İnsanların bedenlerine yaptırdığı dövmeler o kişinin kültür yapısını, nasıl bir kültüre sahip olduğunu temsil eder mi?

İnsanların bedenlerine yaptırdığı dövmeler o kişinin kültür yapısını, nasıl bir kültüre sahip olduğunu temsil eder mi?

Etmez bence ben hiç öyle kültürünü temsil etsin diye yapılan dövmeler görmedim illaki vardır bazı insanlarda ama genellikle kuş ne bileyim gül ya da yabancı dille yazılıyor her şey millet kültüre değil istediğine bakıyor.
Cevap
12Cevap
Edebilir bence
Sanmıyorum yine de bir deneyelim; bende kelebek, Zülfü , kalp var. Kültürümden ne anladın hadi anlat bana ,))
Hiç bir şey anlamadım :))
O zaman cevabımız belli oldu; hayır dövme kültürü temsil etmez 😃
Ama sadece sizin dövmelerinizden yola çıkmamak gerekiyor. Örneğin bende zülfikar var, o az çok benim nasıl bir kültüre sahip olduğumu ifade eder. Etmez mi? 🙄😂
Evet orada azıcık fire vermişiz') ama yinede etmez çünkü o bir kültürden ziyade inanç , yani inancımızın kültürü
boynumu kaplayan ve omzuma doğru ilerleyen bir dövme yaptırmak istiyorum sence kültür yapım nedir?
Soru yoruma açık bir soru. Ben dövmelerin kültürleri temsil ettiğini savunmadım. Sadece sizlerin görüşlerini merak ettiğim için sordum. :))
Genellikle temsiz eder yani "canım anam" dövmesiyle kodern bi dövme bir olmaz. Ama günümuzde insanlar oldukları gibi degil olmak istedikleri için davrandığı için cok da fikir vermez gibi
Olabilir belki.
Şimdi kolunun tamamını dövme ile kaplayan biri hakkında çok da iyi şeyler düşünmem açıkçası.
Daha çok estetik anlayisini ortaya koyar bence
Bence kültür değilde;yaptirdigi dövmeye göre kişinin zevki vs. o tarzı belli olabilir 🤔
eder, düşük entelektüel birikime sahip insanlar genellikle ya dini dövmelerden yana kullanırlar haklarını kimine bakarsın zülfikar yaptırır kimine bakarsın hilal yaptırmış garip garip insanlar gördü bu gözler beyoğlunun sokaklarında
Tam temsil eder diyemeyeceğim ama yine de birazdım bir şeyleri belli eder
hayır alakası yok
Etmez zevkini temsil eder
Kendine ait fikirler çıkarabilirsiniz
Eder tabikide
Edebilir
sanmam
Bilemicem
Edebilir
Etmez hayır
Hayır etmez
Fotodaki gibiyse 10 numara