Neden kitap okumak istemiyoruz? bana kalırsa üşengeçlikten kaynaklanıyor okusam ne yazar kafasındayız. Bu arada kitap fiyatlarınında farkındayım :)

Neden kitap okumak istemiyoruz? bana kalırsa üşengeçlikten kaynaklanıyor okusam ne yazar kafasındayız. Bu arada kitap fiyatlarınında farkındayım :)
Çok derin bir konu bence.
Aile de okuma olmayınca çocuk okumayı sevmiyor, sevmeyen çocuk büyüyüp anne-baba oluyor yine döngü devam ediyor.
Aile neden okumuyor kitaptan önce daha gerekli şeylere kafa yoruyor. Geçim sıkıntısı diyelim kısaca.
Çocuklarımıza neden okulda bu sevgi aşılanmıyor. Herkesin kitap zevki farklıdır. Zorla şu kitabı okuyun sınavda çıkacak denince ve bu kitaplar genelde ağır kitaplar olunca istek de kalmıyor. Zorla yapılan bir şeye sevgi olmaz.
Son zamanlarda her şeye geldiği gibi kitaplara da gelen zamlar maalesef daha da okuma oranını düşürecek gibi. Sadece satın alıp okuma şartı yok ama insanın kendine ait kitapları olması çok daha güzel.
Teknoloji, saçma sapan sosyal ortamların videoları kitap karakterlerinden daha eğlenceli, daha dikkat çekici.
Kısa kısa çekilen videolarda neler var neler. Ne kadar güzel, düşündürücü, hayalını kurabileceğin, hayalinde canlandırabileceğin içerikler varken (!) okuduğunda sana bir şey katmayan saatlerce baktığın, harflerle, kelimelerle dolu, gözlerini bozan kitaba neden zaman ve para harcayasın ki saçmalık.
Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim😊👍
Görüş
4Görüş
Okusam ne değişecek diyenler sayesinde.
Ülkemiz nedense sürekli bi döngüye geçim derdinde insanlar temel mutfak ihtiyaçlarını nasil karşılayacağını kara kara düşünürken kitaba nasil zaman ve para ayırsın kaldı ki bizde ilk suçlanan şeylerden biri de kitaplardir
Zamanında babam bi kitap almış babaannem azarlamis acıkınca da kitabı yersin artık diye bu yüzden babam ben kitap alınca sevinirdi ta ki hepi topu iki raf kitap evde birikince o da bu kadar kitap okuyacağına baska elle tutulur bisey yap bari demeye başladı bana 🤣🤣🤣
Çok fazla yargılanıyor. Okuyan ne okursa okursun mesela ama yok klasik okumaya boş okuyorsun gözüyle bakılıyor.
Fiyat kısmı konusu zaten çok üzücü. Dün sepetimde Monte Kristo Kontu vardı 80 TL. Birkaç saat sonra uyarı geldi 90 oldu diye :D 1 saatte noluyor yani. Ya da King okumayı çok seviyorum adamın 300 sayfalık kitapları 80 TL, 1 günde bitiyor zaten. Yazık günah
Bakıldığında en büyük etkenlerden biri asgari ücretle çalışan oranının fazla olması ve hayatımıza giren teknolojik aletlerden dolayı okur oranında bir azalma mevcut. Elimden geldiğince 1 ya da 2 haftada bir kitap bitirmeye özen gösteririm. Tabii okurken her satırdan zevk alınmalı ki okumanın bir anlamı olabilsin.
Merhaba,
Nasıl ülkemizde 20 yıldır aynı adama başka adam var mı diyerek oy veriyorlarsa o kafayla da kitap okumuyorlar, Bir de insanlara kitap okuyacak ortam sağlanmıyor örnek veriyorum insanlar sabahın 7'sinde evinden çıkıyor akşama 8'in evine giriyor ekonomiye geçim derdi çoluk çocuk bakımı veya onların ihtiyaçları dendiği zaman ister istemez insanlar aklına bile gelmiyor
Çünkü Doğu ülkelerinde biri anlatır öbürleri dinler. Bireysellik gelişmediği için kitap okuma da düşük hâliyle.
herkes ücretlerden bahsediyor kütüphaneler ücretsiz vermiyor mu :/
Zannediyorum ki teknolojik aletlere ayrılan süre daha fazla o yüzden
Zeka oranı da düşük. Bence doğru orantı var.
Çünkü insanlar sıkılıyor okumaktan
En İyi Görüş