Genel itibariyle dünya klasiği okumayı hep sevdim. Bunun alışkanlık haline gelmesi, sanıyorum ortaokuldan itibaren dünya klasiği roman okumama dayanıyor. Sevdiğim bazı yazarların da neredeyse tüm eserlerini okudum. Dostoyevski, Tolstoy, Sabahattin Ali, Steinbeck (inci hariç), Aytmatov gibi isimleri çok severim. Şu sıralar Dan Brown'a ilgi duyuyorum, Dijital Kale kitabı çok güzeldi.
Bazı eserler gerçekten zihinlerde iz bırakıyor, çok kalın olmasına rağmen '' Kelebek - Papillon '' kitabını hiç unutamıyorum mesela.Okumak güzelleştirirYakın zamanda nasipse birkaç kitap alacağım ve belki hiç duymadığım yahut düşünmediğim bir eser olur diye sormak istiyorum : Hayatınızda okuduğunuz en güzel 5 romanı sıralayabilir misiniz?
Hayatınızda okuduğunuz en güzel 5 romanı sıralayabilir misiniz?
Kelebek kitabı aklıma birini getirdi… başka bi üyeliğiniz var mıydı diye düşünmeden edemedim cevaplamak isterseniz tabi… :) En güzelleri sıralamakta iyi değilim hiç birini ayırıp kıyamadım ama ilk aklıma gelen bi kaç tanesini saymak isterim… kürk mantolu madonna, şeker portakalı, monte cristo kontu, huzur sokağı… gibi gibi…
Kelebek inanılmaz sürükleyici o kitabın devamı da var “Banko” onu da okumanı öneririm. Kelebek kadar değil ama yine de oldukça güzel. Cezaevi sonrasını anlatıyor.
Çin İşkencesi yazarı Emine Şenlikoğlu. Yazarın görüşlerini, karekterini, zihniyetini sevemesem de okuduğum kitapta gözlerimden yaşlar geldi. O kitap sayesinde namaza başlamıştım.
Düzceli Memet yazarı Halit Ertuğrul. Bu da dini önerdikleri ve etkileyici bir kitap.
Dan Brovn’un kitapları da sürükleyici çok. Tarık Akan’ın “ anne kafam da bit var “ kitabı da Kelebek gibi olmasa da 80 olaylarında yaşadıklarını anlatıyor.
Cezaevi romanları seviyorsan bir yabancı gözü ile “ karafatmalar sarayı”nı da okuyabilirsin. Ama Kelebek gibi bür şey bekleme. Kelebek efsane.
Bir gün kitap yazarsam bende adını “31” koyacağım yıllardır yazmak aklımın ucunda ama harekete geçemedim.
Gizemli bilgiler ilgini çekerse Ra Bilgileri, Kasyopya Celseleri de etkileyici kitaplar benim için..
Ya bu çok güzel oldu, Banko'yu nasıl buldunuz? Kelebek ciddi manada bir başyapıt gerçekten. Ona benziyor, andırıyor olsa bile yeter bana. Hep tereddüt ettim almaya.
Hiç duymadım Çin İşkencesini, maşaAllah size, ilgimi çekti.
Belki de Dan Brown'dan devam etmeliyiz biraz... Şu şifre ve cehennem serilerini Tam Hanks ile izlemiştim, kitabı daha farklı olabilir.
Çok çok teşekkür ederim, çok doyurucu bir görüş yaptınız ^^
Kelebek’i ilk okuduktan kitapçı söylemişti sanırım devamı olan kitabı “ Banko “ diye. Cezaevinden sonraki yaşamını anlatıyor, ticarete atılıyor, epey zengin oluyor vs. Devamı da çok güzel.
Dan Brovn’un bütün kitapları sürükleyici ve güzel. Dijital Kale’yi pek beğenmedim ben. Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar güzeldi. Diğer çıkan kitaplarını okumadım.
Okunacak çok güzel kitaplar var. Vakit ayırmak gerek.
En son Kasyopya Celseleri’ni okudum. Kitap roman değil. Yaşanan gerçek olaylar. İçinde çok boş muhabbetler de geçiyor fakat güzel bilgiler var. Kitap 94 yılında yaşanan medyum vasıtası ile dünya dışı varlıklar ( Kasyopya Takım yıldızında yaşayan ) ile temas kurulduğu iddia edilen olayları anlatıyor soru cevap. Kitabın 2022’ye kadar güncel yazıları başkalarınahizmet adlı internet sitesinde var. Henüz hepsini okumadım ama Kovit salgını, aşı, Rus-Ukrayna savaşında görmediğimiz yönlerini yazıyorlardı. Geçmiş kavimler, uzaylı ırklar, döngüler vs ilgimi çok çekiyor. Roman dışında ilgini çekerse okumanı öneririm. İçinde çok ilginç bilgiler ve yaşananlar olunca sürükleyici bir hal alıyor.
