+1 yılSorma bazen insan sinir krizi geçirecek gibi oluyor bazen yazmak istediğim yazıyı klavye çeviriyor mesela bir ablaya mesaj atmıştım burada kavga etmiştik onun görüşünde bir iki dengesiz sapık saldırgan insan vardı müdahale ettim ablaya yardım etmek geldi içimden sonra o gençlerin yazdıklarına çok sinir oldum özel attım abla şunları engelleyip mesajlarını silermisin diye yazdım klavye silermisin yazısını s*kermisin diye yazmış gelde sinir olma oğlanın birisiyle bir gün konuşuyoruz üzerinden bu olayın iki üç yıl geçti iyi geceler felan diye yazdım bir kaç bir şeyler daha yazdım geçmiş zaman sende uyu geç oldu felan diye yazdığım halde benim mesajı klavye çevirmiş oğlana burada uyusana gibi mesaj gitmiş o gece yorgunluktan fark etmedim o mesajı ben ertesi günü öğlen oldu göre göre ne gördüm Allah kafamdan kaynar sular döküldü ne olduğumu bilemedim bu mesaj nasıl gitti buna böyle diye çok utandım korktum çekindim defalarca çocuktan özür diledim
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Görüyormusun ( doğrusu = görüyor musun )
Buna benzer "-musun, - müsün , - mı, -mi" soru edatlarını birleşik yazanlara acayip kıl oluyorum. Sanki okulda Türkçe dersi görmemiş.(Bazıları)
Sonrasında mesela nasılsın diye soruyorum
Cevap :"iii sen " 😑 ( ee ortada "y" harfi vardı nereye gitti? )
Mesela ben uzun bir yazı yazacağım zaman genelde nokta işareti, üç nokta , virgül vs. Kullanırım. Bazılarında o yok.
Uzun uzadıya bir yazı atıyor vatandaş sanki bana eski moğlardan kalma. Arada ne nokta var ne virgül var. Okuyorum yazdığı yazıyı her şey birbirine giriyor. Bir de kendi kafamdan aralara nokta koyuyorum. " Aynen burası bitiş cümlesi muhtemelen. Sanırım surda da nokta olması lazım çünkü bu iki cümle birleşince anlamsız oluyor. " Böyle deli gibi içimden konuşuyorum o yazıyı okurken . Soyları tükenmeyesiceler 😂10 Yorumla
Yazım değil ama artık doğru zannedilen bir yanlış var... o da il ve şehir kelimelerinin eş anlamlı olduğunun zannedilmesi... bu yanlış o kadar doğru zannedilliyor ki geçmişin aksine dizilerinden Avrupa yakasında cahil profili olan Volkan (Ata Demirer) ""Ayvalık güzel bir şehrimizdir" dediğinde aynı zamanda senarist ve aynı zamanda entelektüel biri olan gülse Birsel tarafından canlandırılan daha eğitimli daha kültürlü kız kardeşi Aslı cevap olarak "Ayvalık şehir değil bir kere ilçe" diye güva düzeltmişti... halbuki Ayvalık ilçe de olsa aslında bir şehirdir... bir yerin il veya ilçe merkezi olması başka bir şeydir şehir olup olmaması başka
10 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBirleşik yazılması gereken "de" ve "ki"ler en çok sinirimi bozanlar. Bir de satırlar dolusu yazı yazıp büyük harf, küçük harf, nokta, virgül, satırbaşı gibi kavramların hiçbiriyle tanışmamış insanlara sinir oluyorum. Onun dışında yanlış yazım da çok fazla. Hatta bunu gazeteciler bile yapıyor. Eliyle müdahale etti demiyor. Elinle müdahale etti diyor mesela. Ya da bir başkası bir tartışma programında belgeleriyle anlatıyorum demek yerine belgelerinle diyor. Mesela örneğin, nüans farkı, ve daha sayısız yazım yanlışı var. İnternet alemi Türkçeyi çok yozlaştırdı.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 25,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKısaltmalar ve random kelimelere basılması
