- Kültür & Sanat konusunda 609 cevap paylaştı.
+1 yılOkumak iyidir... Kendini geliştirmek ufkunu açacak şeyler yapmak gibisi yoktur...
Ama gel gör ki en kral doktor öğretmen hemşire mühendis olsan (ki garantisi yok atama vs olmuyor) esnaf ya da işveren kişiler okumamış insanlar ve para onda sen 3 kuruşa çalışırken yanında ya da devlet memuru olarak onların kazancı senden kat ve kat yüksek...
Ve biz okumayı para kazanmak olarak gördüğümüz için ufku açmak kendimizi geliştirmek olarak bakmadığımız için "okuyupta ne olacak yahu çalışıp meslek sahibi olayım " modunda olduğumuz için (ki oda yanlış değil bir yandan okuyupta çalışılabilir) bu yüzden düşük...
(Bu yazdıklarımı ben okur yazar için değil lise özellikle de üniversite okumayanlar için yazdım)01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler ☺️
En İyi Cevaplar
Türkiyenin egitim düzeyi bence avrupadan yüksek,
Birde 2020 yilinda yasiyoruz, kitaba gerek varmi? roman hikaye kitabi okumakla egitim olmuyor, o eskidendi, internet yok, bilgisayar yok, kitap okumakla okur yazarlik gelisiyormustu..
Kisacasi elinde roman okuyan bir insan egtimli insan algisi günümüzde gecerli degil05 Yorumla- +1 yıl
www.wikiwand.com/.../Okuryazarlık_oranına_göre_ülkeler_listesi
Dünyada kaçıncı sırada olduğumuza bakmanızı tavsiye ederim.. Avrupa Tr ye göre çok önde - +1 yıl
Tamam baktim, sende baktin o bilgiyi iyi anladin mi? En üst siralardayiz! Almanya belki bizden öndedir ama genel olarak Türkiye Almanyadan önde cünkü Almanya yerinde sayiyor, Türkiye yetisti gecmek üzere.
Ayrica Türkiyenin Cografi sartlari almanyadada yok.
Üniversite Mezunu kiyaslamasi yapsak, Türkiyenin Egitim düzeyi Almanyadan cu an daha yüksektir.
Okuma yazma orani, egitim düzeyini belirlemiyor.
Ayrica o sundugun linke sunuda diyor
"Okuryazarlıktan kastedilen ülkeden ülkeye değişebildiği ve okuryazarlık oranlarıyla ilgili veri toplama yolları da yine ülkeden ülkeye farklılıklar gösterdiği için, aşağıdaki çizelgede yer alan bilgilerin tam bir kesinlik taşımayabileceği gerçeği dikkate alınmalıdır."
- +1 yıl
Listeyi yanlış yorumluyorsunuz başka kaynaklarada bakabilirsiniz..
- +1 yıl
Listede sira yok, yüzdeler var, yüzdelemedede Türkiye en üst siralarda ve bu siralama egitim düzeyi degil , okur yazarliktan ibaret. Türkiyede okulu olmayan köyler var, 40 sene önce okula gitmemis insanlarda bu listede ama almanyada 60 sene önce her yerde okul var, egitim zorunlulugu sarti vardi. Yani okur yazarlik orani Türkiyede cok büyük adimlar atti, bir eksiklik yok, dahada ilerliyor.
- +1 yıl
Ahsjdjsjaj sana göre ekonomide iyidir 😂
+1 yılKimisi imkan olmadığı için okumaz, genelde köyde yaşayan insanlar. Köy işi zaten zordur, oradakiler de okulu boş vermiş kişiler çoğu, arkadaş arkadaşa okumaya özenirmezler birbirlerini. Şehirde yaşayanlarsa kimi dizi film magazin ile ilgilenmeyi tercih eder kimisi de hayatı yaşamayı, kimisinin de parası yetmez kitaba ona buna, umudu yoktur gelecekten, okumaktan. Diğerleri maalesef zengin tayfası bunlar hem okumayı sever daima kitap yazma isteği olir üni okul sorunları pek olmaz koskoca ailesi vardır arkalarında her açıdan destek olabilecek.
