arkeofili.com/.../
Buradan okuyup öğrenebilirsiniz. Daha çok el sıkışalım🌝🌝🌝

El sıkışma adabı nereden geliyor acaba diye bugün Ulusal Atina Arkeoloji Müzesini gezerken epeyce düşündüm. Sizce nereden geliyor?
biraz araştırdım. denilebilir ki, elde silah yok, barış var. yani uzatılan elde silah olmadığına göre, barış için uzatılıyordur.
bana kalırsa insan neredeyse çoğu fiilsel eylemlerini elleriyle yaptığı için, böyle kutsal bir şeyin, bir geçerliliği de olmalı
Çok teşrkkürler
Dextrarum iunctio deniyo buna helen roma entruks dönemine ait sevgi dostluk ve barış paylaşımı deniyomuş o dönemlerde. Bizim ikonografimizde ise yani hristiyanlarin sağ el buluşunca evliliğe bağlılığa işaret eder sıradan tokalaşma demeyiz. Bilgime göre islam kültüründen sonra osmanlı döneminde hatir gönül almak için el sıkılırmış musafaha mı neydi arapçasi unuttum
Teşekkürler🌛🌛🌛
Linki incelicem sanada teşekkür soru çok iyi en azından düşündürmeye teşvik ediyo
Rica ederim. İyi geceler😊😊😊
MÖ 2000 yıllarına dayanıyor insanlar ellerinde silah olmadığını elinin boş olduğunu göstermek için sağ el avucunu açıyor sonra da evrilerek tokalaşmaya dönüyor. aynı kadeh tokuşturmak gibi
Çok teşekkürler😊😊😊
detaylı bilgi için anadolu medeniyetleri müzesine bekleriz :D böyle bir sürü cool bilgi var
MÖ 2000'li yıllardan çok daha eski bir tarihi var el sıkışmanın. Taa Antik helen dönemine uzanıyor. MÖ 9. Yy dan bile eski. Teşekkür ederim davetin için.
ama canımın içi MÖ 2000 daha eski oluyor MÖ 900 den :D
çünkü tarih cetveli 0 dan iki yöne de artarak gidiyor ya
Aa pardon pardon ben onu 200 diye okumuşum. Arkeofili de babillilerin el sıkışmasını mö 9. Yy olarak gösteriyordu. Antik helen çok çok çok daha eski
Zaten Anadoluda da Antik helen her yer
2000lerde düşmanca tavır olmadığını belirtmek için kullanılıyor diye biliyorum
900lerde anlaşma üzerine kullanılmaya başlıyor
MS 1600lerde sportmenlikten tut selamlaşma şekline dönüşüp günümüze evriliyor.
ayrıca çok fazla çeşidi var
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Yunanistanda şunu fark ettim ki metro istasyonlarında bile tarihi eserler sergileniyor ve tarihe, sanata, arkeolojiye fazlasıyla önem veriliyor. Halen bazı yerlerde kazı çalışmaları devam ediyor ve her geçen gün yeni bir şey bulunuyor. Pozitif bilimler sayesinde insanlar evrenle ilgili soruların ve sorunların kaynağının bulunabileceğini ve Tanrıya inanmanın eski çağlarda kaldığına inanıyorlar.
yeniden bir rönesas gibi çok güzelmiş tanrıya inanma bazında bilemiyorum lakin dinleri takip etme konusunda kesinlikle öyledir bana göre.
bizde de müzelerde sergileniyor sadece. birkaç tanesini satın almak için çok uğraştım ama müze müdürleri çok katı bu konuda
E tabii ki onlar Türkiyenin sonuçta öyle herkese hatta kimseye satmazlar.
hayırrr satıyorlar hemde komik fiyatlara sadece ben önemli biri olmadığım için bana satılmıyor
Vay be satılıyor demek
evet müze müdürünün yetkisinde böyle şeyler. mesela sana altın bir hançeri satıyor oraya bire bir replikasını koyduruyor. ben de hitit medeniyetini çok seviyorum, onların o zamanki hassasiyetleri ve düşünce yapıları sorun çözme yetenekleri vee en önemlisi de zanaatkarlıkları çok hoşuma gidiyor
Ben pontus hayranıyım.
Bir soru sordum ama kızlar maalesef cevap vermedi.
cidden mi neden? yunanca konuşan iranlılar ve latince konuşan makedonyalıların oluşturduğu kültür?
Sorum burada kızlar için özeldi. 😞😞😞
Ama cevap veren olmadı.
Kızlar, Antik Helen kadınları gibi giyinmek ister miydiniz? ↗
bahsettiğin soru buysa erkekler de pek cevap vermemiş
Hayır pontus gerçek antik yunan kolonisi olan bir bölgedir.
erkeklere sormadım ki
hmm ben onu bilmiyorum pontus imparatorluğunu biliyorum orta karadenizdeki
evet kızlar pek cevap vermemiş. ben de tam bugün benzer bir konu hakkında düşünmüştüm biliyor musun, sabah kravatımı takarken neden fes takmıyoruz diye bir sorgulamayla başlayıp tüm kıyafet paradigmalarını sorgulandım
evet benim bahsettiğim pontus ta bu. Pontus' iran saldırıları olmuştur ve hatta makedonlar da gelmiştir bölgeye fakat çok çok eskiden antik yunan kolonileri antik yunanistandan pontusa gelip yerleşmişlerdir. karadenizin adı mavri thallassa dır. thallasa yunanca deniz manasındadır pontos ise karadeniz bölgesini isimlendirmek için antik yunan tarafından verilmiş isimdir. Sİnoplu Diyojen Antik yunan filozofudur ve Sinoptan Atinaya sürgün edilmiştir.
bilmiyordum ama bizden önceki hali çok karışıkmış bu bölgenin
Sizin mesleğiniz nedir?
tasarımcıyım. sen ne işle meşgulsun ve yurtdışındasın değil mi?
Ben öğrenciyim evet şimdilik
direkt belli oluyor zaten
Ne belli oluyor?
yurt dışı
Evet
evet
Yaşınız kaç?
28 profil bilgilerim doğru
Cevap
1Cevap
Anlaşılan insanlığın varlığından beri süregelen bir alışkanlık, belki de içgüdüsel olarak ortaya çıkmıştır
Belki de😊😊😊
Türkler'e sonradan geçtiğini biliyorum.
Evet ben de öyle öğrendim. Antik Yunandan başlamış bu hareket
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?