Ben çok yavaş okuyorum.. zamanda haliyle hızlı geçtiğinden, kitaplara zaman ayıramama korkusundan kitap okuyamamaktayım.. okunacak bir sürü kitabım var üstelik.. örneğin üç sene önce aldığım kitapları daha okumam gerek, okumadan kitap alıyorum, seviyorum kitapları ama okumuuorum, sanki koleksiyon yapar gibi. 🥹 Sizde durumlar nedir?
Öncelikle ben bir kitap okumaya başlamadan önce bir fon müzik açarım. O fon müzik eşliğinde okumaya başladığımda hızlı okurum ama anlayarak okurum ve o kitabı 2 gün içinde bitiririm ama dikkatim dağılmayacak. Ve sonra o kitabı anlamış mıyım diye yorumlamaya başlarım. Anladıysam ne anladım diye. Ben kitabı okurken orada ne anlatıldıysa sanki ben yaşıyor muşum gibi hissederim. Bilmiyorum herkeste mi öyle? Sanki o kitabın içine girmiş olanları bitenleri bizzat kendim görüyormuş gibi anlatabilirim . Ama uzun süredir kitap okumuyorum şu an. Çok sebebi var. He bir yandan çok şey yazıyorum şiir olsun, deneme yazıları olsun , sözler olsun. Rahatlıkla en iyi ve en anlamlı şekilde yazabiliyorum. Beni en çok etkileyen kitaplardan Necip Fazıl kısakürek’ in babiali kitabi olsun , hikmet Anıl öztekinin fesleğen kitabı olsun çok etkilemişti. Ama en çok etkileyen , Necip Fazıl’dan; uyumak istiyorum , ölüm güzel şey , kaldırımlar şiirleri. Birde tavsiye vericek olursam bu iki şiir benim için çok muazzam , Tuncel kurtiz ; etme şiiri ve tut yüreğimden ustam. Bunlar şiirden biraz daha farklıdır ama çok muazzamdır. Kb bir söz vermiştim bu konuda yardımcı olur konuşurum diye sözümü tutayım dedim. Yanlış anlaşıldıysam afola ! 🙏 sevgi ve saygılarımla 🙏
Görüşünüz ve görüşünüze harcadığınız vaktiniz için çok teşekkür ederim. Şu an karşımda bir kitap var, ben kitaba bakıyorum, kitap bana bakıyor. Yazdığınızı uygulamak istiyorum. Bir fon açık okumaya başlayacağım inşaAllah. Önerdiğiniz yazar ve kitaplarınıda bakacağım.
Estağfurullah, hiç mühim değil. Tekrardan çok teşekkür ederim! 😊✨
Uygulayın güzel fon müziği seçin kendinize bir kaç tane. Sonra onları açın ve kitap eşliğinde dinleyin. Esragfrullah ben teşekkür ederim 🙏 önerdiklerimi dinleyin bayılacaksnızm🙏
Bu benim dediğim şiir 🙄🙄 etme şiiri. Tuncel kurtiz seslendirmesiyle mi dinledin? Tuncel kurtiz üstadım çok iyi yorumluyor. 😊 fon müzik bu din içerikli fon müzik bu müziğe bu şiir gitmez daha çok söyleşi veya bir hikaye de bu fon müzik gider. 😊
Yorumlamak çok farklı bir özeliktir. Hissederek gerçekten o anlatılanları yaşamış gibi yorumlamak lazım. Ben Tuncel kurtiz ustamı dinlediğim de gerçekten o anlatılanları yaşıyorum. İliklerime kadar işliyor o duygu. Ve tabi ki ses de önemli. Ama fon müzikte önemli. Senin attığın video da o müzik daha çok hani dinen bir konu anlatırsın öyle konularda akıcı oluyor. Ama benim attığımda ezeldeki fon müzik. Ama saygı duyuyorum. Mesela en sevdiğim şiir uyumak istiyorum şiiridir. YouTube da güzel seslendiren biri var o şiir bana huzur veriyor. Sevgi ve saygılarımla efendim 😊🙏
Doğru kişiden dinlediysen hayran kalmamak mümkün değil. Bu adamın sesi sayesinde kaç kişi şiir sevdi kaç kişi kitap okumayı tercih etti 😊 bende hayranım o adama. Çok muazzam bşr yorumcu 😊
Ben sürekli Cihan Bozacı’yı dinlediğimden ötürü alışmışım, bu yüzden saydığınız şeyler beni rahatsız etmiyor, fark bile etmiyorum. Genelde aynı fonu kullanır zaten kendisi. Adam’ın sesine aşığım, yok böyle bir şey 😂 Bu seste eşim olsun, 7/24 saat dinlemeye razıyım 🥰 Sizin attığınız “etme” şiirinide dinledim Tuncel Kurtiz’in ağzından ve fena değildi ama ama garibime gitti ötekine alışkın olduğumdan. 😃
Ee siz sürekli dinliyorsanız doğal olarak farklı yorum farklı gelir. Tuhaf gelir. Adamı sırf sesi için mi dinliyorsun 😂😂 ne yapalım sana aynı ses tonu olan birini mi bulalım 😂 fon müzik çok önemli kimi uykunu getirir kimi dikkatini oraya çeker. Kimi de keyif vermez. Yani o anlatılana uymak gerek. Sen az dediklerimi dinle sonra bana duâ edersin bu şiirler mükemmel özellikle uyumak istiyorum şiiri 😊🤣
Şiiri düz okuyor. Şiir de tonlama vardır vurgulama vardır. Ben bir şiir dinlerken ağladığımı bilirim. Hanş o duyguyu bana yaşatmalı. 😊 sonra dediklerime alışınca bu kişiyi unutursanız şaşırmam 🤣😂 gerçi gene suçlu ben olurum azar işitmiyim 😂😂
Yoo sırf sesi için dinlemiyorum, şiirleri güzel, hikayeleride, ama bunları daha çok güzel kılan sesi tabii kide. Fona pek takılmıyorum, bence uyumlu olmuş bile denebilir. Belkide onun dışında kimseyi dinlemediğimden iyi ve güzel buluyorumdur bilmiyorum ama dediklerinizide dinlerim sonra ve bakarım dua eder miyim etmez miyim. 😂 Mümkünse bulabilirsiniz 😂
Beddua etmeyin de aman diyim 🤣😂😂 farklı sesler farklı yorumlar daima daha iyidir. Onun dışında kimseyi dinlemiyorsan doğal olarak beğenmezsin ya da farklı gelir. Ama sen beni dinle dediklerimi o şiirleri dinle bak nasıl şiirler var 🤣 sen yinede beğenmezsen duâ et 🤣 hiç değilse hayır duâsı alalım değil mi 😂
Düz okumaktan kastım hissederek hissettirerrk okumuyor. Tuncel abinin ses tonundaki titreyişi acıyı herşeyi veriyor bana. Ver şans ver 🤣 sen bayadır bu adamı dinliyorsun belli 😂 bi imzasını alsaydın bari hayranı olarak 🤣😂
Yok estağfurullah beddua çıkmaz bizden 😂 Aynen öyle, başka kimseyi dinlemediğimden, diğerleri farklı gelebiliyor, bi ara dinlemeye çalışmıştım, birini açmıştım, açtığım gibi kapamıştım 😂
He şükür o zaman 😂 sen benim tavsiyelerime uy. Bak seni üstada hayran yapayım sonra teşekkürlerini ilet 😂 sen bi böyle farklı sesler dinle farkediceksin ki gerçekten daha farklı muazzam sesler var 🤣
Ohoo sende eli verdik kolu kaptırdık 😂 imza sökmezmiş imzalı fotoğrafını versin üstüne iyi dileklerini iletsin üstüne lu hayranım iyi var diye şiir yazıp okusun olur mu😂😂
Az ön yargılı olma 😂olur olur ben iyi tavsiyeler veririm 😂 bana da teşekkürü borç bilirsin sonuçta sana farklı bşr pencere araladım girdin baktın hoşuna gitti 😂 değil mi yani 🤣 ana ön yargılı olma sonra muazzam sesler varken başa dönme 😂
İmzalı fotoğraf mı? İmzalı fotoğrafını versede tanıyamam ki kendisini, hiç görmedim çünkü, kimse görmedi. Adam sesi kadar gizemiylede meşhur. Böyle sekiz sene önce falan ben şiirler yazıyordum ama çok amatörce ve o dönemlerde kendimce beğeniyordum 😂 Neyse işte adama yazdım, adam geri dönüş yaptı sağolsun. Şiirimi attım, adam üzerinde çalıştı ve şöyle bir mesaj attı, “aslında şiir’in konusu güzel ama karışık” “kızmayın bana olurmu” “inanın geldiğimden beri sadece size yazıyorum” sonra öyle “Allah’a emanet olun” diyip bir daha da yazmadı 😂
Orasını bilemem adam kendini saklıyorsa 🤣 o dediğinizi bende yaptım şiir deneme yazıyordum acemiliği biraz geçirmiştim. Hikmet abiyle konuştum bana demişti sen yazar olacak bşr yeteneğe sahipsin. Erdoğan baysak var o bana romancının kitabını hediye vermişti imzalı. Roman yazmayı denemiştim ve çok beğenilmişti. Sana bşr deneme türünü paylaşayım mı oku bak nasıl yazıyorum 😊