10 Yorumla Of o kadar çok var ki. Oldukça dikkat ettiğim bir konu bu.
Miğde,
Bağzı,
Yalnış,
herkes,
Çünki
Diye yazanlar 😑
Bir de, "ki - de/da" eklerini ve soru eklerini birleşik yazanlar. Hatta birleşik yazılması gereken ekleri de ayrı yazanlar. 😂10 YorumlaTürkçem berbat bu konuda bir şey diyemem. Okudpumu anlasam ve karşımdaki anlasa yeterlidir. Lise de dil ve anlatım hocam yüzünden Türkçe derslerinden hep nefret etmişsindir.(Edebiyat hariç.) Ondan 4 saat dil ve anlatım görmektense gider 100 saat başka görerim daha iyi. Hala daha nefret ederim dil ve anlatımdan
10 Yorumla
+1 yılBu benim aslında en sinir olduğum yazım yanlışı değil ama dil adlarına gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmaz. Çoğu kişi bilmiyor ve yanlış yazıyor. Sürekli düzeltmek isteyip her defasında düzeltemediğim için sinir oluyorum diyebilirim😂
Örneğin; Türkçe'nin değil Türkçenin yazımı doğrudur
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanlar konuşma dilinde yazıyor bu kadar kasmayın. Bende uyuz oluyorum çoğuna ama bazen içindekileri hızlıca anlatmaya çalışanlar pek umursamıyor sonuçta kitap yazmıyoruz biriyle konuşuyoruz o insanın anlayacağı şekilde ve sen tabi yazıldığında bunu anlıyorsun yani bana boşuna toksiklik gibi geliyor
20 YorumlaYalnız, yalından gelir ama yanlız diyor çoğu. Aynı şekilde yanlış, yanılmaktan gelir ama yalnış diyor çoğu. Özellikle dikkat ettin mi bilmiyorum Gülben Ergen bir şarkısını söylerken ben sinir olurdum yanlız dedikçe. 🤦🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılherkes, yanlız, deyer, iyyim, sovan, şevkat, pantalon, kaysı, maydonoz vs vs.
Bir de soru eklerini ayırmıyorlar.
Yaparmısın, istermisin, getirimmi vb.20 Yorumla
+1 yılTüm yazım yanlışları. Ama özellikle saçma canım ekleri ayıranlar var abi. "Güzel sin, güzel di, ola bilir vs" gibi asla ayrılmayan şeyleri ayıranlara tahammül edemiyorum.
10 YorumlaKısaltmaları sevmiyorum sesli harfler bi tarafına kaçmış gibi onun dışında en ufak yanlışa tdk kesilenlere daha çok ayarım makale yazmıyoruz sonuçta kasmaya gerek yok :d
10 Yorumla
+1 yılBağlaçların birleşik yazılmasına, ayrıca " yapıyor, gidiyor " vb fillerin, " yapıyo / yapıo, gidiyo / gidio " şeklinde yazılmasına ayar oluyorum. Türkçe'yi katletmeye gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılCumhurbaskani degilim sen de degilsin Cumhurbaskanina da yazi yazmiyorum o yuzden bakmiyorum ben de duzgun yazmiyorum baskalarinin yazisana da bakmiyorum
10 YorumlaAslında çok var. Birkaç tanesini söyleyeyim.
Felan, direk, bişi ve lüften her şey değil, her şey* "şey" her zaman ayrı yazılır. Bazı kelimelere takıntım var. 😬11 Yorumla
+1 yılKısaltma yazıp da Türkçe dil katliamı yapanlara sinir oluyorum. Örneğin selam, merhaba , nslsn, bişe, öd. Yazanları boğasım geliyor
21 Yorumla- +1 yıl
Selam ve merhaba otomatik olarak düzeltiyor burada sanırım.
+1 yılHayır, yok: Buna da sinir olanı trafoya bağlayalım, bu gerilimle İstanbul'un elektriği bedavaya gelir.
10 Yorumla
+1 yılHata değil.. de
Şu kısa yazılımlara hastayım 🙄
Naber? Değil… Nasılsın!
