Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
1 ay
Kitaptan uyarlanan filmlerde önce kitabı mı okursunuz filmi mi izlersiniz?

Ben kitabı okurum, aradan belli bir süre geçince filmini izlerim. Filmde zaten her şeyi değiştiriyorlar farklı bir şey oluyor her türlü.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
14Görüş
Kitaplardan uyarlanan filmler sinamaya dökülesiye kadar çok farklı bir boyut kazanıyor.
Eğer filmini izlediysem kitabını okumam. Ama kitabı okuduysam filmi izlerim. Onu da aradaki farklar nasıl diye merakumdan bakarım.
Her kitap filme aktarılırken büyük kayıplar yaşar. O yüzden önce kitabı okumayı tercih ederim.
Her zaman kitap misal the witcher dizisinin cast seçimi berbat keza yüzükler efendisi dizisinin de ayrıca witcher da kitap oyun serisi bitirmiş biri olarak o güzeller güzeli ciriyi dizidi kime oynamışlar he bir de falso yennefer ile triss var o kadar berbat cast seçimi olamazdı herhalde
#Hükümdar
ben dizisini beğenmedim onun ya, oyununu oynayamam tabii de kitabını sever miyim sence
Eğer fantastik roman ve okumayı seviyor isen çok seversin 🙂
Genelde ikisi birbirinden çok farklı oluyor ve filmi izlediğim an kitabı okuma hevesim kaçıyor. Önce kitabı okuyup yorum yapıp sonra filmi izlemek daha mantıklı bence.
Görseldeki kitabın aynısı ben de var.
Yüzüklerin Efendisi serisinin birleştirilmiş tek kitabı bu... Çok akıcı, güzel bir şekilde hazırlanmış kitap. Hatta o zamanlar hediye olarak içinden Orta Dünya haritasının posteri bile çıkmıştı.😃
Soruya gelince. Ben önce filmini izlerim. Çünkü beynimizin görsel kayıt becerisi en yüksek olan kısmı temporal loptur.
Önce filmi izlemek daha yararliymisda secimim önce kitap
niye daha yararlıymış :(
Filmde Görme duyma duyularimiz daha çok harekete geciyor anlayış daha basit oluyormusda. ya ozgunlukten çıkıyolar
Önce kitap çünkü; eğer önce kitap okunursa hayal dünyanda farklı bir dünya canlandırabilirsin. Ama diyelim ki filmi önce izledin. Bu sefer ne olacak okuduğun kitaba hayal dünyanı katamayacak, seneryoya bağlı kalacaksın. Kitabı okurken o sahne dediğinde aklında film canlanacak yeni bir dünya değil...
Bu yüzden kitap başkasıda yazmış olsa senin hayalindir ve değerlidir ama film hazırdır sana sadece zahmetsiz izlemek kalır. Bu da hayal gücüne set koymaya başlar maalesef...
Kitabını okumayı tercih ederim. Filmler boş geliyor. Kitabı okur bitirirsin 10 saatlik film gibi dolu dolu tat verir ama filmi izlersin 2 saatlik bomboş ekrana bakarsın.
diziyi görünce kipatın büyüsü kaçıyorya karakterler filan hayalimdekinden bambaşka oluyoy resmen hayal kırıklığı yaşıyoyum
Asıl olan kitaptır. Önce aslını okur filmi aslına uygun çekmişler mi diye de bakarım.
İkisine ne gereği var filminin izliyorum oldu bitti
İlk önce tabi ki kitabı okurun bana daha iyi geliyor
Filmi izlersem kiabı okumam.
Kitap okuma huyum yok. Flimi izlerim.
Önce kitabını okurum
Önce filmini izlerim
Hangisi işime gelirse😄
Agir bir kitap bu filmini izlemek daha mantikli
İlk kitabı okur sonra filmi izlerim.
Değişiyor Ama önce kitabı okumak daha güzel oluyor