Adamın kendini saklıyor olması iyi bir şey bence, merak uyandırıyor ve böylelikle daha çok dinlenilmesine sebebiyet veriyor. Ve en azından hayali bir yüz kurabiliyoruz düşüncelerimizde. Olur, sevinirim 😃
gecenin güzelliğini benim yokluğumla tanımlamışsın. Şarkılardaki huzur dansını benimle yakalamışsın. Gelmeden gitti ya ! Diyerek bir tokat atmışsın. Bir de benim ağzımdan anlatayım sana geceyi , bir de şarkılardaki müziği beynimde değiştirip seni orada nasıl hayalleştirdiğimi anlatayım. Bir de gelemeden gitmeyi anlatayım. Gece dediğim şey yalnızların anaşehridir. Yıldızlar tüccardır. O sessizlik sırdaşımdır, arkadaştır. İçinde ne var ne yoksa herşeyini tükettiğin yerdir, gece. bir de biliyor musun en rahat ana kucağıdır. Hem huzurla ağladığın, hem sığındığın, hemde kendini teslim ettiğin yerdir. yüreğindeki ateşi söndürmek yerine daha da körükleyen bir yerdir. Sen sanırsın ki içindeki dertlerle birlikte beni de oraya bırakırsın. sen sanırsın ki son döktüğün gözyaşı olacak. Sanısın ki benden iyi sana dost, sırdaş, sevgili olacak. Oysa ben senden önce tanıştım geceyle. Belki gördüğün koca bir aydınlık lakin; içinde tüm benliğini alan bir sinsi düşünce var. Yalnızlığı vurgulayan saatleriyle kaç kez başım belaya girdi. Yokluğunu hatırlatıp kaç kez seni yüreğimden söküp yalnızlığa davet etti. Ben hala sendeysem sende bende kalacaksın. Ben herşeye rağmen sen de yeniden filizlenmişsem sende bende kök salacaksın. Dallarında anılarımız olacak, her yaprağında gözyaşlarımız olacak, her meyvende bir hatıra Gül kokacak. Ama sabır be sevgili ! İnan gelmek istemez miyim sana. Gözlerindeki hayatta yaşamak istemez miyim sanırsın. Sana bi sarılsam, bir daha bırakır mıyım sanırsın. Lakin; güzel şeyler için bedel gerek, zaman gerek, sabır gerek, inanıp inadına birbirimize sadık kalmak gerek. Sen benim yüreğimin hiç bitmeyen umudusun, gün gelir son bulur hasret. Lakin; geldiğim de ben kendimi sende bulabilecek miyim? Sabırla, huzurla kal ! Sevgilim... İslam KARAGÖZ
Önceden kalabalık bir aile içinde mutlu olarak büyüyen birisiydim. şimdi yalnızlaşmanın peşindeyim. Düşünüyorum da önceden insanların muhabbetine koşan ben, şimdi insanların varlığından kaçar hale gelmişim. İslam KARAGÖZ
Daha çok var çalışmayanları ayırdım gizli sayfada tutuyorum. Askerde komutanlar kızdı okuduklarında sen neden buradasın dediler 🤣 nasıl var mı yetenek 😂
Yazdığınız sözde çok güzelmiş maşaAllah! 😃 Beni mi anlatıyor ne? 😂 işyerinde çoğunlukla insanların olmadığı yerleri tercih ediyorum, bana çok sahte geliyorlar ve ayriyeten çok ikiyüzlüler ve dedikoducuda
Dedikodu sevmiyorum. Tek küsur çok konuşurum elimde değil😂 şiir felan göstersem vaktiyle almak isteyenler oldu ama sana bir şey desem inanmazsın o deneme varya 3 dk içinde yazıldı hepsi öyle anlık oluyor ilham geliyor 5 dk içinde yazıyorum 😂
MaşaAllah 3-5 dakika içinde yazıyorsan! Helal olsun vede zaten anlık olan bir şey, ilham olmalı, içinde olmalı. İçinde olmayan birinin ellerine kağıt ve kalem tutuştursan, bir saat geçse dahi bir cümle yazamaz
Vaktiyle roman yazıyordum 286 sayfaya ulaştım çok ince detaylı yazdım sonra aldatıldım hepsini yaktım bu öyle bşr psikoloji ki 8 yıldır foto bile çekinmem onunla binlerce çekilen fotoları da yaktım o günden sobra intşhara bile kalkıştım travma geçirdim. Zaten sonra yıl ara verdim bıraktım
F klavye birincisiydim. Elim çok hızlı telefonda da hızlı düşünür ge yazarım sorun değil o. Tabiki içimden geçenleri anlatıyorum okuyan da beğeniyor. Teşekkür ederim 😊🤣
Nee? 286 sayfalık roman yakılır mı? Hemde bir hiç uğruna? Aldatılmak her halükarda berbat bir şey ama bu sizin kazancınız olmuş, onun kaybedişi.. onun için kendi emeğinizi yok etmeniz israf olmuş sadece.. intihara kalkıştığınızı yazmıştınız diğer soruda ama buda doğru değil, bir başkası için kendi hayatınızdan vazgeçmek ne kadar mantıklı? O hayatına devam edecek, gülecek, mutlu olacak falan, siz hayatınızı keseceksiniz? 1) din açısından uygun değil. Allah’ın verdiği canı öyle istedin diye kendin alamazsın. 2) ve büyük sebeplerden biri DEĞMEZ. Siz kıymetlisiniz, kendinizi sevin ve önünüze bakın. Biri gider, diğeri gelir. Benim konuştuğum bir vardı. 2 sene tanıyordun ve konuşmamızın ardından 3,5 ay sonra adam nişanlandı! 3,5 ay içerisinde hangi ara beni unuttu, hangi ara biriyle rastlaştı, hangi ara tanıştı, hangi ara söz oldu’da nilanı yaptılar? Ağrıma gitti, üzüldüm, ağladım ama asla intiharı düşündüm çok şükür. Hayat devam ediyor. O yokkende nefes alıyorduk ondan sonrada nefes alabiliriz, alıyoruzda. Bu yüzden birine kendini bağlamayı doğru bulmuyorum
O geceyi unutmam biliyormuşun hem aldatıldım hem babamla tartıştım. Uçurumun kenarındayım atlıcaktım. Dedim İslam Allah’ın verdiği canı hangi cesaret sen alıyorsun sonra vazgeçtim eve yürüdüm gece 3 felan canım çiğ köfte çekti aldım eve geldim. Herkes uyuyor annem uyanık o an başımdan sanki kaynar au döküldü sonra toparladım
Ahahah aksine ben çok yavaş yazıyorum 😂 Hatta yavaş bile konuşuyorum 😂😂 Komik bir olayı anlatayım hemen. Bu yaz doktora gitmiştim, sonra durumu falan izah ediyorum, doktor sorular soruyor, sorunumu bulmak adına, sonra sorduğu soru şu oluyor, “yemeği nasıl yersin, hızlı mı, yavaş mı?” Ben, “yavaş yerim” deyince, tam olarak şöyle yanıt veriyor, “belli oluyor zaten konuşmandan.” 😂😂
Hahaha 😂😂 bende tam tersi ameliyat olucam hadi yatta gideyim diyordum döktür senin gibş birini ömrümde tanımadım diyordu 😂 yemek hızlı yiyorum bende hatta baya hızlı ama duruma göre değişiyor genelde isim varsa hızlı yerim 😊🤣
Farkındaysan yazdığım kelşme cümle daima anlamlıdır. Bu neden biliyor musun hayatı yendim yani o psikolojiyi yendim çok sorun yaşadım her şey üst üste geldi hayalimi kaybettim ben kolay sevmem hayatımda tek bşr kişi oldu oda aldattı üstğne babamın bıçakla bopszıma dayanması üst üste geldi ben boğulur gibi oldum ama yendim kendimi geliştirdim çok şükür
Biliyorum, demin okudum ve seni üzmemek adına bir şey yazmadım, görmezden geldim. Babanın yaptığı normal bir şey değil ki normal olan biri böyle bir şey yapmaz zaten. Ağır şeyler yaşamaşsın, bir imtihan.. ağır bir imtihan.. ve üstesindende gelmişsin şükür. Ne güzel bir nimet! Ahını aldı, yanında kalır mı? Kalmaz, elbet bu dünyada, öteki dünyada ahının hesabını verir
O düşüncede değilim kimseyi üzmesin yeter. Bak benim öğrenme şeklim şöyle babam sigara içer ondaki etkiyi gördüğümden sigara ağzıma sürmedim içenin yanında da duramam. Hanş hep ters tepki öyle faydası oldu. Artık önemsemiyorum. Yaşayıp gidiyoruz işte.
Sigara içermediğini gördüğüm de nasıl bşr hale geldiğini gördüm. Bu sefer sigaranın zararını daha detaylı görmüş oldum. Ben hep beklenti içindeydim az sevgi istedim görmeyince ne hale geldiğimi gördüm bu yüzden hep sevgimi gösterdim bunun gibi.
