Ben severek okuyorum ama yeni genç yazarların kitaplarını pek okumayı tercih etmiyorum açıkçası genellikle olay örgüsü birbirine çok benzer oluyor birde kullanılan anlatım dili bana hitap etmiyor
İnsanlarımızın “Türk’ler yaptıysa bir şeye benzememiştir.” Algısı yüzünden. İnsanlarımız sadece kendi milletini aşağılıyor, cahil topluluk olduğundan dolayı dış olanları yüceltiyorlar
Popüler kültür etkisi. Benim en sevdiğim yazarlardan Sabahattin Ali. Kürk Mantolu Madonnadansa diğer eserlerini daha çok severim. Adamın düşünce yapısına ve kalemine hayranım.
Reklamı çok az yapılıyor kitapçılarda bile populer olmus kitaplar önce sergileniyor bunalrn cogu yabancı yazarlar Ve ceviri kitap okumaya daha meyilli bir milletiz
Ben kendimden yola çıkarka durumu özetleyeyim. Mesela Aytamtov'un bir kitabını alın okuyun, hatta ÖzTürkçeye önem verdiği için cumhuriyetten dönemiyle birlikte çevrilen rus ya s abatı edebiyatlarını da alıp okuyorum. Çok rahat çok da anlayarak. Ama çoğu eski Türk edebiyatçısının kitaplarını asla okuyamam. Sözlük kullanmam gerekiyor. O yüzden şahsen okumuyorum.
Osmanlıca dediğimiz de arapça farsça işte. Oysa cunhuriyet dönemiyle birlikte çevrilen, özTürkçeye önem verilerek çevrilen yabancı edebiyatı bile çok rahat okunuyor.