Kuran okumak nedir nasıl okuyabilirim bana yardımcı olur musunuz?
Aşk romanı okumaktansa Kuran okumayı istiyorum
Aşk romanı okumaktansa Kuran okumayı istiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Önce arap harflerini öğreneceksin. Sonra hareke deniken hangi harfi nasıl okuyacağını. Sonrada harekeli harfleri birbirine bağlayacaksın. Videolar programlar var bunun için aşama aşama anlatıyor. Allah kolaylık versin kabul etsin. Banada dua et kardeş
Eyvallah biladerim
öncelikle elif ba yı öğrenmelisin. ama öğrenemezsen arapça olarak dinle sonra türkçe meal okuyabilirsin. sureleri pekiştirmiş olursun. örneğin. Mülk, Vakıa, Rahman, Alak, Nisa, Ali imran Sureleri gibi..114 sureye zamanla aşina olursun
Arapça öğrenebilmem için uygulama var mı bana Yardımcı olur musun?
Mesela kuran kitabı akşam baştan sona Arapça harflerle değil ama Türkçe harflerle okusam okumuş olur muyum
Peki Arapça okumakla Türkçe okumak arasında sevap ve etki açısından bir fark var mı?
Bunu bende merak ediyorum Melis
@suheyla21 ben harfleri ezberledim ama birleştiremiyorum nasıl yapıcam
@_MelisYıldız_ Türkçe ve arapça okumak her ikiside sevap? zaten çoğu kişi arapça konuşmayı bilmiyor ki Yüce allahın mesajını anlayabilmek için türkçe mealinin okunması gerekir. yalnız istisnalar var namaz esnasında kendi lisanında okunmalıdır. yoksa namaz geçerli olmaz. hatim arapça okunmalıdır. bir diğer istisna hocalar tevcidli okudukları için elif ba daki bazı harfler örneğin Vav, Nun esre ve ötre ler türkçeye tam anlamıyla çevrilemiyor. anlam düşüklüğü oluşuyor. yani ayetteki asıl vurgu asıl tema anlaşılmıyor. bu nedenle çevriler tam sağlıklı olmuyor.. Örnek vermek gerekirse fatiha suresinin 5. ayeti “İyyake na’budu ve iyyake neste’in” namazda bu şekilde okunmalıdır. Meali olanı “(Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.” normal hayatımızda dua olarak okuyabiliriz.
Süheyla hanım bana Yardımcı olur musunuz..
bir hocadan yardım alabilirsin
Çevremde yok 😔
Sormaya da utanırım
Bana Yardımcı olur musun
Ulaştım size 🙂
Türkçe mealini oku
Doğru çeviri olmadığı söyleniyor
Yardımcı olur musun bana
Belli program var mı bunun için dediğiniz alim kim?
Takip attım size
Evet
Cevap
8Cevap
Önce arapça harfleri öğrenmen lazım elif ba al bir tane kendine sonra bir hoca bul ya da internetten kuran öğreten dersleri izle azimle çabalarsan 2 3 haftada öğrenirsin okumayı.
İnşallah deneyeceğime
Ecmain
Diyanetin kuran okuma sitesinden çok rahat öğrenirsin. Şimdi illa kursa gitmene gerek yok bir sürü imkan var.
Ciddi misin bana yardım et nolur …
Sen burada öğrendin mi
Be 7 yaşımdan beri kurslara gidiyorum. Burdan sen rahatlıkla öğrenebilirsin
Ben gidemedim 😔
Zararı yok üzülme :) şu an her şey çok kolay hele kuran öğrenmek hepsinden kolay
Takip etsem bana yardımcı olur Muş’u
İlk önce kurani kerim Alfabesini ögrenmelisin yani Elif bayı ezberlemelisin Sonra Kuran'i Kerimi
Türkçe meali olarak okuyabilirsin. Arapça öğrenmek biraz zordur ama imkansız değildir.
Sen biliyor musun
Nasıl okuyabilirim ne demek gidip kursa öğreneceksin.
İşten fırsat bulamıyorum ki …
5 te çıkıp gidiyorum akşam 7-8 bazen 10
Buradan nasıl bir yardım umuyorsun? Olağanüstü yeteneklerimizle beynine yükleme mi yapalım?
Dalga geçmene gerek var mı?
Yorum yapmanı istemiyorum. Bu şekilde alay etmen çok üzücü buna gerek yoktu
Seninle dalga geçmiyorum ciddi ciddi burada nasıl yardım umduğunu soruyorum.
Resmen dalga geçyiorsun ama ben bi fikir arıyorum bi düşünce en basiti şu program var Arap harflerini öğrenebilirsin gibi veya Türkçe meali okuyabilirsin şurdan başlayabilirsin gibi ama sen napalım ne yükleyelim diyorsun bana
O zaman ilk önce Arapça harfleri öğrenerek başla. Uygulama vardır mutlaka play storedan bakabilirsin. Daha sonra zaten harfleri birleştirerek evden çalışarak öğrenebilirsin.
Teşekkür ederim bu şekilde yardımcı olmak zor olmamalıydı
Ben yinede yanlış cümle kurup senş üzdüysem özür diler helallik isterim …
Yani bu kadarını kendin de düşünmüşsündür diye böyle bir öneride bulunmadım. Kursa gitmeye vaktin yoksa evden kendi başına, internetteki videolardan ve kaynaklardan yararlaranak öğrenebilirsin ancak. Helal olsun sen de helal et.