Aynen öyle zaten boş masraf birde. İşte sadece çok konuşuyorum onu da dizginlersem tamamım 😂 sigara çok zararlı ben içenin yanında da duramıyorum boğuyor sanki
Ahaha bende duramam ve bence birçok insan duramıyordur.. aynen boş masraf. Ahahahah “sadece çok konuşurum onu da dizginlersem tamamım” 😂😂 Bence huyun o senin, zor gibime geliyor
Banane işte o küçük ayrıntıyı yakaladım 😂 önlemimi alıyorum hemen hata olmaz bende hata bulsan hemen süründürürsün sen beni 🤣 nasılmış detaycı olmak sayın hanımefendi 😂🤣🤣
Hoşuna gittiyse iyi biraz yumuşarsın hiç değilse 😂🤣 iyi bari biraz onaylandık güvenebilirim 😂 bak uyku gözlerle yazıyorum emeğe bak 🤣 şuraya bak sanki kırdık gönül almaya çalışıyorum 🤣 ben neden sürünüyor gibş hissediyorum psikolojik baskı mı uyguluyorsun 🤣😂😂
Harbi ya, sen öyle deyince banada öyle geldi, niye sürünüyorsun sen? ya da sürünüyor gibi hissi yaşatıyorsun? 😂😂 Benim bir şey uyguladığım falan yok, masumum ben 🤷🏻♀️😂
Bende bilmşyorum sanki suç işledim sen yakaladın şimdi de süründürüyorsun gibi oldu 🤣 psikolojik baskı yaptın bana kontrolü ele alıyorsun ne masumluğu masum olan benim 🤣 en son beni övüyordun sonra sanki çiğneyip geçtin beni hiç değilse hafifsin de acı çekmedim. 🤣😂😂
Yok estagfrullah espri şeklinde takılıyoruz 😊 anlamayacak bir insan değilim sohbetin gerçekten akıcı 😂 yanlış anlaşılma olmasın ayak uyduruyorum bende 😊
İltifat iltifat 😅 aman geçme dur iltifat edeyim. Bugün güneş yine gökyüzünde yoktu meğersem karşıma geçmiş parlıyor. Yıldızlarda dilek tutulmadan düşmüyor gökyüzünden meğersem senden yana dilek mi varmış ki tutulup düşsün gökyüzünden. Ne iltifat ettim ama 🤣😂
Yani sizde haklısınız tabii, dedikoducu, ikiyüzlü insandan ne beklersiniz ki.. İltifat mı etmek istiyorsunuz? O kadar çok ısrar ettiniz madem, sizi mi kıracağım.. 😂😂
Ya ama işte isteyerek iltifat ettim. Daha nasıl edeyim. Dur düşüneyim. Aklımda ne düşünürsem düşüneyim senin kadar anlamlı senin kadar akıcı ve senin kadar güzel olamaz 🤣 kelimelerin hepsini toplasan şiirlerin hepsini okusan , senin kadar güzel yorum çıkmaz 🤣
Neden bozuyorsun beni ya şıraya bak hem iltifata doy sonra doydum yeterli deyip hiç iyi değildi de çekil var mı öyle 🤣😂 iltifatı samimi yaptık daha nasıl iltifat yapıcaz muazzam iltifat yapıyoruz yaranamıyoruz 🤣
Nesinde samimiyetsizlik var 😂🤣 sen kendini niye ayırıyon 🤣 içimden gelirse ederim diyorum 🤣 bizde içimizden geldi bak güzel iltifat ettik 🤣 yüzüme tokat gibi vurma gene mi iltifat istiyorsun ya 😂🤣
Ne demek kendin yazdıysan 😂 ben yazıyorum tabiki internetten iltifat mı bakıcam 🤣 ben anlık bir anda yazarım demiştim. Al bak mesela içimden geldi bşr tane daha edeyim gözlerimin en iyi dinlenme yeri aklın ve kalbindir. Aklından geçtikçe , kalbinde oldukça gözlerim daima sana bakakalır 🤣😂😂
Evet, daha öncede demiştin, ne kadar geç uyusanda, erken uyanırsın. MaşaAllah tüh tüh tüh 😂 Evet, ben uyumadım. Neyse artık bu gece erken ve mis gibi bir uyku çekerim artık 😂
Eee hayat çok hızlı ilerliyor. Sen gözünü açıyor muydun hala uyuyorsun sandım ben 🤣 ne hemen üzüntü yapıyon yakışmıyor az silkelen kendine gel anı yaşa 🤣😂
Ben bu hıza yetişemiyorun işte 😂 Evet gözlerim açık, bak 👀 Anı yaşa aynen, söylemesi kolay tabii, okunacak bir sürü kitap beni bekliyor, ben zaman hızlı geçtiğinden, hepsini nasıl okuyacağım diye endişe duyuyorum, sense anı yaşa diyorsun 😂
Bende yetişemiyorum ama tutunuyorum 🤣 aaa dur bakayım kahve mi ela mı 😂 ne güzel aç fon müzik yanına meyve al oku 🙏 ben anı yaşıyorum artık. Sen yaparsın okursun bitirirsin inanıyorum ben 😂 yorulursun hiç değilse sakin naif hale gelirsin bende rahat rahat esprimi yaparım sonuçta laf yetiştirecek halin kalmaz 😂🤣 bu benim için fırsat 🤣😂
Yani sende tutun hayata. Ne varmış dediğim şekilde yap okumaya başla sonra bir bakmışsın kitabın büyük kısmı bitmiş ama arada mola da ver yemek ye dinlen daha iyi verim alırsın. Ben bir kitabı okuyayım akşam olmadan bitiririm 😂🤣
Öyle bir şey dedin ki Allah izin vermedikten sonra hiçbir şey olmaz 🤣 şu an ayaklarımı uzattım dinleniyorum zaten 😂 vay tembel vay 🤣🤣 birde bana laf eder hanımefendi ben hiç değilse yazıyorum özgür irademle 🤣😂😂
İyi iyi, dinlenmene bak o halde, yoksa az sonrada kafa yorgunluğunun şikayetini çekeceğiz 😂 Aynen, tembelliğimden sesli kitap dinliyorum, bir şikayetim yok, ses huzur verici olduğundan ötürü 😂😂
Korkutma beni 🤣 başlama yine bak 🤣 karnın açsa söyle yemek söyleriz doyur 🤣 beynim bana lazım 🤣 vaktiyle yaptım onu ama gerek yok sesimin iyi olduğunu biliyorum derler hep 😂🤣
Ben bir şey yapmıyorum ki, sen korkuyorsun Allah Allah, sonra kabahatli yine biz oluyoruz.. 🤷🏻♀️ Bak bak bak, nasılda kendini beğenmiş, nasılda övüyor, nasılda böbürleniyor.. 😂😂
Hiçte 🤣 doğru olan birşeyi söyleyince hemen kendimi övmüş beğenmiş mi oluyorum 🤣 he tabi psikolojiye oyna sonra ben suçsuzum de 🤣 o değil de bende ev yemeklerine bayılırım baya baya da yerim 😂🤣
Evet, oluyorsun! Biraz mütevazi ol 😂😂 Öyle mi yapıyormuşum? Hiç haberim yok.. neyse bir dahakine dikkat ederim 😂 Öylemi? Bende ev yemekleri olsun, fastfood olsun, bayılırım. Baya baya yerim 😂
Ben mütevazi değil miyim 😂🤣 fastfood sevmem ev yemekleri bayılırım dışarıdan genelde ya kebap ya dürüm yerim oda sık değil aburcur zaten yok yemem 🤣 ben nasıl mğtevazi değilim ya oysa çok mütevazi biri olmam lazım 🤣
Sizde en sevilen şeyleri sevmiyorsunuz, bak oldu mu şimdi? Midenizinde bayram etmeye hakkı yok mu ama? 😂 Mütevaziliğe çok mu takıldın, yoksa bana mı öyle geliyor? 😂😂
Mantı , yaprak sarma , karnı yarık , tavuklu pilav , su böreği , kıymalı börek bunlar daha çok sevilen bence çünkü benim en çok sevdiklerim 🤣😂 yoo neden takılayım sonuçta kendimi tanıyorum 😂🤣
Iyy karnı yarıkta ki o patlıcan hiç güzel değil, nasıl yersiniz anlamam. Ama dolmada nedense severim patlıcanı. Ben daha çok chips, şeker, çikolata, dondurma, bisküviden bahsetmiştim, midenizi bunlardan mahrum bıraktığınıza üzüldüm açıkcası 😂😂 Evet, evet çok belli oluyor 😂
Ben izninle müsaademi iştiyim canımı sıkan bir şey oldu gece girerim biraz kafamı dağıtmam lazım sakın yanlış anlama senlik durum söz konusu değil kendimle alakalı gece girerim olursan konuşuruz olur mu
Geldim kusuruma bakma canım sıkkındı biraz kafamı dağıtmam gerekti. İstersen müsaitsen anlatabilirim konu çok karışık hem bşr bayan görüşü bu duruma daha müsait ben artık ne yapacağımı ne yapmam gerektiğini şaşırdım kaldım çünkü
Estağfurullah. Tabii elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şu an çok müsait değilim, yani sürekli telefona bakamıyorum ama istersen yaz, ben telefonu elime aldıkça bakarım?
Konu karışık olduğu için detaylı en iyi şekilde anlatmaya çalışıcam. Öncelikle hayatımda tek bir kadın oldu ölümü düşünecek kadar çok sevdim aldatıldım 8 yıl olmuştur bu süreçte kimseye o gözle bakmadım bakamadım artık o duyguyu kaybettim sanırım diyordum. 4 yıl Suriye’de bulundum askerlik bitti geldim. Sonra bizim burada züccaciyeci var patronu eşi beraber işletiyor beni de iyi tanır. Oğlunda orada çalışıyor arkadaşım ama be çok samimiyiz be değiliz. Neyse bşr kız gördüm elektrik aldım bir tuhaf oldum sanki vurulmuşa döndüm. Ama geçmişin izinden dolayı içime attım zamana bıraktım 3 ay hiçbir şekilde hissimi belirtmedim belli etmedim sobra instagramdan fake hesaptan biri yazmış ve aramış diğer kurucuya düştüğü için tabi ben görmüyorum sonra istek geldi baktım mesaj var tabi kimsin necisin dedim başladık konuşmaya ben tersliyorum işletiliyorum diye düşünerek baya tersledim sonra bu çalıştığı yeri söyledi o dediğim yer yani. Benim sevdiğim kız Meryem bakışıyoruz da yani kız gözlerimin içine bakıyor o yazanın Meryem olduğunu düşündüm ama bu süreçte ismini de bilmşyorum o yazan 4 isim verdi bende arkadaşın hesaptan kim diye baktım sevdiğim kızın ismi Meryem. Ama benmeryem yazdı düşüncesiyle cesaret buldum hesabını bulup hislerimi açıkça belirttim. Cevap gelmedi. Sonra meğerse bana yazan oradan başka biri. Arkadaşı yani. Şimdi olayın garip yeri bu konuşma geçmeden önce o arkadaşına birş fake hesaptan sapıkça şeyler yazmış. O kız da neymiş eczaneden çıktığında bizi görmüş diye benim yazdığımı düşünüp ortaya bir yalan atmış. Sobra kendi hesabından yazarak bu konuyu anlatıyor. Bende sen kimsin tanımam ben Meryem yazdı düşüncesiyle zaten Meryem’e açıldım. Bu kız Meryem’e beni bir güzel kötülüyor. Birinde kulak misafiri oldum tesadüfen. Ben o kızı reddettim.
