Müzik, şiir ve heykel. Müzikler, mutluluk hormonu salgılamamızı sağlar, heykeller ise bir kültürü en güzel yansıtan sanat eserlerinden biridir. Şiir ise yazmanın dışında ayrı bir ustalık ister. İnsanın iç dünyasındakileri ustalıkla yazıya döktüğü en güzel türdür. Edebiyat kadar sanatla da bağlantılı ama ben günümüz şiirlerini değil; divan edebiyatındaki şiirleri seviyorum.
Resim resimi renklere göre yorumlayabilirsiniz. Tabi ki renkler sizin için neyi ifade ediyorsa. Renklerin yanında metaforlar imgeler simgelerin de yabana atmamak lazım. Aynısı kitapta da geçerli ama resmin bir görselliği var. Okursun ufak detayları kaçırma imkanın var ama resimde öyle değil. Bide fotoğraf benim için en büyük ilham kaynağımdır orada toplumun için anlam veren anı dondur tarihe kayıt edersin. Yani görsel sanatların resim ve fotoğraf kolu benim için ilham vericidir.
Resim Dans Sanat olarak geçer mi bilmiyorum bence eleştiri yapmak da bir sanattır. Eleştiriyi hatta doğru ve yapıcı eleştiri yapan eleştirmenleri de ilham verici buluyorum. Bunlar dışında tiyatro, sinema.. Bence özgünlüğünü koruyan, yol gösterici bir etkiye sahip, insanların kendinden bir parça bulduğu ve evrensel bir niteliğe sahip eserler bana göre ilham verici. :-)
kesinlikle heykel alanı. Özellikle ince işçilikler ile mermeri ya da taşı incecik tül gibi yontan heykeltraşlara hayranlık besliyorum. Bir de illüsstrasyon çok ilgimi çekiyor bu konuda.
Hayatımda ilhama gerek duymam. Yapmam gereken ne varsa yapmak isterim. İsteksizlik duygularını sevmem. Bir sanat türü olarak kendimi resme dökülen gökkuşağı olarak görüyorum.