Benden yana da helal allaha emanet ol
Düşündüm fakat binlerce uygulama ful reklam ve içerik boş yani atıyorum en bilinen hangisi bilmiyorum direkt isim alabilirim diye düşündüm
Kuranı türkçe hsliyle okuyabilirsin yanliş bilmiosam (biz siz okuyup anlayasanız diye kuranı arapça indirdik) yazıodu galiba yani anlamak için bildiğin dilde okuyabilirsin ya da arapça öğrenebilirsin ya da youtubeden videolara bakabilirsin
Açıp okuyabilir miyim
İstersen okursun niye okuyamayasın abdest alırsin okursun
Kuranı okursan ve bilgili birisiysen dinden çıkarsın. Onun için tavsiye etmem
Sen dinden çıktıysan acilen incile yönelmeni veyahutta din değiştirmeni tavsiye ederim o halde memnun değilsen islamın sizin gibilere ihtiyacı yok
Incil ne alaka lan. Incil kurandan bile saçma. En azından muhammed kuranı yazarken incilden tevrattan ve çevreden topladığı bilgileri biraz da olsa elemiş daha mantıklı bir halde yazmış kurana.
Lan lı filan konuşma erkek yerim senin o lanını
Çıksana bi gizliden seninle bi görüşelim buluşalım bakalım kimmiş lan görelim olduğun yere istediğin yere çağır beni geleyim
Sen çık gizliden ben sana yazarım. Neyin kafasını yaşıyorsun lan sen? Insan gibi yorum yapıyoruz surada
Soruyu soran benim ben gizliden çıkamıyorum erkek gülü sen çıkta bi görüşelim seninle
İnsan gibi yorum yapmıyosun delikli erkek görelim seni bi olduğun yere geleyim seni bi ziyaret edeyim erkeksin ya
Neyi görüşeceksin koçum? 😀
Bu kadar erkeksin delikanlısın istediğin yere çağır geleyim hadi söyle yaz numaranı bi görüşelim klavye erkeği
Lan diyebilecek misin karşımda onu bi görüşücez şu erkekliğini görücem senin
Buyur gel beklerim her zaman. Antalyada zeytinköydeyim 😀 kaldırımcı arap mehmedin oğlan tahir kim de herkes gösterir 😀
Deliğikanlı numara yaz bana başkasının adını kullanma
Erkeksin ya kalıbının adamı ol
Ver nickini yazacam hemen.
Gizliden çık deliğikanlı nickle bulunmaz burada
Yaz hadi numaranı buraya erkek gülü yaz görelim seni
Bulurum ben sen rahat ol taz nickini
Ben rahatım senin rahatını kaçırıcam merak etme erkeksin hadi yaz numaranı korkma böyle
Noldu ya korkmaya başladın sen kuytu köşeye çekilmeye çalışıyosun başka isim vererek deliğikanlılık yapıyosun yemedi galiba
Tamam sen yaz aramayani ziksinler.
Olum sen numaranı ver gerisine karışma.
Erkeklik yapan sendin noldu şimdi? Benden bekliyorsun sen hadi ama korkma bu kadar
Lan ver numaranı onun bunun çocuğu ver de senin bi hesabını girelim zeytiniyse. Ulan it ben kim olduğumu açıkça söyledim buyur gel bakalım neler gelecek başına. Sen numaranı ver ölüm benim asabımı bozma p*ç
Babanın testesteronlarıyla oyna hadi bu kadar erkek olma deliğikanlı erkek seni
Burdan kuru erkeklik yaparak isim yazarak olmaz
Oooo minikkuş kızdı 😂😂😂
Hadi abicim havlama kuru erkeklik yapma bana çıkıyorsan çık yaz numaranı da babanla seninle oynaşayım biraz çok gördük sen gibi kuzucukları cezaevinde öttürdüğümü iyi bilirler
Ölüm ver lan numaranı valla bak o lafları bak nasıl. yedirecem sana. Ya da gel lan gel babamın da kendi ismimi de verdim a. m.. k.. gel çık karşıma. Adamsan çıkarsın
😂😂😂 havlama koçum havlama delikanlısın yaz diyorum yemiyor hadi kumda oyna
Ver olum numaranı ber de seni bulalim.
Kendşne güven erkek çoğul konuşma
Kur-an kursuna gidip öğrenebilirsin.
Ayrıca meal okumani da tavsiye ederim.
Meal derken nasıl yani?
Türkçesi yani
Teşekkür ederim
Rica ederim kardeşim 🌷
Kuranı okuyup anlarsan deist olursun 🤠
Komik olduğunu mu zannediyorsun sen
Kuranı okuyup anlasaydın şu embesillikten kurtulurdun.
O zaman okusan anlasan deist olursun diyerek boş konuşmaya gerek var mı? Haddini aşıyorsun.
Aç oku. Hatta tefsir oku
Camiye git
Namazımı kılabiliyorum Cuma’ya zor gidiyorum ama yani eğitim için gidemem ki 😔
Nasıl öğrenmeyi düşünüyorsunki mecbur hocalardan öğreneceksin
Bilmiyorum 😔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?