Sonra bu olaylar böyle olunca Meryem’e yazdım bak bşr yanlış anlaşılma var ben arkadaşına yazmadım sen yazdın sandım direk sana yazdım açıldım dedim. Bana engel atmış sonrasında. Yani benim hişbşrleyden haberim yok sadece hislerimi açtım sırf bu yalan yanlış şeylerden dolayı engel yedim. Engel attı 1 ay olacak gözlerimin içine bakıyor hala. Ne yapıcam şaşırdım kaldım. Bugün gördüm kötü oldum. Üniversiteye gidiyor kalan zamanda çalışıyor. Yıllar sobra birini sevdim bu hale geldim. İnan hakkımda kötü konulacak bşr kişi olmaz. Ama böyle yanlış anlaşılma oldu. Kızın tepkisi saba kim yazdıysa git onunla muhatap ol beni saçma sapan şeykerinlze alet etmeyin dedi. Halbuki ben kimseyle konuşmadım. Bugün garip bir şey hissettim sanki hayatında biri var gibş telefonda konuşurken gördüm çok kötü oldum. Ne yapıcam bilmşyorum. Beni seviyorken bu olaydan dolayı kendini geri mi çekti gerçekten mi hiç hoşlanmadı anlamıyorum ama 3 hafta boyunca baktı bi bugün umursamaz gibiydi. Lütfen bir fikir ver bu psikoloji artık kaldırmıyor yıllar sonra birini sevdim aklımdan çıkmıyor
Vaayy kıza güzel vurulmuşsun, nerde bizde o şans 😅 öncelikle şunu söylemem gerekiyor, senin yerinde başka biri olsaydı, şu sohbeti şu an özelde yapıyor olurduk. (Aslında olmazdık, çünkü ben istemezdim) senden hiç öyle bir şey duymadım ve hoşuma gitti, yani demem o ki, öylesine düzgün birisin maşaAllah ve böylesine yanlış anlaşılmış olman üzdü.. o fake hesaba hiç geri dönüş yapmayacaktın aslında. Geri dönüş yapman kötü olmuş. Veyahut “kimsin?” mesajına düzgün bir yanıt gelmediyse engel atıcaktın. Sohbetin içerisine girmen, sen haklıyken, haksız yerine düşürmüş. Şimdi sen kızdan hoşlandığını söylüyorsun, kıza bakıyorsun, bakışıyorsunuz, arkadaşı ilede Instagramda sohbet içerisine giriyorsun. Şimdi kız şunu düşüncek; “bana sürekli bakıyor ama aynı zamanda arkadaşımlada sohbet ediyor.” ‘Amacı ne? ‘ ya da ‘adam değil, ciddi değil’ gibi düşünce sarmış olabilir. Arkadaşıda üstüne seni kötülediyse tamamen negatif düşüncelerin içerisindedir. Bu olaydan sonra sana neden baktı bilemiyorum.. belkide oda senden hoşlanıyordur ve böyle bir şeyin gerçekliğine inanamadığından bakıyordur, ya da negatif düşündüğünden bakıyordur “sen misin sevdiğini söyleyen” der gibi. Karışık bir olay.. engel atmış olması işleri zorlaştırıyor. Fake hesaptan kendisini rahatsız edersen, bu seferde “sapık” damgasını yersin. Belkide yüz yüze konuşmayı denemelisin ama ne kadar sağlıklı olur bilemem..
Arkadaşıyla sohbet etmedim ki. Teşekkür ederim düşüncen için. Özelden konuşmak beni rahatsız eder hemde olmaz bana yanlış. Daha sizi tanımazken öyle bir şey hiç ama hiç olmaz. Sence ne yapmalı platonik oldu şu an. Unutmaya çalışmak mı gerek yoksa Umut beslemek mi
Dün ve bu sabah nasıldım şimdi nasılım değil mi. İnanın sizinle konuşmak sohbet etmek keyifli ama bugün böyle oldum çok keyfim kaçtı istemeden sizi de üzdüysem özür dilerim. Normalde bugün gıcık edecektim gülelim diye böylesi nasip oldu.
Sohbet derken yazışma işte. Kim olduğunu falan sormuşsun, terslemişsin. Sana dört isim vermiş, çalıştığı yeri söylemiş falan.. kim bilir ona ne anlatmıştır.. aklından neler geçmiştir.. çok saçma üstelik kızın eczaneden çıkarken sizi görüpte iftira atması, ne alakası var onu anlamış değilim! Acaba sizin kendisini takip ettiğini mi düşünmüş o mesajlardan sonra? Belkide öyle düşünüp söylemiştir ama yinede saçma emin olmadan birini suçlamak. Senin adına ben karar veremem.. bir şey olursa kötü olmak istemiyorum çünkü. Umut neye göre besleye bilirsin? Kız konuşuyor mu? Bakışlarını artık çektiğini söylüyorsun. Belki birkaç gün daha kendine zaman tanıman gerekiyor bir karar verebilmen için. Bu süreçte kızın tepkisini ölç, beden dilini okumaya çalış sana nasıl davranıyor? Seni gördüğünde verdiği tepkiler hala aynı mı? Buna göre belki yüz yüze konuşmayı denersin? Eğer bir ilerisi gözükmüyorsa zaten boşuna umut besleme, üzülen sen olursun yoksa. Benim bundan yıllaarr önce platonik sevdiğim bir çocuk vardı okuldan, ve saçma sapan yaptığım şeylerde olmuştu sırf sevgimi fark etsin diye ama hiç bakmamıştı, sevgimi belki fark etmişti ama sevmedi, bir adım atmadı.. yani demem o ki.. bazen ne kadar çabalasan, zorlasanda, olmayınca olmuyor.. ama şunu unutma farklıyız, sen erkeksin, ben kızım. Belki bir şekilde Meryem’i kandırıpta gönlünü yapabilirsin?
Aynen özelden konuşmak bana görede değil. Kimseyle özelden konuşmuyorum. Dün kitaplar hakkında (gizliden) bir soru paylaştım burada, çocuğun biri diyor ki, “çok kaliteli bir konu, özelden konuşalım” ne alaka? Ve senle o kadar çok konuşmamıza rağmen bir defa dahi sözünü etmedin ve özelini burada anlattın. Fark işte. ya da şöyle bir şeyde olmuştu, burdan biri konuşuyordu, sonra sorunlarını anlatmak istedi ama herkesin bilsin istemedi diye dedi mesajlardan anlatayım, saygı duydum, mesajlara geçincede çok alakasızca sorular sormaya başlamıştı ya da konudan bağımsız şeyler demişti.. 🤦🏽♀️
Öncelikle kendi derdinmiş sorununmuş gibi ilgilenip yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim. O eczane konusu bu olaylar yaşanmadan 1 ay önce oluyor. Saçmalık ama. Sana bugün olanı diyim aramızda 2 mt var bildiğin o kapının önünde dururken gen karşısında duruyorum. Bugün gülerek telefonda konuşuyordu. Bir arkadaşım yakın bana diyor ki boş ver sen kendine düşeni yaptın hislerini belirttin açıldın şimdi artık bakma kıza umursama. Umursamayınca inan gelir dşyor. Ben bu noktayı anlamıyorum o kadar ilgi göster sevgi göster kendini yırt bir şey olmuyor umursamayınca oluyor. şu an 1 ay oldu işte platonik gibi yaptığım şey artık mecbur unutmaya çalışıyorum.
Burada biriyle özelden konuşuyordum bu kişi çok dertli sürekli derdini yazıyordu bende dinliyor yardımcı olmaya çalışıyordum. Bunu baya uzun süre dinledim çok tavsiye fikir verdim. Yardımcı oldum. İnsan bazen dinlemekten çok anlatmakta istiyor. Karşısındaki kişiden onu dinlediğini anladığını ve yardımcı olmaya çalıştığını görmek çok güzel bir şey. Bugün sende bunu gördüm daha 2-3 gündür konuşmamıza rağmen derdimi dinledin o kadar kelşmeyş okuyup zamanını ayırıp dikkatlice en iyi şekilde fikrini düşünceni belirttin yardımcı oldun. O kişi bir kere beni dinleyip böyle yapmadı. Bu yüzden çok samimi olarak söylüyorum pişman iyi ki denk gelmişiz. Böyle anlatmak içini dökmek germekten çok iyi geliyor. Normalde pek uyumam bugün iki kere uyudum yeni uyandım. şu an gayet iyiyim bunda yazın baya etkili oldu. Artık dinleyen anlayan yardımcı olmaya çalışan birini bulmak gerçekten zor. O yüzden teşekkür ederim. İyi ki tanımışım diyorum.
