İçten kitap okuma hızınız nasıl?

Ben lise 4 e kadar hiç kitap okumadım. Yani tam olarak okumadım mesela bir romanı yarıda bırakmak alışkanlığım haline gelmis bitirmemek icin caba sarf etmezdim. Diyeceksiniz ki neden lise 4 te başladın okumaya YGS için... Paragraflardan nefret ederdim ve çözemezdim bende kitap okuyarak okumamı ve okuma hızımı arttırdım, paragraf sorularını çözebiliyor gibi hissediyordum ve hayal kıriklığını YGS de yasadım... çok ağır bir sınavdı çelişki icinde kaldım okurken ve başaramadım.-Merak edenler için türkçe 12 doğru , 10 yanlış- Ve bende hırs yaptım daha fazla kitap okumaya karar verdim ancak bir sorunlar karşılaştım. İçimden okurken yavaş okuduğm hissine kapılma. Normal mi degil mi arastırdım bir sonuca varamadım som ćare siz degilsiniz ama yinede bir fikrinizi alayım dedim. Bu arada yabancı dizi izliyorum alt yazılı tabi yararını gördüm gerćekten :) Bu uzun yazıyı yazmamın sebebi rahat yorum yapmanız... Ben içimden kitap okurken yavaş okuyorum hissine kapılıp hızlı okumaya başlıyorun haliyle yanliş okudugum kelime olunca geri dönüsler yapıp tekrar yavas okuyorum sizce bu sorunumu nasıl giderebilrim? Tavsiyeleriniz neler? Siz nasıl okuyorsunuz?
İçten kitap okuma hızınız nasıl?