Kitap okurken yazarın tasvirlerini aklınızda canlandırırmısınız?

Kitap okurken yazarın tasvirlerini aklınızda canlandırırmısınız?
Hiç aklıma gelmedi aslında ama niye olmasın, niye gitmeyim? Kitap okuduğumda yazarın anlattığı ortak kullanım yerlerine giderim, aklımda bulunsun ve hem o yerde bulunup hemde okuduğum satırları düşünürüm, ah bu sokaklardan, bu cafeden şu kitap karakteri geçmişti, yazar burayı şöyle betimlemişti diye düşünürüm, deneyimleyeceğim
Ben fiziken gider misin diye anladım ama ruhen zihnimde canlandırıyorum ama fiziken de gideceğim, bir kez olsun gideceğim
Bunu yapmayı çok severim. Zaten kitaplarin böyle okuduğunu düşünüyorum.
Ancak bazen yazarlar başta tam vermeyip sonlara dogru tasvir yapıyor onu beğenmiyorum.
Evet gidiyorum, tasvirlerin hepsini birebir görüyorum sanki. Hatta kitabın içinde yazarın yazmadığı bir figüranda ben oluyorum. Kitap bitince bende evime dönüyorum.
EİG için teşekkür ederim.
Anlatım ve hayal gücü iyi bir yazar olursa olur zaten başka türlü çekilmez ki roman :)
Cevap
16Cevap
Yüzüklerin efendisi mekanlarını gezmek isterdim
Kitap okumak insanın hayal gücünü geliştirmek için bire birdir. Hayal gücünü geliştiren kısım ise o tasvirler ;) yani okuyan her bir birey hayal gücüne göre aklında canlandırma yapar.
Evet. Etkilenirim. Hayal gücüm kuvvetlidir. Bu benim hoşuma gider hep. Olduğundan da güzel düşünerek daha da güzel hissederim. Pozitif hayat benim felsefem. 🌸🤗😎
Sevdiğim bir şey... Hatırlamaya yardım ediyor ayrıca bir balık olarak çok gelişmiş olan hayal gücümü doyuruyor.🙂
çok aşırı detaylı olunca o tasvirler sıkıyor beni.. tamam hayal edelim de esas konudan uzaklaşmasın ;)
Bir kitabı aklımda canlandırmadan. Kendimi kitaptaki kahramanların yerine koymadan o kitaptan zevk alamam.
o dünyaya giriyorum ben binalar şehirler kişinin korkuları endişeleri yaşıyor gibiyim..
Evet kitap okumanın zevkli yanı da bu zaten.
Evet. Yapamayan varmış iç sesi olmayan da varmış nsndhd
zaten okuduğumuz veya izlediğimiz bir film dizinin bünyesinde olduğumuzu hissederiz..
Eskiden hayal ederdim
Canlandırırım tabi öyle olmayınca tadı olmuyor gerçek hayattan koparmak lazım kendini.
Evet giderim aklımda canlandiririm
elbette kitap okumanın keyfi tam da burada zaten.
Evet bazen kendimi romanda bile gorurum
Evet yoksa kitap biter mi🤮
tabiki yoksa ne zevki kalır içinde yaşamayınca
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?