Sizce entellektüel insanların az sevilmesinin nedeni nedir?

Sizce entellektüel insanların az sevilmesinin nedeni nedir?

Öncelikle birazdan buraya tek "l" harfi ile yazılması gerektiğini söyleyenler üşüşebilir.
Sorunuzun cevabına gelince: Entelektüel insan birçok şeyi bildiği gibi insanların iç yüzünü de bir şekilde filmlerden, kitaplardan bilir. İnsanlığın karanlık tarafından kültürel nesnelere kaçar. Hal böyle olunca soğuk bir imaj verir ama sapyoseksüelizm diye de bir kavram boşuna çıkmamış. Bazı insanların tercihidir bu.
Çünkü kolay kolay anlaşılamıyorlar bizim insanımıza düz mantık insanlar gerekli ki onların halinden tavrından ve düşüncelerinden anlayabilsinler
Cevap
11Cevap
Çünkü yakışıklı değillerdir
Her değer her yerde aynı ilgiyi görmez. Sen aklı fikri karnını nasıl doyuracağı ve ailesine nasıl bakacağı düşünceleriyle dolu bir memlekette bunu soruyorsun mesela. Görmez. Zor yani... 😂
Çünkü entel insanlarla konusmaya kapasiteleri yetmez ve dışlarlar onu dogal olarak
Az ilgi görmez, ilgisini çekmek zordur. Bilgili insanı etkilemek kolay bişey değil doğal olarak
Guzel soru tebrikler, evet ben galiba bundan evde kaldim. Nerde serseri var onlar hep evli.
Türkiye’yi zeki pozitif ülkeye yararlı bir insanı barındıramıyor çünkü
Bir çoğu tepeden bakan ukala tipler olduğundan olabilir
Dünyaya farklı bir gözlükle bakıyorlar çünkü aslında daha çok ilgi çekici ya 😅
Soğuklar çünkü. Kendini entelektüel sananlarda var ayrıca :D
Pek alışıldık olunmadığı için olabilir ama benim ilgimi çekiyor şahsen
Ünlü bir oyuncu olsa hem efendi hem kültürlü der övgüye boğar insanlar
Öyle bisey mi varmış belki soğuk gozukuyolarsa ondandır da daha ilgi cekici olmasi gerekmez mi normalde?
Entelektüel insanların kendilerine has egoları olduğu için diğer insanlara karşı itici geliyorlar
diğer insanlardan farklı olduğu için
Aptal insanlar daha çok çünkü aptallar kendi gibi olanları sever
Hiç entelektüel görmedim.
"Entelektüel" şeklinde yazılır.
Entelektüel olmayanların egosu :)
Ego iyimiiiii
Çünkü ukala gözüküyor ve bu itici
Çekici gelmiyor
Ego turnusolu oldukları için olabilir 😃
Skici oldukları için
Piyano çalıyorum, sinema tv okuyorum tiyatro sahnesine çıktım ben mi sıkıcıyım sen mi? Birçok insandan daha renkli geçiyor kendimce. Bu algı neden var? Bence kapasiteniz yetmiyor.
Ayrıca sosyal hayatla ilgili birçok konuda bilgimiz olduğu için birçok mesele hakkında sohbet edebiliyoruz yani bildiğin eğlenceli insanlarız sohbetimiz iyidir.
@Yenihesapp piyano mu 🤦🏻♂️ Okurken bile sıkıldım ama sizin entellektüel olduğunuzu kim söyledi ki 🤪 hangi piyano bu hazzı verir https://youtu.be/h8ZKRPdKFHQ
Kaslar beyni yendi
düştüm ben bayılırım
Anlaşılmamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?