Genellikle düzyazı biçiminde yazılan, kurgusal, görece uzun, insanın deneyimlerini bir olay örgüsü içinde aktaran ve genellikle kitap halinde basılan bir edebi tür.
Romanlar, olay durum örgüsü şeklinde olduğu için konuşma dili, kelime dağarcığı ve duygu düşüncelerimizde gelişim sağlarken kültür bakımından daha çok makale, deneme, fıkra türünden yazılar okumak bilgi anlamında gelişim sağlayacağı için etkisi biraz daha fazladır.
13 yaşından beri çok severek okuduğum türdür. Eskiden çok daha sık okurdum. Bütün günüm roman okuyarak geçerdi. Benden daha hızlı roman okuyan birisi yoktur herhalde. O zamanlarda okulda bir liste tutmuştuk ben 3 günde bir roman değiştiriyordum.
Ben roman okumuyor gibiyim daha çok kitabın kapağını açıp baktığımda sanki yazılar zihnime süzülmeye başlıyor ve roman hayal dünyamda şekilleniyor.
Romanın açıklamasını da eklemişsin, teşekkürler. 🤭
Kitap, insanın ufkunu açar, dünya görüşünü değiştirir, konuşmasını değiştirir, DÜŞÜNME ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRİR, olaylara bakış açısını değiştirir, kültürünü arttırır, maneviyatına katkı sağlar daha neler neler... Roman da yapar, en başlarda yer alır hem de.
Bu romanlari hangi bakis acisiyla okudugunuza göre degisir bence popüler dizi izler gibi roman okumak pek bişey katmaz örneğin psikolojik betimlemeleri güçlü olan romanlar okumak insanin nasil bir varlik olduguyla ilgili çok iyi fikirler verebilir hayatin siyah ve beyaz diye ikiye ayrilmadigini gri alanlar oldugunu bir roman karakteri üzerinden kavranabilir