Efsane aşklarımızdan hangisi daha çok hoşunuza gidiyor?
Leyla ile Mecnun
Ferhat ile Şirin
Mem û Zîn
Kerem ile Aslı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir gün Leylâ çölde onu bulur ama Mecnun onu tanımaz ve “Leylâ benim içimdedir, sen kimsin?” der. Leylâ, Mecnun’un ulaştığı mertebeyi anlar ve evine geri döner ve üzerinden fazla zaman geçmeden Leylâ hayata gözlerini yumar. Leyla'nın öldüğünü öğerenen Mecnun, onun mezarına gidip uzanır ve canından can gitmiş gibi hıçkıra hıçkıra ağlar. Yaradana feryat figan dualar ederek canını almasını, kendisini Leylâ’sına kavuşturmasını ister. Duası kabul olur, göklerin gürlemesiyle birlikte Leylâ’sına kavuşur âşıklar âşığı Mecnun.
Aşk tesadüfleri sever ya da ıssız adam bunlardan daha iyidir tamam tarihi tamam manevi ve kültürel değerleri yüksek ama yani öyle plot Twist falan yok. Ya da ne bilim anti kahraman falan eksik
Çoğu burada aşkına anlatır bilmez mucnun da keremde kuru tipsiz biriydi yakışıklı zengin deyildi aşk parayla mal la mülke yaşanınca menfaat tiple olunca ego olur aşk yürekten kalptin olur
Cevap
32Cevap
Leyla ile mecnun
Kerem ile Aslı... Isfahan/İran'da başlayıp Kayseri'de son bulan bir hikaye. Yakıcı ve sarsıcı bir masal... Bu arada profil fotoğrafın neresi?
Peki bunlara safinaz'da temel reis i koyamıyor muyuz
Cidden Kawasaki senin mi
Güzel cihaz yanlız severim kısa tüp akrapovic egzoz 1000 mi 750 mi o makina
Yusuf ile Züleyha..
ismim Züleyha ve senelerdir sevdiğim adamın ismi de Yusuf :) sanırım bu yüzden
Hepsi guzel de daha dun aklima gelmisti Sirin ile Ferhat i dusunmustum sanirim onlarin yeri ayri
Johnny ile Kissa
Ferhat dağları delmis aşkından bunun üstü varmıdır?
Kerem ile aslı
Leyla ile Mecnun..
Hikayelerini bilmiyorum Leyla ile Mecnun dedim sanırım en bilindikleri o
Leyla ile mecnun
Leyla çok güzel bir kadın olmamasına rağmen dillere destan bir aşkın ortaya çıkması
Kerem ile Aslı.
Dağları delen adam kim bilir neler yapmıştır aşkına kavuştuktan sonra
Ferhat ile şirin ❤️
Sevdiği kadın için dağları delmiş bir adam😍
Benim için öyle biri olmadı diyorsun 😂😂
Aynen öyle olmadı 😂
😂😂👍🏻
Dağı deleni geç şimdi takip edeni bul yeter 😂😂 takip 😉😊
Dağ delende olsaydı fena olmazdı yani 😂
😂😂😂👍🏻👍🏻👍🏻 haklısın
Ben Ferhat İle Leyla'yı shipliyorum 😌💅🏻💍💖
Şirin varken gidip dağları delen Ferhat. 😅
Yusuf ile zileyha
Yusuf ile Züleyha
aslinda hic birini detayli bilmiyorum
Amber heard Johnny depo fmdkjdjfjdkdk
Edmond Dantes ve Mercedes.
Burada yok ama Romeo ve Juliet
kerem ile aslı
Tonguç ile Okşan
Leyla ile mecnun
Aslı ile Kerem tabikiii
Kerem ile Aslı
Yusuf ve Züleyha. Züleyha'nın azmine hayranım.
C yi bilmiyorum ama diğerlerin hepsini severim
"Mem-û Zin"de, Cizre beyi Mir Zeynuddin'in kız kardeşi Zin ile Divan katibinin oğlu olan Memo arasında yaşanan gerçek aşk öyküsü konu ediliyor.
Erkek kıyafetinde gezmeye çıkan Zin'in Mem ile sokakta birbirlerini görmesiyle başlayan ve ardından hızla büyüyen aşk, zamanla kentte herkes tarafından bilinir hale gelir.
Ancak, Zin'in abisi bey Mir Zeynuddin'in kapıcılığını yapan ve halk arasında "Beko" olarak çağrılan Bekir, ikiyüzlü ve fitne kişiliğiyle Mem ile Zin'in aşkına engel olmaya çalışır.
Bekir, bey Mir Zeynuddin'in Mem ile iddialı satranç oyunu sırasında hile yaparak, Mem'in yenilmesini sağlar. Mem bunun üzerine beyin kız kardeşi Zin'e duyduğu aşkı itiraf eder. İtiraf üzerine Mem, bey tarafından zindana atılır. Bir süre sonra bey Zeynuddin, Mem ile Zin arasındaki aşkın ilahi aşka dönüştüğünü anlayınca Zin'e, Mem'i zindanda görmesi için izin verir. Zin'in zindandaki ziyareti sırasında Mem ölür. Bunun üzerine Mem'in sadık arkadaşı Tacdin, Bekir'i öldürerek intikam alır.
Mem'in şehitliğe gömülmesinin ardından Bekir'in farklı yere gömülmesini isteyen bey Zeynuddin'e bu kez kardeşi Zin karşı çıkarak, Bekir'in Mem'e yakın yere gömülmesini ister ve bu isteği kabul edilir.
Gömülmenin ardından Mem'in mezarı başından hiç ayrılmadan ağlayan Zin, burada ölür. Bey, Mem'in mezarını açtırarak, Zin'i de oraya gömer.
Pırpır ile pişik 🤔
Ferhat ile Şirin üstelik memleketimin hikayesi
aşkın kendisi güzel kişilere indirgemem :)
Ferhat ile Şirin
Mem û zîn diyorum
En çok Allah aşkı sonra dolar aşkı
Euro beya
Tamam 😃
Allah iyimiş🤣ama yanlizlik berbat
Yalnızlık, yanlış insandan daha doğrudur inan bana
aşka inanmıyorum
Oy🤧
@AsenaCengiz geçmiş olsun 😝
Eyw🤧
@AsenaCengiz 😁