00 Yorumla
+1 yılEzberci eğitim sistemi çünkü . Müfredatın dışına kayacak cesareti olmayan öğretmenlerle dolu okullarımız. İlkokul'da "A" demeyi öğretirler. Ortaokulda "B". Lisede "C" . Sonra üniversite gelir. Sana tüm alfabeyi sorarlar. Tüküreyim böyle işin içine ! Öğrettin mi ki soruyosun gevşek ! Bak yine sinirlendim ya 😡
Neyse ben sakinim !00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
✨Annemizin babamızın öğretmenimizin ve çevremizdeki insanların kitap okumaması
✨Anne babaların ve öğretmenlerin çocuklara küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandıramaması
✨Toplumumuzda kitap okumanın basit değersiz ve gereksiz olarak algılanması başlıca sebepleri.. 💫10 Yorumla
+1 yılSorgulamayıp, körü körüne inanmak başlıca sebeplerden bir tanesi. İnsanlar öyle bir hale sokuldu ki artık sisteme uyuyorlar sadece. Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde okur yazar olmaya çalışmak çok ironik olurdu. Çünkü, okuyan insan sorgulayan insandır. Sorgulyan insana dayatmalar yapamazsınız, gerçeği irdeleyebilecek nitelikli bir zekaya sahiptir. Göz boyama olaylarına kanmaz. Ben maddi sıkıntıların yanında bilinçli bir cehalete itildiğimiz kanısındayım. Politikalar bazen bu yönde işler.
00 YorumlaCaddeler de kim boy gösterip kırışacak.
Soruya rastladım böyle “erkek arkadaşım kitap okuyor ve beni ihmal ediyor”
İşte ülke bu şekilde, şekilsiz şemalsiz cahiller revaçta.
Eğitimli insanlar ise fazla kibar, centilmen.. Kızımıza maço lazım vurdum mu oturtacak.00 YorumlaAlıştırılımıyor çocukken de ondan. Çocuk etrafında kitap okuyan, kültürlü anne baba değil. Yemekten sonra Televizyonun karşısına geçip göbeğini kaşıya kaşıya saçma sapan diziler izleyen ebeveynler görüyor. Çocuğa ne sorgulama ne kitap okuma öğretiliyor. Sonra nereden çıktı bu kadar abuk subuk insan.
00 Yorumla
+1 yılKız resmi görünce nasıl şaşırdım ne oluyor dedim bir an şok oldum 😂
Okuma yazma oranı neden düşük dersek. Biz millet olarak sevmedik okumayı genlerimizde var bu galiba göçebe hayattan gelen bir atalarımız var Osmanlı zamanında bile matbaa kaç yüz yıl sonra geldi.00 Yorumla
+1 yılTürkiye de okumanın insana birşey katmadığı algısı işlenmekte “okuyupta ne yapacan” derler hep çünkü okuyan insan sorgular, araştırır, geliştirir, üretir buda bazı zihniyetlerin korkulu rüyası
https://youtu.be/lAaum8CFKVU00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürk milleti TEMBEL açık ve net. Zorlama okumayla okucaklarda lise bitirceklerde üniyi aile baskısıyla kazancaklarda ohooo. İnsanın içinde olcak. Metroya biniyorum herkesin elinde telefon. Neye bakıyorlar dakikalarca merak konusu. Kitap olsa boynum ağrıdı. Yer yok.. taşıyamam gözüm görmüyor bir ton bahane.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü bizi öyle yönlendirdiler ve devam ediyorlar açıkçası bende kafası çalışan sorgulayan bir topluma yön vermek istemezdim çay -gofret keyif ülke benim başgan benim
Bana göre anne-baba olma ehliyeti verilmeli nasıl baba olunur nasıl anne olunur gibi yetersiz insan olmasın
6 yaşına kadar gelen çocuk amatör yetişirse amatör hayat yaşar neyse yaa salla00 YorumlaAy bende diyorum bu adam ve bu adamın aynı karede olması nasıl mümkün olabiliyor 😂
Sanırım bizler çalışmaya o kadar çok zorlanıyor ve o kadar çok programlanıyoruz ki günlük aktivitelerimizi sadece çalışmak olarak görüyoruz.10 YorumlaSebebi büyüklerden kaynaklanıyor. Şimdiki büyüklerimiz bile, sosyal medyada sürf yapmaktan kitap okumayı bile akıllarına getirmiyorlar.
Hal büyle iken, gençlere ve çocuklara nasıl kitap okuma alışkanlığı aşılansın.00 Yorumla
+1 yılSadece kız düşürmek için internetten x yazarın yıllar önce x kadına yazdığı şiiri kopyalarsak tabi okuma oranı düşük olur. Keşke tüm kızlar kitap okuyan erkeklere aşık olsa da ülkemizde okur yazarlık artsa diyorum.
