“Rabbin meleklere demişti ki: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın!"
Bütün melekler toptan secde ettiler. Yalnız İblis secde etmedi. O büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu.
Allah, 'Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin?' dedi. İblis: 'Ben ondan üstünüm! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.' dedi.”
Peki Sezen Aksu, İLK İNSAN ve İLK PEYGAMBER olan Hz. Adem'e (as) ne diyor? "Selam söyleyin o cahile Havva ile Ademe.."
Şimdi siz söyleyin kim üstün? İblis mi Sezen Aksu mu?#Vesselam
İlk sorum Allah neden birden bire çamurdan insan yaratma gereği duydu ikinci sorum meleklerin hür iradesi yokken birden bire şeytan nasıl böyle bir irade ortaya koyabildi. üçüncü sorum sonsuz gücü herşeye yeten Allah karşısında bu cesaret nasıl gelebildi şeytana
1) Allah, değil çamurdan insana, hiçbir şeye ihtiyaç duymaz. Melekler Nur'dan, şeytan ve cinniler ateşten, insan ise topraktan yaratılmıştır. Bunun hikmeti, çeşitliliktir..
Yani bir Sanatkâr, sanat icra ederken ihtiyaç duyduğundan değil, yapmak istediğinden sanat icra eder..
2) Meleklerin de cuzi iradeleri vardır ancak sınırlıdır.. Fakat, iblis bir cinnidir ve cinniler de insanlar gibi imtihana tabi tutulur.. Meleklere ve cinnilere bunu emrettiğinde İblis kendini üstün sayarak kafa tutmuştur..
3) Allah, insanı yaratmasına rağmen nasıl hâlâ şirk koşmaya kalkışıyorsa ondan.. Cahil cesareti
Peki böyle bir irade karşısında insanlar nasıl paganist satanist ateist vs olabiliyor dahası Müslüman olduğunu iddia edenler nasıl inanmayandan daha beter daha acımasız daha rezil olabiliyor
Aklını kullanmadıklarından, kullanmak istemediklerinden.. Akıl her türlü Allah'a ulaştırır.. Çünkü akıl durmaz ve sürekli bir başlangıç arar, kudret arar..
Nitekim Hz. İbrahim'de (as) once Ay'ı rabbi sanmıştı fakat ay batınca, "Batıp giden benim Rabbim olamaz" diyerek hakikati arayıp nihayetinde bulmuştur..
Ateist olmak kolay.. Sorumlulukları reddedip başına buyruk yaşamak ister.. Her ne kadar akıl ve vicdan onu rahatsız etse de sarhoşluk ve dusunmemek yolunu seçerek susturmaya çalışır hatta kendince buna da mücadele der..
Gelelim müslümanin acımasız olmasına.. Biz ona münafık deriz ki münafık kafirden daha tehlikelidir.. Kafir hiç olmazsa kimliğini belli eder ama münafık müslüman gibi görünüyor, kafir gibi davranıyor..
Özü müslüman degil kısaca..
Zira müslüman acımasız değil, merhametin vücut bulmuş halidir ancak hakedene..
Bu ve destekçileri işte Soyunmak sanat Aşağılamak sanat Küfür, aldatma sanat Bunların böyle olmasının bir sebebi ise dindar gözüküp her türlü pisliği yiyen insanlar. Çizgiler net olsa bunların pislikleri daha çok çıkar ama işte ikiyüzlü insanlar...
Tek sorunlu parcasi bu degil ki, son yillardaki sarkilari normal degil. Gerci yalniz o da degil, Mabel Matiz vb bircok isim var, seytana ovguler ve cok daha fazlasi. Farkinda olmadan dinden cikmamak adina secici olmak gerekiyor
Yazık ki ne yazık.. Milyonlarca insanın gönlüne taht kur, insanların sırtından para kazan sonra da böyle iblislik yap İblis bile önünü ilikler bu seytanliga