Selamlar,
Bir betimlemede, bir resimde yahut günlük hayatta renklerin etkisi nedir?
Misal turuncu renk sizi acıktırabilir mi?
Detaylandırınız..

Selamlar,
Bir betimlemede, bir resimde yahut günlük hayatta renklerin etkisi nedir?
Misal turuncu renk sizi acıktırabilir mi?
Detaylandırınız..

Elbette var..
Siyah her yerde asalet olarak sayıldığı gibi ruhen aslında karamsarlık temsil eder..
- Lacivert ve mor, zekayı ortaya çıkarır..
- Sarı, iştahtır..
- Kırmızı ise şehvet..
- Mavi, huzuru..
- Yeşil, manzara izler gibi ruhu dinlendirir..
Bunların dışında, tabela dilinde;
Sarı, uyarıcı; mavi, emredici; kırmızı, yasaklayıcı; yeşil ise acil ve toplanma yeri yani güvenli bölge..
Evet inanırım. Genede ara renkler beni daha çok etkiler. Koyu tonların yoğun olduğu yerler ise beni biraz basıyor.. Gif de güzel olmuş. Ama bir kolu nedense tavuk kanadı gibi olmuş dhsjsjf
Solak olduğum için, sağ kolu çizmeyerek küçük bir detay kalsın dedim. Hakikaten tavuk olmuşum, kanada benziyor şimdi fark ettim :D
Ricalar Mole.
Kesinlikle inanıyorum. Bazı renkler çok huzur veriyor insana. Mavi gibi, yeşil gibi... Ama bazı renkler çok basıyor beni. Ofis ortamındaki gri renkler gibi...
Ay gifteki adamın kolu kopmuş :((
Mavi beni sakinleştiriyor galiba, daha iyi hissettiriyor.
Bir kolumu çizmediğimi ilk fark eden olduğunuz içün eig'i hak ettiniz.
Beni seviyon mu :((
@burct :(((
Ben de sevmiyorum =/
:((((
Ben sevilmeyecek biri miyim ya =(((
Anaa, kız hesabını kapatmış, sırf seni sevmiyorum demek için hesap açmış asfhjk
Yazık kimin yan hesabıysa asdj
Cevap
9Cevap
İnanmıyorum.
Evet , her rengin psikolojik etkisi bulunur.
Yeşil ve Mavi: Durgunluk hissi verir.
Mor: Güven hissi verir.
Kırmızı: Açlık ve saldırganlık
Turuncu ve sarıyı bilmiyorum
Pembe:Sakinlik verir.
Büyük ve global bazlı firmaların hepsi renklerin psikolojik özelliğinden yararlanır ve satış yapar
Mor rengi sevmiyorum, güvensizlik hissi yaratıyor. Başka renk mi yok tırnak için. Diğer renkler olur ama mor çok iğrenç. Çoğu kombinlere de uymuyor. Full mor giyinirse gideri var öbür türlü kötü. Koyu mavi bile olur hatta sarı. Yeşil bile olur ama mor bildiğin fiyasko renk. Gratis dışında ve düz kıyafet dışında hiçbir yer de güzel durmuyor.
Türkçe ders kitabı etkinliği gibi soru kabus gibi görsel ne yaşıyorsun sen Noki :D
Soruları seviyeye göre soracağım artık, görsel kullanımını ise keyfime bıraktım. O nedenle çelişiyor :D
Geçen dediğin farklı platformlara açılma fikri mantıklı geldiği için, görsel bakımından deneme tahtası olarak kullanacağım. Ne cezası, hem kim anlar :D
Ben hep sakinim, pala bıyıklarla ortalığı karıştıran sizsiniz :D
Bende bir etkisi olmuyor. Açsam açımdır, renkler karnımı doyurmaz. Toksam tokumdur, renkler beni acıktırmaz
sevdiğim renklerde eşyalar, kıyafetler, kısaca ürünler bulduğumda direkt alasım geliyor. bende etkisi varsa böyle var, diğer türlü yok.
İç mimar olarak görüşümü bildirmek istiyorum… evet inanıyorum…
Kesinlikle inanıyorum pembe mesela mavi bunlar insanın enerjisine yansıyor
Evet inanıyorum o anki ruh halimi çok iyi yansıtır renkler
Beyaz ve mavi sakinlestiriyor... acikmam icin turuncuya kırmızıya gerek yok ben hep açım
Renklerin insan psikolojisi üzerinde etkili olduğu bir sır değil hatta bu bilimsel bir alan endüstri psikolojisi denilen bir alan mevcut
Evet bazı etkileri var
Kırmızı aşkı anımsatır, yeşil huzuru..
Benimki hep siyah baika renk etkilemiyor.
Evet duygu durumuna eşlik ediyor.
Ben hiç ilgilendirmiyor
Elbette inanıyorum
hayır inanmıyorum
Evet inaniyorum.
Belki biraz
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?