Nbr, canım , 🙄10 YorumlaTahammül edemediğim yazım yanlışları " deyil, hayla, bebeyim" yazarken bile elim titredi diyebilirim.😂
10 Yorumla
+1 yılMesela selam tek başına yazilmamali karşıda selami alacak biri var sonuçta. Selamün aleyküm denir sinir oldum bak yazarken😠
10 YorumlaAy su aşko kusko kızların bilerek yazım yanlışı yaptığı seyler.. mesela komik şey snei bune ya bune buneeeg
10 Yorumla
+1 yılİmla kurallarına takılmam, ayrıca öyle beni düzeltene de sinir oluyorum. Ben kendimi ifade edebildikten sonra kimseyi ilgilendirmez.
10 Yorumlade/da ve buna benzer ayrımları yapamayanlar. diğerleri görüşlerde zaten çoğunlukla yazılmış, ekstra belirtmeyeceğim.
10 Yorumla
+1 yılŞey her zaman ayrı yazılır, bitişik yazmayın. Ayrıca herkes değil de herkes olmalı, dikkat edelim.
10 Yorumla
+1 yılBen genel itibariyle yazım ve imla kurallarına uymayanlara sinir oluyorum. Onun haricinde kelime kelime yazanlara. Şimdi bile sinirlendim.
10 Yorumla
+1 yılBen sinir olmuyorum. Ama oyunda tartistigim kisi yanlis yaziyor diyelim baglac olan de da yi ben de o ayri yazilir oc diyorum djdjd
10 Yorumla
+1 yılEk ve bağlaçlarda sorun yaşayan insanlar keiz geçirtiyor. Bir de kısaltmalar. -n b r s l m c n m- falan
10 Yorumla
+1 yılLütfeni lüften olarak yazılmasında lüften sende yanlış yazma deli oluyorum lüften yazılımca kendime bile 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılDiyer, hayla, herkezzzz (bunu site bile oto. düzeltiyor sonunda z kullanarak herkezz yazanlardan ülkece tiksiniyoruz demek)
10 Yorumla
+1 yılherkes X
Herkes√
Yaparmısın X
Yapar mısın√
Alimünyum X
Alüminyum√
Sende X
Sen de√10 Yorumla
+1 yıl
10 Yorumla
+1 yılBir olmayan ben miyim ya 😃 anlaşıldığı sürece sıkıntı yok
20 YorumlaYazılan yanlışları okudukça bende sinirlendiğimi farı ettim 😊
20 YorumlaBen bilerek yapıyorum , çok sacma buluyorum yazım yanlışına takılanları
20 YorumlaDirekt kelimesinin hatalı yazılması beni irite ediyor
20 Yorumla
+1 yılHayatında kitap okumamış insanların yazım yanlışı triplerine daha çok sinir olurum.
20 Yorumla
+1 yılYazım yanlışı görünce laf edenlere daha çok sinir oluyorum.
24 Yorumla- +1 yıl
Niye dil katliamı yaptığını yüzüne vurdukları için mi?
- +1 yıl
Dede bana çıkıpta "böyle yazılmaz böyle yazılır" diye cevap atmaya yeltenen birinin hayatta başka vasfı yoktur bana göre, dil katliamını yapıyorsam senin ya da bir başkasının beni uyarmasına gerek yok. Sen düzgünsen başkasına karışmana gerek yok. Ayrıca yüzüme vurmuş olduğunu sandığın şey senin dilin olmakla beraber benim de dilim doğal olarak senin istediğin gibi değil kendi istediğim gibi kullanırım. Uzatmadan yorumumdan uzaklaşırsan sevinirim.
- +1 yıl
Sana göre bir vasfı olmayabilir çünkü Seni uyaran kişilerin sıfatı seni aşar emin ol. Ayrıca senin veya benim istediğim gibi değil kurallar ne diyorsa o şekilde kullanmak zorundayız dilimizi, dil senin öyle istediğin şekilde kullanabileceğin bir şey değil önce bunu kavra bunu idrak et derim bilmem anladın mı? Diyeceğim ama hiç sanmıyorum pek.!
