Genel kültür seviyenize 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?

Genel kültür seviyenize 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
45 lik hayatımın 4/3 ü her türlü alanda öğrenme ve öğretme ile geçtiğini varsayarsam , tahminimce 6/10 felan diyebilirim. öyle 7 ler 8 ler felan her yiğidin harcı değil. Örneğin ; biri bana ceviz ağcı nasıl yetiştirilir dediğinde onu anlatırken , beslemiş olduğu büyük baş hayvanın günlük 30 kg kaba 5 kg kisif yem yemesini anlatabilirim. ya da şeker hastası bir arkadaşıma tip 1 ve tip 2 şekeri anlatırken diğerine tansiyon hakkında bilgiler verebilirim. iskender PALA nın kitaplarını anlatırken nazım hikmeti övebilirim. Ali tekintüre dinlerken , Neşet ertaşın ne büyük bir üstad olduğunuda anlatabilrim. daha sıralasam sayfalara sığmaz. hayat ve kültür okumak ve yaşamakla öğrenilir.
8 derdim. Herkes her şeyi bilemez tabi. 9-10 dersem yalan olur. 9-10 diyebilmek için Celal Şengör gibi, İlber Ortaylı gibi olmak lazım. Ama felsefe, kişisel gelişim, bazı tarih olayları, psikoloji ve genel sağlık konuları gibi konularda baya bilgim var.
2 puan veririm, çok yolum var.
8 puan.. 10 /10 asla olmaz..
bilgi kum gibidir , ömür biter yeni şeyler öğrenmek bitmez..
Eig için teşekkür ediyorum
Cevap
19Cevap
10 puan veriyorum
8 peki ben 2 puanı neden kırdım niçin kırdım, kırdıkta kırmadık mı dedik, çünkü bazılarının genel kültürden saydıkları kpss de bile onlardan soru çıkan magazin ve spor sanat camiasından hiç hoşlanmıyorum. Zerre ilgilimi çekmiyorlar
Birincisi sadece çok kitap okumak o kişinin kültürlü olduğunu göstermez. İkincisi bu değerlendirmeyi kendim yapmam. Beni tanıyanlar versin puanı.
Aynı şeyleri iki kere tekrarlamayalım diye like'a bastım hocam. :D
Teşekkür ederim ☺️Estağfurullah ne hocalığı normal vatandaşım ☺️
10/10 desem egolu gibi mi görünür mütevazı olup 9/10 diyorum.
Her gün mozart dinliyorum çok kültürlü bir insanım. Özellikle mutlu ol yeter şarkısı çok anlamlı
Bu konunun öğrenmesinin sonu yok aslında 5 diyebilirim
O nedir bilemedim 😂
Bilemem bu bir yansımasıdır karşındaki kişiye bağlı bir durumdur bahsettiğin şeyden en ufak bir bilgisi yoksa seninde ondan arta kalan yanın yoktur
konuya göre değişse de 9
7 veririm bence ya yasima gore
6 verirdim
Yüzde 3 verdim.
2 kötüdür.
5 veriririm…
5/10
5 veririm
8...
5 verim
8 seviye
5 puan