Öncelikle şunu söyleyeyim bende bir erkeğim ama genel olarak hemen özelden konuşup samimiyet kurmak ister erkekler. Ama ben şunu anlamıyorum hemen ya sapıkça ya da kızı canım yerine koyup kandırmaya çalışıyorlar. Umut dünyası gibi bir şey olmuş. İnsan konuşmak , dinlenmek , anlaşılmak istemesi gerekirken burada daha farklı şeylerle karşılaşabiliyoruz. Oyy rahatladım sanırım üstümden yük kalktı gibş oldu. Biraz kendime geldim sanırım. Sen niye kitap okumadın he tembellik yaptın anlat bakayım 😂🤣🤣
Bugün hatırlarsan şey demiştin erken yatıcam diye. Erken yatan ben oldu şimdi uyandım nasıl uyucam ben 😂🤣 gözlerimde gram uyku yok 🤣 yemek mi yesem acaba. Şuraya bak ben bunları yazarken hanımefendi ne güzel mışıl mışıl uyuyor ya 🤣😂
Demek canını sıkan buydu? Peki, dünkü olay yaşanmadan sen telefonda mesajlarda gülüyor muydun? Eğer, mesajlarda gülüyordunsa o zaman kızda sana inat telefonda konuşuyor gibi yapıp gülmüştür veyahut gerçekten arkadaşıyla konuşup kendisini güldürmesini söylemiş olabilir. Neden peki? Eğer sana karşı boş değilse ve senin mesajlarda güldüğünü gördüyse ki 2 metre vardı diyorsun bu çokta imkansız gibi görünmüyor, kıskanmış veyahut bozulmuş olabilir. Ve buna inat size bunu yapmış olabilir. Eğer mesajlarda gülmediysen ve buna rağmen bu olay yaşandıysa, o halde ya arkadaşıyla konuşup gülmüştür ya da erkek arkadaşıyla.. bu kızdan hayır gelir mi bilemem, sana kalmış bir şey, yukarıdaki yazdığımı ilk uygulayarak gözlemleyip ona göre yorumlayabilirsin.
Vayy sen özellerden konuşur muydun? 😂 Peki hiç karşıdaki insana kendini dinlemesini söyledin mi? Yani bunu söylemene rağmen dinlemediyse diyecek söz yok.. Nazar mı deydi ne? 😂😂 Rica ederim, sorunları bi çare bulmayı severim. İçini dökmek istersen veyahut başka derdin ya da sıkıntın varsa anlatabilirsin
Evet, şaşırdım erken uyumana sdjsd Kitap okudum günün sonlarına doğru, bi 20 sayfa kadar. Milena’ya mektupları okuyorum ve mektuplar tek taraflı olduğundan akıcı değil.. ama bırakmakta istemiyorum bu yüzden ha gayret diyorum. 💪🏼 Not: kitapları, müzikleri, dizi/film gibi şeyleri yarıda bırakmak hafıza kaybına yol açıyormuş.
İnan söylenecek herşeyi söyledim ama takıntı haline getirmiş dinlememişti. Düşün işte psikoloji dağılınca bende yorgunluktan uyumuşum. Ya bak başlama 🤣özelden çok konuştuğum yok sadece dert tasa dinliyordum 🤣 he bir tane daha dersim var birş var başımın etini yicek korkuyorum ne yapmalı 😂🤣🤣
Kaç tane güvercinin var? Ve ne gibi bir faydası dokunuyor insanoğluna? Kuş tarzı hayvanları severim ama beslemeyi anlamsız bulurum.. yani onları alıpta sarılamıyorsun, kucaklayamıyorsun falan..
10-20 adet var. Faydası şu onlar konuşamasa da beni anlar dost gibidirler. Huzur verirler onları sağlıklı gördükçe ben huzurlu olurum. Onlarla ilgilenirim herşeyiyle hemde. Benim görüşüm şu onlar emanet biz emanetçiyiz 🙏😌
Fon müziği dinleyerek hiç kitap okumamışsın ondan dolayı yabancılık çekersin. Mesela sana şöyle söyleyeyim yem vereceğim vakti Bilirler hemen yanıma gelirler. Kümese sokacağımı bilirler hemen kümese girerler beni onları bilirim takip ederim rahatsızlığı olduğunda anlarım şunun gibi düşün sen hasta olmaya meğillrnince annen baban anlamaz mı bende öyleym hemen anlar önlem alır tedavi uygularım
Hmm anladım. Evet öyle, insan anlıyor, SubhanAllah. &Yabancılık çekiyorum fon eşliğinde, sıklıkla yapsam alışılır mesela. Kitap eşliğinde bir şey yer veya içerkende o yediğim veya içtiğim şeye odaklanır, kitapta okuduklarımı anlamam mesela 😂
Ve şunu fark ettim, sen buraya görüş paylaştıktan sonra, senden sonra birkaç kişi daha görüş paylaştı? Benden habersiz soru süper soru falan mı oldu? 😅😂
Hayır, sen bu soruya görüş paylaşır paylaşmaz, böyle senden beş dakika sonra insanlarda görüşlerini paylaşmaya başladılar. Böyle 5-7 görüş gelmiştir herhalde. Soruda yeni olsa, kaç asır öncesinin sorusu
Gece neden erken uyumadın he sonra utanamazsın tabi 🤣😂 neden bende yemek yemeyi seviyorum ama biliyorum da 😂🤣 az ayarlıyım seni 😂 ne çok uyuyosun tembelsin 🤣😂😂
Uyandın sanırım hemen esprili konuşmaya başladın bakıyorum da 😂🤣sofrayı kurmaya salatayı yapmaya yardım ederiz yeri geldiğin de yemekte yaparı ne var yani 🤣😂😂
Neyseki berbere gidicem birazdan ‘ az kaçmış olurum pardon kurtulmuş ‘ 😂🤣 yeri geldiğin de derken erken gelmişsindir vaktim vardır anlamında 😂🤣 hem yardım ediyoruz yine kıymet bilinmiyor daha ne yapalım 😂🤣🤣
Berberde telefon ele alınır mı🤣 şuraya bak gidemiyoruz da he 🤣 şaka maka işlerim var berbere gidicem sonra kuşlarla ilgilenicrm duş felan sonra gelirim 😊 beraber yapılır işte tardım ederim daha ne yapalım 🤣 sohbet için teşekkür ederim ben gelince yazarım 🤣😂😂
şu an burdayım ama birazdan çıkarım. Hazır senin uykunda geçmiş uykusuz değilsin dayak yemeyelim ya da trip ya da atarr 😂🤣 sende daha ne bilmediğim özellikler vardır önlem almam lazım 🤣
Alınır tabii ki, kuaförde alınıyorda, berberde mi alınmıyor? 😂 Aynen şaka bir kenara, kolay gelsin ama sen geldiğinde ben olmayabilirim sdjsd 😂 artık trip attığımdan mı, atar attığımdan mı bilemem 😂😂 Bilirsin bizim kitabımızda baylara şiddet yoktur 😂 Ahahah bu ⚠️ tabela ile gezmek gerekir desene 😂😂
Ben almam telefonu elime 🤣 tamam sorun değil bir şekilde denk geliriz 😂🤣 aman aman gel gel kaybolma bir yere 😂🤣tribe de razı oluruz 🤣he iyi zaten de şiddet yok ama trip var onada katlanıyoruz 😂🤣 tabiki de o tabela daima var bende 🤣🤣
Dün konuşuyorduk ya dedin seni mesajlaşırken gördüyse inadına öyle yapar diye düşündüm evet gördü bşr arkadaş mesaj atmıştı ona gülmüştüm yazmıştım bende o görmüştü bugün markette karşılaştık ama ben doğal olarak yüzüne bakamıyorum hatta umursamıyor tavrı gösteriyorum çünkü reddedildik bir kere şimdi baksam ona bu sefer ne bakıyorsun dese bir şey diyemicem
“Gözler benim, istediğim yere bakarım, izin alacak değilim.” Diyebilirsin mesela.. Gördüyse dediğim gibi ya inadına yapmıştır o telefon görüşmesini, ya da yukarıda bahsettiğim şekilde.. red edilmek bence bir sebeb olmamalı.. yani seviyorsan ve istiyorsan, gözlemle bir kaç gün ve bak, belki konuşmaya çalışabilirsin..
Ona zaten bakmadan edemiyorum hani baktıkça huzur buluyorum. Gözlerim sanki kalbimin aradığı o kişiyi bulmuş gibi seviniyor. Ama o sanki ya umursamıyor ya umursamamış gibi yapıyor. Bazen düşünüyorum o yazanın ben olduğumu mu bilmiyor ama imkansız. ya da beni o arkadaşı kötüledi arkadaşı evli boşanmış çocuklu o yüzden uzak durdu. Ama bana şunu dedi cevap verme gereği duymadım. Bana karşı bir şey hissetmiyor diye düşündüm bu sefer ama neden bakıyor o zaman şimdi bakış var bakış var anlarsın hissedersin. ya da ön yargılı bilemiyorum kafam karışıyor haftada iki gün görebilme şansım oluyor şimdi 6 gün beklicem. ya da yaşı biraz küçük diyeni üniversiteye başladı ondan dolayı da olabilir 21 yaşında diye biliyorum ben 27 ama bilemedim işte
Bak ona yazarmış gibi not defterime yazdım. Birleyler o zaman o yazılanları atayım sana bu aşk mi hoşlantı mi beğeni mi yoksa gerçek sevgimi yorumlar mısın o zaman duygulanmıştım
Bak bunu o gün duygulandığım da ağlamıştım not defterine yazmıştım
Nasıl olsa görmüyorsun bende bundan istifade yüzüne bakıp söyleyemediklerimi yazayım. Ben aile kavramını hep başkalarından öğrendim. Başkalarında gördüm , başkalarından duydum ben bu hayatta yalnızca aile olmak istedim. İnan bazen diyorum iyi ki bana karşı hissin yok duygun yok. Çünkü evet kötü alışkanlığım yok İnan kötü birisi de değilim hakkımda kötü konuşan yok. Lakin benim ailem de yok. Nüfusa baktığında var. Ama o sevgiyi o duyguyu hiç görmedim. Annem melek gibi kadındır. Konuşur eder ama çalışkandır kahrımızı herşeyimizi o çeker ve zaten en zayıf yanımdır. Ablam çok cana yakındır iyidir hoştur. Ama babam ! Ne babalık gördüm nede ondan bana huzur geldi. Bugün öyle bir psikolojideyim ki pazartesi iş başıyım ama gidesim başlayasım yok. 14 yaşında babam beni ölfürmek istedi annem engel oldu ben intşhara kalkıştım Allahtan korktum. Bugün sanki boğazladı beni biri. O kadar yoruldum bunaldım ki intşharı düşünüyorum ağlamaktan yoruldum. Herkese dışardan baktığında mutluymuşum gibi davranmaktan sıkıldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Seni inan çok seviyorum. Basit bir şey değil bu sevgi. Lakin iyi ki sevmedin beni. Ben seni bu adamla nasıl tanıştırayım ben sevmezsen nasıl sevdireyim. Beni sevseydin bu adam yüzünden belki ne sorunlar çıkardı. Ben hep sevmek sevilmek istedim. Çok bir şey değil lakin hep ölümü düşünmek düştü payıma. Artık dayanamıyorum. O kadar yıprandım ki şu an kendimi öldürücem Rabbimin korkusu var. Yolum karanlık , göremiyorum artık. Eğer ki kendimi öldüremiyorsam inşAllah Rabbim eceli yollar da alır. Çünkü ecel bana gelmezse ben ona gidicem. Seni çok sevdim hemde çok. Ama bu babam varken bana ölüm sana yaşamak düşer. Boşuna dememiş Necip Fazıl ; ölüm güzel şey , budur perde ardından haber , hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber !!!
Öncelikle şunu demek isterim şimdi anlatacağım şey de çok samimiyim. Şunu bil ki ilk gördüğüm de bir elektrik almıştım senden. Bilemedim yıllar sonra bir daha olur mu bilemedim. Fakat etkilendim. Şimdi geçmişte yaşadığım bazı unutmak istediğim şeylerin korkusuyla o kadar çok mücadele ettim ki seni sevmekte korkuttu beni. Çünkü eskisi gibi içinden geçeni anlatan değil , içine atan birisi oldum. Bil ki ; hem gözlerim başkasına bakamaz oldu , hemde gönlüm bu şekilde kapanmadı kimseye. Bu gönül yıllar sonra birine ait olmak istedi. Gözlerini kaçırışın , umursamayışın, kaçışın , ben alışkın değilim böyle şeylere. Belli etmem pek ama bil ki içten yıkık dıştan sağlamım. İçimi tamir edecek tekşey sevgin. Lakin anladım ki olmaz. Sen istemiyorsun. Vardır elbet bazı nedenler. Fakat şunu bil ki kaderimiz gönlümüzü bir yazmışsa artık gözlerimiz konuşur gönlümüz dinler bu konuşmaları. Senden bir cevap beklemiyorum. Sadece bende seni sevdim ve seviyorum bunu bil istedim. Ama bu saatten sonra senin verdiğin karar doğrultusunda devam edicem. Ve birgün gelmeni beklicem. Hayatın güzelliklerle devam etsin , Rabbim yüzünden gülüşünü , gözlerinden ışığını , kalbinden hayat veren sevgini esirgemesin. Güzel bak kendine , çünkü ; çok değerlisin ….
Aşkla sevgi karışık gibi geldi bana.. ilk attığın karışık.. yani orada “sevdim” kelimesini kullanıyorsun, sonra “seviyorum” çok dramatik. Yani onun seni sevmesini istiyorsun ve bekliyorsun, sonra sevmemesini diliyorsun ve bu duruma sevinmişsin hissi veriyorsun. Birinci yazılanı sevmedim. İkinci güzel ama genel anlamda aşk ile sevgi karışık geldi bana.
Umursamazlığa vuruyor olabilir. Konuşmayı düşünmedin mi? Veyahut mektup yoluyla iletişim kurmayı? ya da ailenden veyahut yakınlarından birinin kız ya da kızın ailesi ile iletişime geçmesi? Bir erkek olarak çok opsiyonun var, ama istifade etmiyorsun.
Nedenini söyleyeyim bir yandan sevmesini istiyorum çünkü sevmenin sevilmenin ne demek olduğunu biliyorum ama bşr yandan da sevmemesini diliyorum çünkü kendimi ona göre hazırlıyorum bende şöyle bir sorun var ben eğer ki bağlanma kısmına geçersen yani vazgeçmeyecek kadar sevmeye başlarsam unutmam zor oluyor bak aldatıldığım halde 5 yola yakın sürdü bu ne kadar sürer bilemem ama şu an kendimi o seni sevmiyor umursamıyor sana karşı hissi yok diye kalbimi ikna etmeye çalışıyorum kalbim direniyor ne demek bu eğer ki kalbimi ikna edemezsem düşün ki sadece görmek bu sadece görmeyle yollar sürer unutmam ama ikna edersem kalbimi bir kaç ay sürer en fazla. Olay bu yani ben kolay kolay kimseyi sevmem o duyuları beslemem ama beslersem sevmeye başlarsam bağlanmaya başlarım bağlandığım taktirde tüm kadınlar bende ölü olur nereye baksam onu görür olurum bu yüzden bağlanma kısmında durdum. Artık kararı ona bıraktım olur ya bana yazar konuşmak ister onunla konuşur bağlanmaya başlarım ama zaman geçer hiç yazmaz engeli açmaz kendimi kandırdığını düşünürüm ve unutmaya çalışırım o yüzden karışıklık oluyor
Beklemekle olacak bir şey değil ki.. yani belkide Instagramda ki engellediği kişinin sen olduğunu bilmiyordur? Belkide biliyordur ama arkadaşı yüzünden olumsu bakıyordur? Yani düzgünce konuşmadan bilemezsin ki? Sadece kendine eziyet edersin. İyi birisin, neden olmasın? Konuşman gerek. Bu konuşma ister olumlu, ister olumsuz olsun en azından ne yapman gerektiğini bilirsin.
Beni ona karşı kötüleyen kız daima yanında birde ister istemez reddedilmişim neden zorlayayım kendimi daha küçğk hale sokayım. Dese ki daha niye zorluyorsun engel attım kendimi ifade ettim ve ters bir şey söylese ben bunaefer kızarım ya da kızarrırım ben şu an ki erkekler gibi değilim bak direk yüzüne de söylerim duygularımı ama ben bunu usulca mesaj yardımıyla ilettim cevap vermeye tenezzül etmedi. Belki o yaşananlardan dolayı. Ama benden bir şey beklemesi bence mümkün değil açılan benim duygumu söyleyen benim engelleyen o tersleyen o onun adım atması gerekmez mi eğer ki varsa içinde bir şey. Bu karışıklık olduğu için bağlanmıyorum çünkü bağlanırsam kopamam bu yüzden gün geçtikçe kendimi alıştırıyorum ama yazarsa konuşmak isterse de konuşurum ve eminim benden etkilenir. Aka işte kızların bir lafı var. Adam gibi adamlar hep sevmeyenlere denk gelir diye. Kb kendimi övmüyorum ama gerçekten düşünüyorum da sigara alkol yok karı kız ortamı yok disko bar yok karakter olarak da az şok tanıdın iyiymdir ama bize karşı bir ufak ışık da yok 😕
Artık gerçekten yoruldum kendini tamamen okumaya odaklamış onu biliyorum. Belki yaşı genç diye böyle yaşıyor bilemem. Ama inan bana düşen herşeyi yaptım ben artık ondan bekliyorum. Ya 1-2 ay daha sürer ve bu süreçte bşr adım atar ya da ben bunağreçte kalbimi ikna ederim ve bir daha da sevmem kimseyi. Çünkü her sevdiğim de ben kaybettim. Hayatımda bşr kere sevdim kaybettim aldatıldım ikinci kez sevmeye başladım bana karşı bir duygu yok. Sanırım bazen arkadaşlar kızarım ama haklı olabilirler adam gibi seversen onlar şımarır umursamazsan peşinden koşarlar der. Ama artık yoruldum ya olacak ya olmayacak. Bir ömürü de evlenmeden tek başıma yalnız yaşarım hiç değilse kendime bakabilirim yemekte biliyorum elde çamaşır da yıkamışlığım var bulaşıkta yıkamışlığım var üşengeç değilim çok şükür elimden geldiğince çırğınırım bu hayata
boş ver unutalım konuyu ben ona bıraktım adım atmayı. Sen ne yaptın bugün neler yaptın günün asıl geçti az seni dinleyeyim hep sen mi beni dinlicen. Yüzde 24 şarj var 1 saat gider az sen anlat ben dinleyeyim 🙏😊😌
Peki böyle düşünüyorsun, kızın adım atmasını bekliyorsan, ki kendin diyorsun “beklerim” diye, üzülmeyecek misin? Başka bir kızı düşünmeyeceksin? Aklımda hâlâ o olacak. Peki bu iyi bir şey mi? 1-2 ay diyorsun. 1-2 ay süre tanıyorsun ona ve sonrasında bir daha kimseyi sevmeyeceğini söylüyorsun, niye bunu kendine yapıyorsun?