- +1 yıl
Kurallara uymamız gerekiyor diyen bir insanın "benimolsadecebenim" diye bir nicke sahip olması komiğime gitti. Neyse senden ricam bu laflarını Anadolu'da doğup büyümüş, "napıyong, gel bakem bura, gittingiz mi" diye konuşan insanlara hatta belki annene babana (Anadolu'da yetiştilerse ve böyle konuşuyorlarsa) söylemeni bekliyorum. Hatta mümkünse aynı şekilde "istediğiniz gibi konuşamazsınız bu dil sadece sizin değil kurallara göre konuşun" şeklinde demeni büyük bir heyecanla ve merakla bekliyorum. Ha son olarak ne yazarsan yaz cevap yazmicam uzatmaya gerek yok, kafa dağıtmak için siteye giriyorum senin konuşmanla kafa açamam 😏😉.
+1 yılYapıyormusun ediyormusun. HÂLÂ MUSUNU AYIRMAYAN VAR.
21 Yorumla
+1 yılAile kelimesini ayle diye yazmalarına sinir oluyorum.
10 YorumlaYalnış-yanlış. Yanlız-yalnız. Doğrusunu öğrenin bı artık yeter aa 😂
10 Yorumla
+1 yılYapacam a çok ayar oluyorum. Geliyoz gidiyoz falan..
10 YorumlaYani çok abartılı bı yanlışi yoksa göze batmiyorsa söyleyip canını sıkmam
10 Yorumla
+1 yılBen birçoğunu biliyorum. Geri kalanını da meraktan İnternet'ten baka baka öğrendim.
10 Yorumla
+1 yılvar :) arayim mi demezler ariymi derler bende ariy derim :D
10 Yorumla
+1 yılOlmuyorum insanlar kendilerini istedikleri gibi ifade etsinler.
10 YorumlaĞ yerine Y harfi kullananlar mesela "müsayit deyil"
13 Yorumla- +1 yıl
Doğrusu müsağit değil, değil ajndldjdjd
+1 yıl"karşındaki yerine "karşında ki" diye yazılması beni zortlatıyo
10 YorumlaBen de yerine ben te yazılması ve ciddi ye citdi denmesi.
10 Yorumla
+1 yılÇok takılırım "herkes, her şey, hiç bir şey, hayla" gibi
12 YorumlaBu şekilde "yazan lar"a sinir oluyorum. (Yazım anlatım amaçlıdır)
10 Yorumla
+1 yılTüm yazım yanlışlarına takıyorum ya çok sinirim bozuluyor ve soğuyorum o kişiden
10 Yorumla
+1 yılTm, öd selam nbr ii sn bunlardan haz etmiyorum.
10 YorumlaOrijinal kelimesinin yazımı beni çok üzer doğrusunu bilmeli insan
10 Yorumla
+1 yılEtdim gitdim birakta gidim pekte umrumda değil. Kanser sebebi
14 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı alışkanlığı değil cahillik bunu yapanlar 20 30 yaşında insanlar
- +1 yıl
Evet çok cahiller keşke ölseler
Hepsinden sinir oluyorum. Turkceye bu kadar hakim olmalisiniz bence.
10 Yorumla
+1 yılMesaj falan atılırken bazı kelimeleri yanlış yazması "gorusuruz, tm, donme vs."
10 Yorumla
+1 yılşey'in bitişik yazılması.
her koşulda ayrı yazılıyor çünkü
10 Yorumla
+1 yıl--de -da ayrımını öğrenememiş olan karşıma çıkmasın bir zahmet.
10 YorumlaSaol edrm yprm tarzında konuşmalar ki bunlar hata bile değil.
10 Yorumla
+1 yılYazım yanlışı değil de. selam felan kısaltma yazanlara gıcık oluyorum
10 YorumlaSoru eklerinin ayrı yazılmaması en çok sinir olduğum yazım yanlışı.
10 Yorumla
+1 yılDeyil, yanlız, nalet gibi hatalar
Ölümüne soğuyorum o insandan12 Yorumla- +1 yıl
Bide hayel, karekter, felan var. Bu soruyu görmez olaydım tüm bu kelimeler kafamda dolaşıp duruyor😩
- +1 yıl
Ayle var bide 🙄
+1 yılKendim de hatali yaziyorum zaten 😹
Farketmem başka birini10 Yorumla- Devamını Gör (222)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar