Artık içinde argo ve küfür olmayan çok az mizah işi var. Sizce mizahta argo olmazsa olmaz mı?

Temeli argoya bağlı mizahtan hoşlanmıyorum. Mülahaza edilememiş boşlukları bu şekilde doldurmaya çabalıyorlar genelde.
Uç temsilleri olabilir lakin benim için olmasa daha iyi olur.
Aslında mizahın tamamı argodan oluşursa sokak jargonundan başka bir şey olmuyor bu da insana kapak tadı veriyor. Fakat mizahın içine inceden biraz argo yüklenirse o zaman da çok daha tatlı oluyor bunun ayarını iyi ayarlamak lazım ölçüyü kaçırmadan.
Bazıları mizahta argoyu o kadar çok abartıyor ki, hiç hoş olmuyor aslında. Argonun yerini daha temiz kelimelerle doldurabilinir. Bu da yetenek işi ve herkeste bulunmuyor maalesef.
Gerçek mizahta argo yoktur bana göre. Seviye olarak eksik kalan argo ve cinselliği malzeme olarak kullanıyor ve igrendiriyor.
Teşekkür ederim.😊🌿
Rica ederim 🦋
Cevap
16Cevap
bazen olabilir ama sürekli değil
herkes bunu başaramıyor maalesef
ancak mizah ve argo en azından bizde iç içe geçmiş durumda gibi..
İçinde argo ve küfür bulunmadan espri/mizah yapılabiliyor. Çokça denk geliyorum.
Argo da yerine göre daha komik kılıyor.
Mizahta argo olmak zorunda değil olduğunda da gülüp geçmek gerek polemik yaratmaya gerek yok
Kimi tercih edip seviyorsun mizahta
Argo olmadan mizah işini öyle herkes beceremiyor ama aslında daha başarılı, daha iyi.
Yoo argo olmadan da çok güzel mizah yapılıyor
Argo karışımı mizahtan çok hoşlanmıyorum. Dozunda olursa pek batmaz kulağıma o kadar.
Argosuz mizah yapabilmek ayrıca bir kabiliyettir yapabilene. Elbette olur.
Hayır beynini kullana çok güzel yapabilir küfür etmeden de
Argo olmadan da mizah olur da şöyle; tabiri caizse argosuz mizah ön sevişmesiz seks gibi ya😂
Argosuzda gayet kaliteli mizah olur diye düşünüyorum..
Sanmıyorum. Argosuz eğlendiren mizah kaliteli mizahtır
anlaşılmayınca bu sefer işin içine argo katmak gerekiyor
Sanat'i bozdular desek daha dogru olmaz mi @leyya_gs? :)
Maalesef var. Oluyo yani. İzahı olmayan şeylerin mizahi yapılıyor
Argo mizahta kolaya kaçmaktır.
Mizahta her şey olur mizah yani bu
Bence olur da argolu da komik buluyorum
O tarz mizahlardan hoşlanmıyorum
dogallık katıyor
Argo hayatın bir parçası.
Argo olmayan mizah hepsinden daha iyi...
doğaçlama türü ne güzel işte
olmaz
Argo olmadanda mizah yapılır
Olmaz
Değil sanki
Bazen 😅😅
Olur neden olmasın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?