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yılKitap okumak için zaman gerekli. Babam kitap okumayı sever ama işten vakit bulamıyor. 500 sayfalık kitabı 2 ayda bitiremedi. Ben işsizim 5 günde 2 roman bitirdim. Bütün gün okuyorum.
10 Yorumla
+1 yılEn küçük örnek burdan pay bicin. Tarih sanat bilim ve teknoloji konularına rağmen sıfır iken cinsellik ve aşk konuları aşırı popüler. Aklı uckuruna çalışan milletten hayır beklemeyin
11 Yorumla- +1 yıl
Cinsellik meraklısı bir kadın üye eksilemis e haklı ne yapın beyin nereye çalışırsa oraya yönelmesi normal :/
Akıllarını çalıştıracak şeyleri pek sevmiyorlar ondandır 😀 diziye yeni başladım o yüzden anlayamam daha görselin mizahını:)
11 Yorumla- +1 yıl
İzle tamamını anlarsın:)
+1 yılEğitim sistemi bence burda sorunlu ve ailelerin izin verdiği sosyal medya, interneti gereksiz yere kullanıp zaman kaybettiklerini anlamadıkları için boş boş instagramda dolaşmaktansa kitap okumaları onlara daha fazla yararlı olacağını anlamakta zorluk çekerler...
00 YorumlaHer hafta yeni bir kitap okurum bunun sebebi yetistirilme tarzım cocukluktan beri hep sevdiğim ve ilgi duydugum konuda kitap okumaya yonlendirildim ama en büyük etken annemin cok kitap okumasidir.
00 Yorumla
+1 yılYou dizisi listemde ama henüz başlayamadım :)
Sebebi çok basit çünkü eğitim sistemimizde kitap sevgisi yeterince aşılanmıyor. Yapılan şeylerde zorlama olduğu için etki etmiyor..00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 575 cevap paylaştı.
+1 yılCevap sorunun başında gizli ülkemiz olduğu için. Vatan/Millet - Din - Para bu 3 ü dışında başka bir konu önemli değil bizimkilere ondan dolayı.
10 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılokur yazar sayımız gayet yüksek kitap okuma oranımız az çünkü bize okumamak üzere bir eğitim sistemi kurgulanmış 1930 lardan bu yana
00 Yorumla 2. sezon basladi gecende 3 bolum ayni gun hüplettim hemen bitsin istemiyorum ara verdim biraz ((:
06 Yorumla- +1 yıl
Ben 2. Sezonu tek gecede bitirdim tek😀 sabaha kadar izledim ama hayatımın en keyifli gecelerinden biriydi
- +1 yıl
Yarın seks education geliyo sıra onda:)
- +1 yıl
Valla herkes beğendi sarmaması ilginç olmuş 2-3 bölüm izle bakalım gerisi gelir belki
+1 yıl.
Okumanın, aşktan, yemekten daha muhteşem olduğunu algılama güçlüğü çektiklerinden ötürü olabilir.
.00 YorumlaBu adamı görünce aklıma hala istemsizce Gossip Girl geliyor. 😅 Soruya bakarsak... Bu bildiğin upuzun bir makale konusu bence.
00 Yorumla
+1 yılSürekli çalışıp 12 saat çalışıp iş peşinde oldukları için geceleri gelip direk uyudukları hafta sonlarıda nefes almak istedikleri için olabilir...
10 YorumlaŞimdiki hükümet adamlar cahil , okumamış , yobaz insanlardan oy alıyor. zaten herkesin eğitim seviyesi olsaydı şu an akp diye ne parti olurdu nede böyle bir hükümet
00 YorumlaDüşük zeka, düşük bilinç, eğitim sistemi, senede 5 kitap okumayan üniversite öğrencileri var, okuyan insanların çoğu da sistem tarafından eleniyor, coğrafya kaderdir.
00 Yorumla
+1 yılÇevremde okumayı yazmayı bir nenem bilmiyo aslında coğu insanın okur yazar olduğunu düşünüyom ama okuyup yazmamıza rağmen cahiliz espriyi anlamam gibi
00 Yorumla
+1 yılBen yazıyorum ama okuyamıyorum... Bu durumda hangi gruba giriyorum?