Evlilik dinin yarısını kurtarır. Peygamber efendimiz ne demiş; “Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim.” O yüzden böyle düşünme bence.. Meryem olmasada, karşına elbet biri çıkacaktır seni seven, saygı gösteren, sayan,.. Meryem olmazsa, bilki kaderin değilmiş, dengin değilmiş, ucunda ölüm yok ki? Belkide kızın dış görünüşü hoşuna gitti, kızın dış görünüşüne düştün ama içi peş para etmiyordur? Bu yüzden kendine haksızlık yapma
Ya bak ben bu dünyada mal mülk para yani maddi olan dünyevi olan hiçbir şey umrumda değil. Rabbim bekar ölmek günah demiş herkesin gönlüne birini vermiş. Bak aldatıldığımda intşhara kalkıştım çünkü güzel severim çok fazla ilgi gösteririm. Daima yanında olurum daima onun derdini herşeyini dinlerim. Bşr beden de iki ruh olmak vardır. Sevgi bunu gerektirir. Ben böyleyim ama sorun şu herkese daima şana tanırım. Şimdi ona son bir şans tanıyorum. Olursa 1 ay içinde olur olmazsa yapacak bir şey yok önüme bakarım. Ben kolay sevemiyorum hani zaman lazım tanımak lazım bşr daha o şekil sever miyim bunu da bilemiyorum. Bakıcam artık. Allah büyük. Belki sevmem derim yine severim daha öncede sevmem dedim ikinci kez sevdim. Bilemem işte kesin konuşamıyorum ama şu düşüncedeyim olmuyorsa da hayırlı olan budur belki kaderimdeki başkası ve o kişi benim bu hayatımdaki cennetim olacak :
İnan insana bşr bakışımla onun her halini nasıl bşr karakter sahip olduğunu söylerim ama deşiğim gibi boş ver sen ne yaptın neler yaptın günün nasıl geçti az sen anlat ben dinleyeyim.
Öyle bir şey yok. Kimisine nasip olmuyor evlilik, olmayıncada olmuyor. Bekar ölmek günah diye bir şey yok. Peygamberimizin sünneti sadece, farz değil evlilik. Sen bilirsin, bir ay tanımak istiyorsan bir şey diyemem ama inşaAllah üzülmezsin..
Bir ay tanımak diye bir şey yok. Sadece zamana bıraktım. Eskiden takıntılı birisiydim şimdi artık zamana bırakmayı öğrendim. Bak az çok beni tanıdın. Ben şöyle örnek vereyim lisede 3 yıl 1 tl almadan okudum arkadaşlarım hep 4 dost 4 ayran verir misin derdi kantinciye neden biliyor musun bana sorsalar yer misin diye açta olsam tokum derim gururdan dolayı bu yüzden kırmadan incitmeden sormadan alırlardı gönlümü de almış olurlardı. Bende kırmadan dökmeden incitmeden sevmeye çalışırım öyle gönlünü kazanmaya çalışırım ama bana karşı adım görmüyorsam o kapıyı ona kapatır başkasına aralarım. Neyse boş ver az sen anlat dedim sustun tembellik mi yaptın he 🤣😂🤣
Anlıyorum, kimisinin hayatı zor geçiyor, kimininki normal, ama her şey imtihan.. yani benimkide kolay geçmedi.. hakkında hayırlısı olsun, ne diyeyim ama asla kötü düşünme, kalbini sevgiye kapama. Kötü düşünürsen kötüyü çekersin, pozitif düşünürsen pozitifi
Az yüzün gülsün baba diyorsun sen pozitif değilsin. Sen de anlatmak istersen seve seve dinlerim. Teşekkür ederim dinledin fikir verdin düşünceni ilettin. Kalbimi sevmeye kapatmadım daima da açık olucak ama zamana bıraktım. Her günün aynı mı cevaba bak hiç her zaman ki gibş. Ben senin her zaman ki gibi dediğin günleri bilmiyorum ki 🤣 mesela çikolata mı yedin ya da cips ya da hamburger 🤣😂🤣
Ben seni neşeli güleryüzlü konuşkan hayata bağlı enerjisi tükenmeyen olarak tanıdım. şu an güldüğünü görmüyorum hayattan kopmuş gibisin enerjini görmüyorum ve neşeli değilsin. Sen şimdi öyle olunca doğal olarak benim de modum düştü. Anlatılacak bir şey varsa anlat canın birşeye mi sıkıldı ya da canını sıkan biri mi oldu anlat sabaha kadar dinlerim
Yok artık, kimin enerjisi tükenmemişte bizimki tükenmeyecek. Boşuna dememişler karşı taraf enerjiyi alır diye.. bu yüzden hep pozitif ol, pozitif ol ki pozitif enerjiyi çek, pozitif hep seninle beraber olsun ve sürekli kendine temkinde bulun hayallerini, yapacağını, ulaşacağını falan.. modunu düşürecek bir şey yok, gerçekten.
Tamam sakin ol. Tamam modumuzu artıralım olur mu ben unuttum bugünü. Bana pozitif ol diyorsun sen olmuyorsun. Pozitiftik şeninde daima yanında olsun. Ne demiştik bencillik yok kendini de düşüneceksin. O değil de sen pilavı çok güzel yaparım demiştin değil mi 😅 hele bi anlatsana nasıl yapıyorsun 🤣 ben yerim güzelse yemeğini 🤣😂
Ben yardımcı olmak için elimi uzatıyorum. Evet belki bir değiliz ama birbirimize yardımcı olup tutunabilieiz hayata karşı değil mi. Dün sen benim yanımdaydın bugün de ben senin yanında olucam. Hissediyorum biraz kötü olduğunu. İlla başının etini mi yiyim. Az anlat içini dök seni böyle görmeye alışkın değilim.
Empati iyi yapabiliyorum. Bu yüzden hüzünlenmeni istemşyorum. Neşelen az. Gayret göster. Bir anda neden böyle oldun. Gerçekten çok durgunlaştın bende kötü oldum. Ya nerde benim tanıdığım o enerjik konuşkan başımın etini yiyen tribine razı olduğum kişi. Başımın etini ye valla razıyım şu durumda olma yeter ki
He oldu öyle. Ben mutlu olayım diye sen çabala o kadar emek ver kusuruma bakma bende çaba gösterip emek vericem ve gerçekten mutlu huzurlu olduğunu görüp bilmeden rahat etmem ben. Bizde böyleyiz hanımefendi bak bugün bendensin trip yerim başımın eti müsait daima gül başımın etini ye bol bol trip at katlanayım yeter ki içtenlikle güldüğünü huzurlu olduğunu ve şu güçsüz halini bırakıp o güçlü halini göreyim. Sen gül ben hemen enerjimi toplarım 😌🙏😅
Bende empati özelliği var demiştim. Konuştuğum kişiye göre modum düşer artar yani kendimi onun yerine koyabiliyorum durum böyle olunca bende kötü oluyorum ve inan kimse beni böyle dinleyip böyle anlayıp böyle yardımcı olmaya çalışmadı şimdş sende bunları görünce ihanet mi edilir hayır tabiki ben kötüyken sen destek oldun bende destek olmak istiyorum yoksa nerede kalır insanlığımız adamlığımız. Sen o desteği benden esirgemedin bende desteğimi esirgemem. Gülmen için elimden geleni yaparım
Estağfurullah. Mutlaka dinleyip yardımcı olmaya çalışmışlardır. Hayat bu, her zaman gülecek değiliz ya.. arada oluyor sadece, hüzünleniyorum. Bazen kendi canım üzüyorum, bazen öyle hüzünleniyorum. Öyle yani, bir şey yok. Bazen anlık sürer, bazen yarım gün, bazen günlerce..
O zaman bazen anlık o desteği veririm bazen yarım gün bazen günlerce. Bak onca şey yaşıyoruz hayat çok zor şartlar altında bizi sınıyor ama buna rağmen hayata tutunmuyor muyuz. Hemen hafta daha ben intihar edecekken bak bugün yaşıyorum nefes alacak günlerim varmış. Seninle tanışmak varmış , şimdi baba pozitif olmayı öğreten senden pozitif olmanı bekliyorum ve ikizleri bilirsin keçi inadı var bizde. Ben islamsam eğer senin bugün huzurlu mutlu ve tebessüm ederek uyuman için elimden geleni yapıcam. Alışık değilim bu haline ve insanız gülmeliyiz hiç değilse şu hayatın inadına gülmeliyiz. Sana gülmek yakışıyor böyle hüzünlenmek değil !!!
İntihar çözüm değil, intihar ederek asıl gerçek hayata gözlerini açmış oluyorsun. Geri dönüşü olmayan bir yol. Bu yüzden her anı güzel ve iyi değerlendirmek gerek. (Daha çok islam’i anlamda söylüyorum) İntihar ederek kendine etmiş olursun. İkizleri bilmem. İkizlerin inadı varsa, benimde inadım müthiştir.. emin ol herkese gülmek yakışıyor, ama bazen gülemiyor insan. Neyse..
İnatta benimle yarışamazsın ama ben işte değer verdim mi kıyamadığım için inadımdan vazgeçerim. O herkesin içinde sende varsın ve sende gülmelisin. Tabiki intihar çözüm değil. Ama o gün boğuluyırdum resmen çok kötü olmuştum. İnadın müthiş ise inadına gül. Hadi biraz gül. İnan şu halinden biraz da olsa kurtulalım oda biraz da olsa gül ısrar ediyorum lütfen !!
