannedecek.
Ya ezberlemek de demiyorum bilmek. Arkadaşın abartmış diyemeyeceğim, diziler filmler şarkılar kültürümüzün bir parçası çünkü. Barış Manço Cem Karaca, onların şarkılarını falan da mı bilmiyorsun?
Şimdi ben de sana derim ki senin falanca dildeki X şarkısından haberin var mı? Sen %99 ihtimalle hiç dinlemedim diyeceksin. Sonra ben de sana yazık diyeceğim neler kaçırıyorsun bir bilsen diyeceğim ve kavga edeceğiz