01 Yorumla- +1 yıl
Rakamlar sizi yanıltmasın... Çünkü, Türkiye de okur yazarlık oranı %95 ve geçmişte insanların çeşitli nedenlerle zaten okuyamadığı, kızların okula gönderilmediği göz önüne alınırsa, bugün 50 yaş üzeri insanlar arasından, okur yazar olmayan %5 yakalamak hiçte zor olmaz.. Dolayısı ile bu açıdan Türkiye de okuryazarlık oranı düşük diyemeyiz.. Yaşılar ölünce oran yükselecek :D
Ayrıca,
Soruyu ironik olarak soruyorsan, mesele eline kitap alıp otobüste, plajda GÖSTERMEK değildir. Okuduğunu anlayıp, ondan faydalanabilmektir. Benim için, binlerce kitap okuduğu halde, bu okuduklarını doğru değerlendiremeyen her insan cahildir.. Kullanamadığın bilgi sadece angaryadır.
- Kültür & Sanat konusunda 359 cevap paylaştı.
u +1 yılEğitim düzeyi
Maddiyat
Teşvik
Bilinçlendirme00 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. İnternet kullnmasını bilmeyen toplumdan kitap okumayı beklememek gerek..
00 Yorumla
+1 yılAtama yok.
Üniversite mezunları bile işsiz :/
Ekonomik kriz var.00 Yorumla
+1 yılCahillik tembellik kulaktan duyma bilgiler ile haraket etmek düşünemememekön yargı
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılCumhurbaşkanımızı örnek alıyoruz. Kitapların sadece kapaklarına bakıp geçiyoruz.
00 Yorumla insanlara külfiyet gibi geliyor. 2 dakika instagram da komik videoları izlemek paha biçilemez gelince ve geldiği sürece asla artmaz.
00 Yorumla
+1 yılHerkez ama hepherkez kitap okuyo olsa bu neyi degistirirdi?
Kral çıplak anlıyan?(not hayatımda hic kitap okumadım )00 Yorumla
+1 yılAhahsh görselden bişey anlamadım sevmem zaten o tayibi ama neyse konumuz bu değil konu neydi unuttum zaten boşver
00 YorumlaOdaklanma zorluğu, daha cabuk eğlendiren alternatiflerin artışı
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Röntgenci filan mı öyle yazmışlardı buna xkddkdk ne olü orada haha
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılKitap okumayın dedi ya biri onu kaale alıp okumayı bıraktılar
10 Yorumla
+1 yılİnsanların kendi tembelliği bu. Suçu başkalarında aramayı bırakın. Kimsenin elinizden kitapları çekip aldığı yok. Kendi adıma ben okuyorum.
00 Yorumlaokumak zor zahmetli o sayfaları kaldır çevir anla. zor çok zor hemde
10 Yorumla
+1 yılÇok basit ülkede cahillik mutluluktur felsefesi daha büyük bir prim yapıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSebebi tayyip... Ama Silivri soguk yaaa. Nasil etsek
00 Yorumla
+1 yılUniversite mezunu olmayan cb sahibi olmamiz
20 Yorumla
+1 yılCahillik seviyesi belli oluyor kitap okumayanın
10 YorumlaÇünkü öğrenen değil ezberleyen yükselir arşa
20 Yorumla
+1 yılüniversiteye gidiş sınavlı olmasaydı herkez okurdu
00 YorumlaRol model seçiminde yetersizlik
00 Yorumla
+1 yılToplumsal yapımızdan kaynaklı.
00 Yorumla
+1 yılşu çocuk gossip girl de oynamıyormuydu?
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin her şeyin en iyisini bildiğini zannetmesi
00 Yorumla Çok anlamlı bir görsel, haklısın 😬
00 Yorumla
+1 yılHükümet işe yaramayınca böyle şeyler sonuç olur.
00 Yorumla
+1 yılCeylin abla bir dm ye gelirmisin
00 Yorumla
+1 yılEğitim seviyesi elektronik aletler
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Tanıdık varsa para geliyor gerisi boş
00 Yorumla
+1 yılReyizcilerin öfkesini üzerine çektin dostum😂
00 YorumlaKeşke şunu da kapatsa odaya şekdşdkdşckf
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞu sıfatı görünce insan okumaktan soğuyor.
00 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılYav borcumuz var ne kitabı.
00 Yorumla
+1 yılOyun tableti, çevre, kötü ahlak aile
10 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem