Çizim gerçek 14 yy da çizilmiş.
14 yüzyılda çizilmiş şeytan betimlemesi rastgele mi çizilmiş ? Yoksa işaret mi?
Çizim gerçek 14 yy da çizilmiş.

14. yy'dan kalma bir kitapta böyle bir şeytan tasviri yapılmış olması gerçekten inanılmaz!
edit: Kitab'el bulhan'dan değildir bu tasvir.
tasvir metali-ül saadet ve yenabi-ül siyadet kitabındandır.
https://tr.pinterest.com/bykaknc/matali-%C3%BCl-saadet-defterleri-book-of-felicity/
Arkeoloji Tarihi sayfası alıntısıdır 😁
Çizimi yapan kişinin hangi duygularla çizdiğini bilemeyiz. Belki sadece çizmek için çizilen bir resimdir. Belkide gerçekten şeytanı simgeleyen bir çizimdir. Ben şahsen şeytanın bu tarz resimlerde ki gibi boynuzlu biri olduğunu düşünmüyorum. 😊
Kopya edilmiş antik yunan ayni zamanda mezapotamya menşelidir bu 14yy ait tipik halk hikayelerinin birleştirilmiş kitabi iyilik kötülük toplumun beyin haznesinde boynuzdur kanattir uçan atlardir olduğu için kesin iblis tasviri denemez ortacağ d. ve orta doğu medeniyetine bakilsa neler neler çıkar zengin kültüre sahip mezopotamya özellikle hristiyan tarikatlarına ait çizilmiş tasvirler çoktur
İzmir müzesinde bir lahitte de ilginç şekiller vardı. Keçi ayaklı melek ya da kuş çizimi vardı.
Ayrım Gaziantep’te mozaik müzesinde bir mozaikte de şeytanı andıran mozaik çizimleri vardı.
Bunlar sadece şeytanilerin görünümleri tamamen şeytanın kendisi değil.
Aslında sorumdaki amaç bu şeytan çiziminin ağız, göz, üst dudak, bıyık bölümü adamın birine çok benziyor 😁😂
Tasvir diyoruz zaten mümkün mü ruhanî varlığın görülerek çizilmesi toplumun estetik algısı neden kötülük boynuzlu bi iblisi andirirken iyilik kanatli bir meleği imgeliyo? saçmalık. Bahsettigin kişiyi gec anladım dudak yapisi evet andiriyo
Eyvallah 😊😊
Yalnız meleklerin kanatlı oluşları İslam’da hadisler yoluyla bilinen bir durum. Nurlu/ışıklı varlıklar. İsim öncesi dinlerde de bilinen bir durumdur. Yani gerçek/hakikat değişmez. Dolayısı ile insanların algısından kaynaklı bür durum değildir yani.
Aslında bu varlıkların görünümlerinin nedeni ile çok güzel bir yazı okumuştum kalp gözü açık, maneviyatı yüksek, ilim sahibi genç bir arkadaşın ama dilim dönmez tam anlatmaya. Kısaca özet geçerek anlatmaya çalışayım onların enerji yapısı nedeniyle öyle olduklarını yazmıştı.
Fatır 35/1 kısmında 3er 4er kanatlı der evet semavî dinine mensupsaniz sizde kanat ben hristiyanim bizim melek imgemiz kuştur musevilikte bambaşka
Merak ettim uygun zamanda araştırayım 😇
Cevap
1Cevap
İşaret olabilir
Bulhan dan değil ditosu ama sanırım aynısı da orada vardı yanlış mı hatırlıyorum. Bu arada 14. Yy dan eski bu
Bilgim yok Arkeoloji Tarihi sayfasından alıntıladım.
Böyle resimlere bakınca korkuyorum ama bir gerçeklik vardır bence.
Geçenlerde bir kiliseye gittim.
Değişik böyle semboller vardı
O gece korkuttular yani korkuyorum ben ya
Çok da özel bir cizim değil her boynuza şeytan damgası
kıyamet alameti şeytanın varlıgı hep biliniyordu tipi de?
birine çok benziyo da söylersem hapise girerim
Sonunda sorumu anlayan biri çıktı 😁😁
biz şeytan diyoruz da kimse inanmıyo millet kaç yüzyıl önce çizmiş işte😂😂
Ben Deccal diyorum ve inanıyorım 😊
Abi şeytan diye bir şey yoooookk 😅😅
Eski manitama benziyo
Rastgele
Yazar mısın bana
@Adamlikfarki kimsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?