Nasıl olsa öleceğiz. Ben bilgili, donanımlı biri olsam bana ne faydası olacak ki?
Tarihteki bir olayı bildiğimde ortamda "bak ne kadar bilgili" diye düşündürmekten başka ne katacak ki bana bilmek?
Nasıl olsa öleceğiz. Ben bilgili, donanımlı biri olsam bana ne faydası olacak ki?
Tarihteki bir olayı bildiğimde ortamda "bak ne kadar bilgili" diye düşündürmekten başka ne katacak ki bana bilmek?
Senden sonraki nesillere katacak kardeşim. Bildiğim kültür ve sanat değeri insanların çoğu 3/4 nesilin birikimidir. Ne kadar zeki ve yetenekli olursa olsun bir çocuk aileden gelen ağır eğitimi ve bilgi birikimi yoksa belli bir seviyeden ileri gidemez.
Sadece bilmek tabii ki de hiçbir halta yaramaz. Önemli olan bizim o bilgiyi gelecek nesile aktarmamızdır. Doğru bilgiyi aktarabilmek için de kültürlü olmamız gerekiyor.
Cevap
5Cevap
Aslında mantıklı
Ama şöyle de düşün çevrendekiler sana ne kadar bilgili değilde zaten bunu bilmelisin diye bakılan biryerdeysen o zaman sana saçma gelmez bence
Cahil insanların arasındaysan böyle düşünmen çok doğal
E öyle zaten hiç bişeyin önemi yok. Merakli birisiysen zaten kendiliğinden kültürlu olursun zorlamayla bu kafa yapisiyla sen kültürlu olamazsin
Sadece merak da yeterli değil. Kullanmadığın bilginin hamali olsan ne olur ki?
Tamam sen öğrenme bişey
Olm evrensel boyutta gram geregi yok zaten hicbi seyin karincayiz biz. Mental saglik/sosyolojik anlamda gerekli, kucuk kaliplarin altinda lazim olan ya da normal olan seyler bunlar
Nasıl olsa öleceğim kaliteli yaşam yerine niye cahillik dolu bir hayat seçeyim ki?
Neyseki bizden önceki kuşaklar senin gibi düşünmemiş yoksa hala taş devrindeydik 😄
Birileri iz bırakmayı sever, birileri ise izi takip etmeyi.
Bu geçici ve kısa ömrü daha güzel yaşamanı sağlayacak çünkü
Ben birçok şey biliyorum ama daha güzel yaşamamı sağlamıyor.
Ölene kadar kullanmak için.
Yaşarken zevk almak için
Öleceksin o zaman yaşama?
tanrıya hizmet etmek gerek aga
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?