Özel tiyatroların ayakta kalabilmesi çok zor. Salon kiraları, kostümler, oyuncu, set, makyaj, sahne arkası çalışanları vs drdiğimizde 300 lira bile az aslında ama ekonomi o kadar harap durumda ki insanların o parayı verebilmesi çok zor. Bir karı koca demek 600 lira bilet parası demek.
Ankara Devlet Tiyatrolarının 8 senelik izleyicisiyim. Ben ilk izlemeye başladığımda öğrenci 6 TL, tam bilet 9 tl idi. Şu an tam bilet 30 TL öğrenci 18 TL civarında genel olarak. Gayet uygun yine de. Ben tiyatro biletinde oyuna bağlı olarak 40 ya da 50 liraya kadar veririm. Ama geçen operaya gittik arkadaşlarla, yunus emre operası vardı; 60 falandı sanırım onu da verdik ama çok sık verilmez tabi.
Devlet ve belediye tiyatroları uygun. Özel ekiplerin çok pahalı oluyor. Oyuncuların kostümü, provalara gelip giderken yaptıkları masraflar, tuttukları sahne, turneye çıkıyorlarsa yol/konaklama ücretleri ve tabi ki maaşları biletlerle ödeniyor. Ama ben su an öğrenci olduğum için 100 tl bile veremem sanırım. Aile evinde kalsaydım seve seve verirdim
Tiyatroyu çok severim ama fiyatları fazla geliyor artık. Birkaç saatlik keyif için yüksek meblağlar veremem. Onların da kendi masraf tablosuna göre fiyatlar normal elbette ama hayat zor artık.