Fantastik ve mitolojik dünyaya ilgim var, ama Ben Kirke gibi bir hata yapınca mesafeli durmaya başladım. Belki tekrar okurum, listemde Odysa ve İlyada var, hepsinin kökeni :)))
En güzel 5'i seçmek çok zor olacak benim için. Epey düşünmem gerekebilir. Yazar olarak ruhuma en çok hitap edenleri paylaşabilirim. Amin Maaoluf Paulo Coelho Cengiz Aytmatov Tolstoy Nazan Bekiroğlu Mustafa Ulusoy (Son dönemlerde en beğendiğim yazarlardan biri , halihazırda Dünyanın üç yüzünü okuyorum.) Stefan Zweig George Orwell ... Uzayıp gider. Ahmet Hamdi Tanpınar
Daha okuyacağım çok kitap var ve okumadıklarıma yazık olmasın şimdiden sıralama yaparak. Bazen anın getirisinden ötürü fazla anlam da yüklüyor olabiliyoruz, o an ki etkisini kaybediyor zamanla. Klasik yazarlardan en sevdiklerim ve etkisi uzun sürenlerden Dostoyevski, Camus, Oscar Wilde ve Fernando Pessoa’dır
Okumanı şiddetle tavsiye ederim kardeşim.. Genel hatlarla bakılınca "Japonların kendini tanıma ve mutluluk reçetesi" diyebiliriz.. İçerisinde çok az da olsa, bizim bakış açımıza uymayan şeylerde olsa, kesinlikle okumalısın. Ben ikinci kez okuyorum şu an 😊 (İkigai çok satınca, ikigai 2 diye bir şey çıkardılar. Onu da okudum ama ilk kitap gibi güzel ve akıcı değil. Bilgin olsun.)
Ben ; belki de filmin etkisinde kaldığıma; nedense Yüzüklerin Efendisi'nde kitabı daha yavan buldum. Filmin abartılıp, tekonolojinin da imkanlarının kullanılmasından mı sizce?
Herhalde fazla düşünsem ilk 5 seçemem ama aklıma ilk geldiği şekilde söyleyecek olursam Şato - Kafka Suç ve Ceza - Dostoyevski Alice Harikalar Diyarında - Lewis Carroll Taht Oyunları - George R. R. Martin Atuan Mezarları - Ursula K. Le Guin
En listesi oluşturamam çünkü çok fazla kitap okudum yıllar boyunca ve inan ki artık bazılarını ikinci kez okusam yeri çünkü hatırlayamayabiliyorum bazılarını. Buna rağmen simyacıyı listenin en başına koyarım.
Pek roman tarzı kitap okumam. Taş çatlasa 3,5 tane roman okumuşumdur. Kurtlar imparatorluğu, yakuzanın intikamı, savaşçı kuwagainin anıları sefiller filan. Romandan ziyade kişisel gelişim, tarih, parapsikoloji okumayı tercih ediyorum
Orwell çok büyük bir yazar ya... Tüm kitapları cidden etkili. Ya Körlük, Otomatik Portakal falan ahlaki anlamda beni zıvanadan çıkartıyor. Resmen Alex her şeyi yaptı gezdi ortada ya :D Ceza da almadı... Farklı kriterlerim var.
Kitap yazarın kendisi tarafından sadelestirilmis bir kitap. Çoğu kelimeyi parantez ile aciklamaya calismislar. Edebiyat okuduğum için o paranteze alinan kelimelerin coguna hakimdim. Beni çok zorlamadi. Okurken keyif aldım sadece sonu istedigim gibi gitmedi. Yoğun tamlama, betimleme ve ruh tahlillerini seviyorsaniz mutlaka okumanizi tavsiye ederim
Aşk-ı Memnu'yu iki kez okudum, zorlandım yalan yok. Ama güzeldi, Mai ve Siyah'taki ağırlık daha bariz diye gördüm yorumlarda ve çekindim... Bunu düşüneceğim teşekkürler.
İlk beş dersem diğerlerine saygısızlık yaptığımı düşünüyorum hayran kalınan o kadar çok fazla eser var ki. Kuyucaklı Yusuf , Şeker Portakalı, Olasılıksız, Beyaz Diş , Ana , Simyacı, Sefiller , Savaş Ve Barış