Sen çok duygusal bir insansın biliyor musun. Belki dışın çok güçlü ama için küçük çocuk gibi. Böyle hemen krılıp incinebiliyorsun. Bunu çok hissettirdin. Bu güzel bir özellik lakin kadınsın ve gülmek en çok kadınlara yakışır ve onların hakkıdır. Hakkın olanı al ! Ve gül de ne kadar yakıştığına bakayım. Senin şu aldığın gözlüklerinle 🤣🤣😂
Uyumuş veya uyuyakalmış olabilirsin. Umarım sabaha enerjik mutlu ve huzurlu uyanırsın. Bu halini sana hiç yakıştıramadım ben seni güçlü ve daima pozitif tanıdım hepte öyle görmek isterim. İnşAllah bu halini hemen atlatırsın. İçine atıyorsun bende öyleydim ve inan iyi gelmiyor ama seni anlayışla karşılıyorum. Dediğim gibi iyi ol olur mu çünkü sen bunu fazlasıyla hak ediyorsun. İyi birisin hemde fazla iyi. Bu yüzden hakkın olan gülümsemeyi yüzünden eksik etme 🙏😊
Uyudun sanırım inşAllah sabaha gükeryüzlü şekilde neşe dolu halinle uyanırsın. Güzel uykular , tatlı rüyalar , Rabbim hüznünü içinden söküp atsın , yerine bir daha o hale getirmeyecek kadar neşe koysun. Mutlu huzurlu geceler , bende yatıyorum sabah malum erken kalkıcam seni de inşAllah sabah mutlu görücem 🙏🙏😊
Ne yapayım yemek yemeği seviyorum 🤣sende annem gibi başlama 🤣hastaneyi sevmiyorum kokusu kötü ediyor beni serum sevmem tadı yok bşr kere 🤣 o değilde sütlaç olsa da off off 🤣🤣
Ya sen ellerinle yapacaksın ev mantısı yicez🤣😂 hem dışarının mantısı güzel olmaz hemde sen gönül alıyorsun ben mi alıyorum 🤣 sana ben sevdiğin başka bir şey ısmarlarım🤣 mantığı benim canım çekti 🤣😂
He yarım tencere makarna yedim şimdi fasülye kavurma yiyorum 🤣😂 spor yapıyorum ya onun da etkisi var 🤣 iştahlıyım ne yapayım yemeyim mi 🤣 hahaha benim canım pizza çekmez ki ev yemeği hastasıyım ben 🤣😂
Nee? Yarım tencere makarna mı? 🤯 Yarım tencere makarna yetmedi, üzerine fasülye kavurma mı yiyorsun? 🤯 Sporu bırak bence, sen sadece yediklerini eritiyorsun 😂
Annem gibi konuşmayı bırak lütfen 🤣😂 ya genelde çocukları yemiyor diye şikayet ederler ben ne güzel yiyorum işte 🤣😂 yok spor yaparak sağlıklı kalırım şimdş tavuk göğsü alıcam yarından itibaren ekmeği tamamen kesicem ve karbonhidratlı yemekleri az yicem 🤣😂 ya bari sen destek çık bana ye erkek dediğin yemeli de 🤣😂
Keşke yemekle kalsan, ne var ne yok silip süpürüyorsun. Evdekilerine yazık 😂😂 He he ekmeği kesicek ve karbonhidratlı yemekleri az yiyecekmiş.. sen şimdi makarnayıda ekmekle yiyorsundur 😂
Dilinin bağı çözüldü bakıyorum da 😒yoo çöpe gideceğine yiyorum 🤣😒ekmek yemiyorum ki ben pek 🤣 bari sen yapma dedik bizi herşeyi yer gibş anlatıyorsun maşAllah 😒 azcuk yiyorum ben oysa 😒 hem mesela bazen canım çeker sorarım lahmacun yiyen var mı diye 10 tane kendime söylerim onlara da söylerim 😒 aöa artık yemiyorum tamamiyle ev yemeği doğal ve düzgünce besleniyorum sağlığa dikkat ediyorum 😒😒🤣
Görende göbekli 100 kilo sanacak beni 😒😒 bak gerçekten ideal yiyorum sabah kahvaltı 3 haşlama yumurta öğlen tavuk göğsü bir tane akşam da 3 tabak yemek bu kadar 😒😒 artık yemiyorum lahmacun felan sağlık için dikkat ediyorum hem yiyorum ama kilo yok fitim 😒😒
İdareli yiyorum işte hem senin yerinde olsa ye tabi erkek dediğin yicek derdim 🤣 güç kuvvet lazım bize daima. Sonra sporda ne yapıcam ağırlık kaldırıyoruz sonuçta 🤣
Hahaha kolay mı 🤣😂 senin ağırlığına yakın ağırlık bunlar sen kendini kaldırabiliyor musun 🤣😂 alın teri döküyoruz biz 🤣 hem deli gibi yağ yakıyorum 82 kiloyum gayet şyi 😂🤣
Kalbin temizmiş şu an burada lahmacun var adam satıyordu yeni gitti 🤣😂 soğan domates anlarım da mayonez ne ya 😂🤣 İskender ısmarlayayım😂🤣 beraber yeriz 😂🤣
Evet attırmam. Benim yapım öyle zaten. Benim görüşümde kadın hesap ödemez. Ben ablamla bile dışarı çıktığımda bazen ben ısmarlarım der hayır derim taki bazen ben ısmarlamazsam o zaman çıkmayalımmdışarınyapar öyle anca. Çünkü bana ters ben elimden geldiğince kadının elini cebine attırmam. Ayıp benim görüşüm de
O saçmalık zaten. Ben böyle büyüdüm. Kadın narindir bizlere emanettir. Ben ödetmem elimden geldiğince yoksa param bununderğm dışarı çıkmayız ama sohbet ederim parkta otururum yine vakit geçiririm
Adlında taktir edilecek şey değil olması gereken bir şey ama günümüzde öyle bir duruma geldik ki olması yapılması gereken şeyler artık taktir ediliyor. Erkeklerde değişti kadınlar da. Kimi kadınlar da gerçekten böyle şeyleri önemsemeyip ne yerseme bakıyor bu yüzden de düzgün kadınlar da laf yiyor. boş ver ben ısmarlarım sana 😂🤣🤣
İyi bari bugün iyi gördüm seni sendim gerçekten. Valla mutlu oldum bugün keyfin yerinde olarak gördüm. İyi seni böyle gülerken sevinçliyim gördüm ya keyfim yerinde 🤣😂 lahmacundan başka sevdiğin varsa söyle aklımda bulunsun ısmarlarım sana bi kilo aldırayım 🤣😂😂
İşte böyle düşünceğin için. Şimdi biz baya konuştuk 400 gik yorum var sohbete dahil olmak veya direk sohbet etmek ister. Böylelerini de çok gördüm. Bak şu an konuşmamız da 300 ü geçti bazı erkeklerde tartışma konusu açarak muhabbet etmeye çalışırlar. Benim düşüncem bu belki tartışmak isteyip sohbete bağlamaya çalışıyor konuyu. Cevap verirse görürüz. Ama sen canını sıkma umursama hiç değmeyecek insanlar için üzülmeye değmez. Can sıkmaya değmez
Cevap verse, şimdiye kadar vermiş olması gerekiyordu bence.. ama canımı sıkmıyorum, banane, ne düşünüyorsa düşünsün, o öyle düşündü ve dedi diye öyle olacak ya da öyleyim diye bir şey yok. Sağol
Dediğim gibi boş ver. Bak şimdiden sinirlendin gibi. İstersen gerekirse araya girerim derdi neymiş öğrenirim. Sen boş ver gülmene eğlenmene bak. Şurada iki kelam ediyoruz kimsenin dert arkadaşımın canını sıkmasına müsade etmem. Bu yüzden can sıkmak yok seni öyle görürsem bak ben trip atarım 🤣😂😂
Zaten bana trip atmak yakışmaz 🤣😂 ee hiperaktif bir karakterim burcum ikizler 🤣 ondan dolayı böyle belki de herkes korkuyor burcumdan 🤣Allahtan yükselen aslan inceledim doğum saatinde güneşten etkilenme olmuş yani aslandan da yetenek almışım 😂🤣 ikisinin bağından ben oluşmuşum 🤣😂😂 bir anda kötüyken bir anda pozitif olabiliyorum 🤣😂
Yok ya, fark etmiyor ne okusam aynı yavaşlıkta. Milena’ya mektupları okuyorum şimdi, yavaş okuyorum. Bi başka kitaba geçmek istiyorum. (sıkıcı olduğundan değil, birçok okunmamış kitabım olduğundan ve sabırsızlıktan)
o bir süre sonra geçiyor. evimde fazlaca ve merak ettiğim onlarca kitap var. hatta bir kaç tanesini feda ettim JRR için ama ömür yettiği yere kadar oku işte :)
J. J. R. Tolkien için mi, yoksa? Ara sıra geçiyor, ara sıra sabırsızlanıyorum falan ahaha, bakalım hayırlısı ve evet dediğiniz gibi ömür yettiğince okumak gerek 🥹
amın tskler devam edıyorum sımdı yasım 30 balık hapı kullanıyorum yenı bıl dıl ögrenmek ıcın :) yanlıs bıldıgımız cok dogru var sut yerıne cay ıcırılmelı cocuklara en fazla boyları kısa olur ama zekası ıyı olur irlandada anaokulundakı cocuklara cay verıyorlar sut yerıne mesela :)
İrlandada çocuklara süt yerine çay verildiğini bilmiyordum. Sağlıklı değil ki.. belki yeşil çay, ya da meyveli çay veriliyordur? İn sha Allah öğrenirsin, hangi dil bu arada?
mesela bır kagıt al önune 3 kelıme bul sabah bunu aksama kadar aklında tekrar et sonra kagıda yaz sonra öbur gun bır 3 kelıme daha ezberle aksama kadar ertesı gun ılk ezberledıgın kelımelerı tekrar et beynıne dejavu etkısı yaratıyorsun aktıf hafızanı kullanıyor kalıcı olarak ögrenıyorsun yanı 1 ayda 300 kelıme ezberle zateen akıcı konusursun :) ben 10 kelıme ezberleyebılıyorum bır gunde senın kapasitene kalmıs bırsey
evet yetersız kalır e vıtamı genelde hormanları etkılıyor balık yagı ve cevız en ıyısı bırde karbonhıdratı azalt zaten beynının tamamı kulllanıyorsun daha ıyı hafızan oluyor dene bence :)
Orası öyle tabii, her insan vücudu farklıdır, bi sen iyi tanırsın ve bu yüzden bazen aldırış etmemek gerekiyor doktorların dediklerini ama çok fazlada kaçırmamak gerek hani 😅